Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Вълшебни жарени спирали на шишВълшебни жарени спирали на шиш
5
спирали на шиш от свински гърди без кост!...
Спирали с желирани бонбониСпирали с желирани бонбони
Триъгълниците се свиват, за да придобият форма на спирали. Редят се в тава, постлана с хартия за печене. Поръсват се с кафява захар и се пекат 20 минути на 180 градуса....
Спирали с домати и моцарелаСпирали с домати и моцарела
Чесънът се запържва в сгорещения зехтин на умерен огън с червения пипер. Прибавят се доматите и се посоляват на вкус. Слага се стрития с пръсти риган....
Бутер спирали с шунка и маслиниБутер спирали с шунка и маслини
Подредете шунката отгоре и поръсете с настърган кашаквал и риган на вкус. Разпръснете нарязаните маслинки и навийте на хлабаво руло....
Антипасти - бутер спирали с бекон и маслиниАнтипасти - бутер спирали с бекон и маслини
Готовите спирали разпределяме върху дървена дъска или плато и аранжираме антипастите с листенца ароматни свежи билки, цели маслини и люти чушлета. Антипастите - бутер спирали с бекон и маслини са готови....
Коледни сладки на спиралиКоледни сладки на спирали
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете коледните сладки за 10-12 минути. Охладете на решетка. Коледните сладки на спирали са готови....
Какаов сладкиш на спиралиКакаов сладкиш на спирали
Смесете яйцето и пудрата захар за спиралата. Напълнете в пош и шприцовайте спирала върху сместа. Печете ефектния сладкиш за 45 минути. Поднесете какаовия сладкиш на спирали за делник и празник....
Как да не се размазва спиралата?Как да не се размазва спиралата?
Чувствате се красива, когато в края на деня се поглеждате в огледалото и установявате, че … спиралата ви е размазана навсякъде около очите ви, но не и на мястото, на което сте я поставили....
Плосък ръжен хляб спиралаПлосък ръжен хляб спирала
Поръсете хляба с брашно и с помощта на остър нож прорежете фитилите. Изчакайте 20 минути докато се отпусне тестото. Изпечете ръжения хляб спирала на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35-40 мин....
Кашкавалени спиралиКашкавалени спирали
В загрятата мазнина се налива на тънка струя тестото, като се оформят спирали. Може да се използва фуния, за да бъде дебелината на спиралите еднаква....
Бисквити спиралиБисквити спирали
Разделете го на две части и в едната сипете какаото. Омесете повторно. Разточете светлото тесто на правоъгълник. Разточете и тъмното тесто на правоъгълник със същите размери....
Кренвирши спиралиКренвирши спирали
3
Всеки кренвирш се нанизва на дървено шишче от единия до другия край. С остър нож се правят диагонални рaзрези. Започва се от единия край докато стигнете до другия. Получава се спирала....
Сладки спиралиСладки спирали
1
Разделя се на две части, като към едната добаряме какао и омесваме отново. Разточваме два правоъгълна слагаме ги един върху друг и завиваме на руло, което режем на равни части....
Шарени спиралиШарени спирали
Навийте ги на рула, увийте ги във фолио и ги сложете в хладилника. Нарежете рулата на кръгове и печете на предварително загрята умерена фурна....
Бързо размразяване на продуктитеБързо размразяване на продуктите
1
Трябва да внимавате с времето за размразяване, за да не започне продуктът да се готви. Друг вариант за бързо размразяване на продукти е използването на фурна с вентилатор....
Пастицио със спиралиПастицио със спирали
Пастициото със спирали е готово....
Козуначени мъфини спиралиКозуначени мъфини спирали
Поръсете със захар и филирани бадеми и сложете мъфините да се пекат в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор за 30 минути. Козуначените мъфини спирали са готови....
Шарени масленки СпиралиШарени масленки Спирали
3
Навиваме стегнато руло (ако искаме сладките да са по-малки по размер, правим корите на две и тогава навиваме две по-тънъчки рулца). Нарязваме рулцата на кръгли сладки....
За спиране на цигарите - корен от аирЗа спиране на цигарите - корен от аир
Рецептата за спиране на цигарите с блатен аир е от руската народна медицина....
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
1
Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате друг...
Сладки спирали от грисСладки спирали от грис
Поднесете сиропираните сладки като десерт на вашите гости - със сигурност ще ги харесат. Сладките спирали от грис са много вкусни....
Спирали от печени кренвиршиСпирали от печени кренвирши
Нанижете всеки един на дървено шишче. С помощта на остър нож направете диагонални разрези, като започнете от единия край и завършите до другия - трябва да се получи спирала....
Спирали от аспержи и сиренеСпирали от аспержи и сирене
Изцеждат се и се режат на тънко. Смесват се спанакът, аспержите, козето сирене и рикотата в голяма купа. Поръсва се със солта и индийското орехче. Всяка палачинка се реже на 2.5 см. Фурната се загрява до 200 градуса....
Милинки-спирали със сирене и масМилинки-спирали със сирене и мас
Навиваме всяка кора отделно на стегнато руло и нарязваме с остър нож на кръгли спирали....
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
Ще се промени ли вкусът на ястието след размразяване на тестото? Ще се променят ли продуктите в рецептата след размразяване?...