Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Език на фурна
Езикът се подрежда в подмазнена тава и се залива със смес от ситно нарязаните домати, доматеното пюре, малко от прецедения бульон, червеното вино, като се овкусява със сол и черен пипер....
Рак на езикаПричини за рак на езика
Причините за поява на рак на езика са мултифакторни, като все още се проучват активно....
11
Свински език на фурна
Вадим след изтичането на времето, нарязваме на шайби и нареждаме в тавичката.
Отново поставяме свинския език на фурна, за да се запече, но не прекаляваме, за да не стане сух....
Телешки език на скараЗапочваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
1
Свински език на скара
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината.
Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Език с гъби на фурна
След като се свари, езикът се обелва и нарязва на филийки.
Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се за 10 мин в тиган с масло.
В йенска тенджера се смесват гъбите и езикът....
Свински език в масло на фурна
Печете за 60 мин. на 180 градуса. Щом е готов, отгоре подредете парченцата масло. Получава се супер вкусен език в масло.
Свинският език в масло на фурна е отлично мезе за всяка вечер!...
Телешки език с кашкавал на фурна
Сварете до готовност двата телешки езика и докато са топли, ги обелете. Нарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер....
Телешки език с доматки на фурнаСложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
4
Телешки език с доматки на фурнаСложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
4
Супа от рак
Прибавят се месото от рак и бульонът, а след това и сметаната. Загрява се.
Подправя се със сол и черен пипер.
Рибната супа се сервира поръсена със зелен лук.
Супата от рак е готова....
Обикновен морски език с картофи на фурна
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Език в сачеСложете езика и го запечете равномерно от двете страни, като добавяте по още малко масло.
Поръсете със сол, млян черен пипер и нарязаните на гръгчета лук и чушки....
1
Език в гърне
Половината от доматите се изсипват на дъното на гърнето. Отгоре се подреждат свинските езици и се заливат с останалите домати. Налива се вода, така че да ги покрие....
Език в гювечеВсичко се вари 30-35 минути и след това езикът се вади и се нарязва на колелца.
Подрежда се в намаслени гювечета. Зарзаватът и гъбите се почистват и измиват....
2
Език в маслоСложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.
Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
7
Език с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън.
По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана.
Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоСложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.
Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
7
Телешки език с 3 вида сирена на фурна
Сварете телешкия език в тенджера под налягане.
Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава.
Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене....
Свински език в гювече
Докато приготвям зеленчука, успоредно приготвям и варя езика. Така всичко ми е готово успоредно. Езиците съм разделила на половина за двете порции....
Телешки език с кашкавал
Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
Език a la provencale
След като са готови, ги сложете в студена вода, обелете ги и ги нарежете на филийки.
Нарежете обелените глави лук също на филийки, сложете в дълбок съд от йенско стъкло и отгоре добавете езика....
Агнешки език в сметана
Почистете хубаво езика и го осолете. Покрийте го със студена вода и го кипнете. Към врящия език добавете морковите и лука, нарязани на средно големи парчета, както и черния пипер на зърна....