Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Език на фурнаЕзик на фурна
Езикът се подрежда в подмазнена тава и се залива със смес от ситно нарязаните домати, доматеното пюре, малко от прецедения бульон, червеното вино, като се овкусява със сол и черен пипер....
Рак на езикаРак на езика
11
Причини за рак на езика Причините за поява на рак на езика са мултифакторни, като все още се проучват активно....
Свински език на фурнаСвински език на фурна
Вадим след изтичането на времето, нарязваме на шайби и нареждаме в тавичката. Отново поставяме свинския език на фурна, за да се запече, но не прекаляваме, за да не стане сух....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Свински език на скараСвински език на скара
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината. Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Език с масло на фурнаЕзик с масло на фурна
2
Езикът с масло на фурна е много вкусен....
Език с гъби на фурнаЕзик с гъби на фурна
След като се свари, езикът се обелва и нарязва на филийки. Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се за 10 мин в тиган с масло. В йенска тенджера се смесват гъбите и езикът....
Свински език в масло на фурнаСвински език в масло на фурна
Печете за 60 мин. на 180 градуса. Щом е готов, отгоре подредете парченцата масло. Получава се супер вкусен език в масло. Свинският език в масло на фурна е отлично мезе за всяка вечер!...
Телешки език с кашкавал на фурнаТелешки език с кашкавал на фурна
Сварете до готовност двата телешки езика и докато са топли, ги обелете. Нарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Супа от ракСупа от рак
Прибавят се месото от рак и бульонът, а след това и сметаната. Загрява се. Подправя се със сол и черен пипер. Рибната супа се сервира поръсена със зелен лук. Супата от рак е готова....
Обикновен морски език с картофи на фурнаОбикновен морски език с картофи на фурна
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Език в сачеЕзик в саче
1
Сложете езика и го запечете равномерно от двете страни, като добавяте по още малко масло. Поръсете със сол, млян черен пипер и нарязаните на гръгчета лук и чушки....
Език в гърнеЕзик в гърне
Половината от доматите се изсипват на дъното на гърнето. Отгоре се подреждат свинските езици и се заливат с останалите домати. Налива се вода, така че да ги покрие....
Език в гювечеЕзик в гювече
2
Всичко се вари 30-35 минути и след това езикът се вади и се нарязва на колелца. Подрежда се в намаслени гювечета. Зарзаватът и гъбите се почистват и измиват....
Език в маслоЕзик в масло
7
Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути. Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоЕзик в масло
7
Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути. Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
Телешки език с 3 вида сирена на фурнаТелешки език с 3 вида сирена на фурна
Сварете телешкия език в тенджера под налягане. Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава. Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене....
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Докато приготвям зеленчука, успоредно приготвям и варя езика. Така всичко ми е готово успоредно. Езиците съм разделила на половина за двете порции....
Телешки език в маслоТелешки език в масло
2
Прибавете нарязания на ивици език. Овкусете с черен пипер....
Телешки език с кашкавалТелешки език с кашкавал
Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
Език a la provencaleЕзик a la provencale
След като са готови, ги сложете в студена вода, обелете ги и ги нарежете на филийки. Нарежете обелените глави лук също на филийки, сложете в дълбок съд от йенско стъкло и отгоре добавете езика....
Агнешки език в сметанаАгнешки език в сметана
Почистете хубаво езика и го осолете. Покрийте го със студена вода и го кипнете. Към врящия език добавете морковите и лука, нарязани на средно големи парчета, както и черния пипер на зърна....