Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шаран в гърне
Шарана режете на шайби по около 100 г. Зеленчуците режете на ситно. Намаслявате гърнето и редите ред риба, ред зеленчуци и между тях подправки.
Отгоре сипвате оцета, виното и слагате маслото....
Шаран с Галета
Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете парчетата шаран на не много силен котлон, защото галетата по-бързо прегаря от брашното.
Сервирайте шарана с резени лимон....
Шаран в тава
Нарязваме рибата на парчета и я посоляваме със сол и черен пипер.
Задушаваме зелето. Можем да използваме прясно или кисело зеле, по избор.
Приготвя се сос от дребно нарязаните краставички, морковите, лука и доматеното...
Шаран в кораИзмиваме добре и почистваме шарана. Подготвяме плънка от ситно нарязан и запържен лук, към който се прибавят накълцани орехови ядки, магданоз, сол и черен пипер....
2
Шаран в тенджера
Почистените лукчета се запържват с олио. Прибавя се малко брашно, няколко скилидки нарязан чесън, черен пипер, сол, дафинов лист и бахар.
След като се позапържи се залива с малко вода и бялото вино.
Нарязаната риба...
Шаран с картофи
Шаран с картофи е класическа рецепта, която можете да приготвите с повод и без повод.
Сложете почистеният и посолен шаран в огнеупорен съд, предварително намазан с мазнина....
Шаран с вино
Печеният шаран трябва да придобие златист цвят.
Шаран с вино - идеален за ваша никулденска трапеза или пък за всеки друг ден от годината....
Шаран с елда
Овкусете със сол и пипер и напълнете шарана с тази плънка, като го зашиете.
Сложете го в намазнена тава и го намазнете и отвън. Ако ви е останала елда, може да я разпределите около шарана....
Шаран в бира
Шаранът се изчиства от люспите и вътрешностите, отрязват се опашката и главата. Рибата се реже на парчета.
Беконът се нарязва тънко. Лимонът се изцежда и със сока се полива рибата....
Шаран в бульон
Измиваме, почистваме и нарязваме на едро зеленчуците.
В дълбока тенджера слагаме водата и виното, прибавяме зеленчуците и подправките и оставяме бульона да ври за около 30-40 минути.
Почистваме и измиваме рибата и я...
Шаран с чесън
Посоляваме шарана, напръскваме го с лимонов сок и го оставяме поне 30-ина минути на студено. С домакинска салфетка попиваме парчетата риба и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни....
Шаран с бира
След 60 минути отстраняваме марлята с подправките и слагаме шаранът цял (ако нямо възможност да влезе цял го нарязваме на порции).
Поливаме с олиото и задушаваме 45 -50 минути на тих огън....
Шаран в тава
Нарязваме рибата на парчета и я посоляваме със сол и черен пипер.
Задушаваме зелето. Можем да използваме прясно или кисело зеле, по избор.
Приготвя се сос от дребно нарязаните краставички, морковите, лука и доматеното...
Шаран в кораИзмиваме добре и почистваме шарана. Подготвяме плънка от ситно нарязан и запържен лук, към който се прибавят накълцани орехови ядки, магданоз, сол и черен пипер....
2
Шаран в тенджера
Почистените лукчета се запържват с олио. Прибавя се малко брашно, няколко скилидки нарязан чесън, черен пипер, сол, дафинов лист и бахар.
След като се позапържи се залива с малко вода и бялото вино.
Нарязаната риба...
Шаран с лимецова панировка
Шаран с лимецова панировка - вкусна идея за любителите на здравословни рецепти с риба....
Печен шаран с плънка
С така приготвената плънка напълваме шарана, зашиваме го и поставяме в тавичка. Добавяме виното, малко вода и останалото олио....
Шаран с дребни лукчета
Когато сосът заври пускаме в него парчетата шаран.
Оставяме ястието да се вари около 30 минути на умерен огън....