Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба по средиземноморски
Поднасяме рибата на тиган гарнирана със соса и няколко стръкчета пресен розмарин....
Риба по селскиБобът се накисва предварително във вода да престои.
Рибите се почистват и се режат на две. Нареждат се в тава.
Добавят се нарязаните чушки и моркови - на колелца.
Бобът се изцежда, измива се и се добавя към рибите...
1
Риба по бенгалски
Рибата се връща обратно, слагат се кимионът, червеният и черният пипер и солта и се задушава 10 мин. Готовата риба се изважда и се слага в затоплена чиния....
Риба по лозарски
С част от лозовите листа се покрива дъното на тавата, върху тях се слага рибата, залива се с бялото вино, олиото и подправките.
След това рибата се покрива с останалите листа и се пече около 15 минути....
Риба по ловджийски
След това в пръстени гювечета се поставя част от мазнината, парчета от рибата и част от задушения ориз....
Риба по московски
Почистеното от кожата и костите рибно филе се осолява и се поръсва със смлян черен пипер, панира се в брашно и цяло, без да се реже на порции, се запържва леко в сгорещено олио.
Поставя се в тавичка, отстрани се подреждат...
Риба по тракийски
Изстиналата риба се поднася с този сос и се украсява с лимон и клончета магданоз....
Риба по домашному
Сместа се разпределя в тава или гювечета, добавят се рибата и маслините и се запича във фурна. Върху всяко парче риба се слага резенче домат.
Накрая — разбитите яйца със сметаната, и се пече до зачервяване....
Риба на шиш
Печете рибата на скара, като периодично я намазвате с олио. По желание може да сервирате рибата с резени лимон и гарнитура от варени картофи....
Риба по бретонски
Сварете рибата в подсолена вода и я обезкостете. Задушете лука, накълцан на ситно, в мазнината.
Сварете картофите цели, обелете ги и нарежете на резени....
Риба по градинарски
Отгоре наредете нарязаната и посолена риба. Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз и оставяме да се пече в умерено загрята фурна до готовност....
Риба по италиански
Филето се нарязва, посолява, натрива се с лимонов сок и се нарежда в намазнена тава.
Отгоре се разстилат сварените и отцедени макарони, залива се с разтвореното в малко вода доматено пюре, поръсва се с галета, слагат се...
Риба по чорбаджийски
Изпечената риба се поставя в порционна чиния, едната й страна се разрязва през средата, разтваря се внимателно и костите се отстраняват. така разтворената риба се пълни с плънката, след това се затваря....
Риба на параИзберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.
Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер....
1
Риба по гръцки
Сипете сместа в подмазнена тава, отгоре наредете парчетата риба и ги покрийте с кръгчетата домати от другите 2 домата. Полейте с тънка струя зехтин и сложете рибата по гръцки да се изпече в умерено загряна фурна....
Риба по номадски
Сервирайте печената риба с гарнитура от варени картофи, полята със соса и украсена с клонки копър....
Риба по копенхагенски
Поднасяме рибата със скаридите, граха и копър.
За гарнитура – варени картофи....
Риба по воденичарски
В мазнината, в която сме пържили рибата, пускаме обелените и много ситно нарязаните домати и магданоз, посоляваме, поръсваме с черен пипер, посгъстяваме соса на слаб огън и заливаме с него готовата пържена риба....
Риба по хайдушки
Отгоре поставяме по 1 риба, а върху нея по 1 люта чушка.
Поливаме с лимонов сок, завиваме хубаво и печем на скара до готовност....