Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Римските сандали - най-модерни това лято
Като хит сред тенденциите за сезона обаче се очертават т.нар, римски сандали, вдъхновени от Древна Гърция и Рим.
Римските сандали се отличават с каишките, металните закопчалки и дългите си връзки....
Гювеч по римски
Счукайте скилидките чесън. Нарежете картофите, лука, тиквичките и морковите на филии. Нарежете месото на парчета.
Объркайте всички продукти заедно с подправките и изсипете в глинен съд.
Залейте с виното и олиото и...
Карфиол по римски
Накъсайте карфиола на розички и го измийте. Изпържете в мазнината нарязания на дребно чесън и магданоза.
Когато чесънът порозовее, прибавете малко вода и карфиола, поръсен със сол и черен пипер.
След като карфиолът...
Пиле по римски
Нарязваме измитото пиле на порции, овкусяваме със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Пържим в тиган със сгорещена смес от масло и зехтин.
Изваждаме парчетата пиле и в същата мазнина запържваме лука, който сме нарязали...
Калмари по римскиКалмарите се измиват, изцеждат добре и се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Пипалата също се нарязват на парчета с дебелина 1 см.
Чесънът се пресова, а лютото чушле се нарязва на ситно (натрошава, ако е сухо). Чесънът...
2
Артишок по римски
Нарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят. Оставете ги настрана.
Сложете тенджера на котлона и загрейте. Когато се загрее достатъчно, добавете...
Спагети по римски
Спагетите се варят според указанията на опаковката, прецеждат и се поставят в купа.
За соса: пармезанът, орехите, жълтъците и сметаната се разбиват. Добавят се към горещите спагети, прибавя се кравето масло, осолява се...
Спанак по римски
Спанакът се измива, нарязва се, задушава се за около 7-8 минути с малко вода и се отцежда. Шунката се нарязва на тънки ивици и се запържва в маслото.
Добавя се спанакът, предварително накиснатите в гореща вода и отцедени...
Пиле по римски
Почистете и нарежете пилето на четвъртинки. Посолете го, поръсете с черен пипер и брашно и изпържете от двете страни в масло и 1 лъжица зехтин. Извадете пилето и в останалата мазнина изпържете лука до пожълтяване. Прибавете...
Калмари по римскиКалмарите се измиват, изцеждат добре и се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Пипалата също се нарязват на парчета с дебелина 1 см.
Чесънът се пресова, а лютото чушле се нарязва на ситно (натрошава, ако е сухо). Чесънът...
2
Спагети Карбонара по Римски
Вземете чиния и сервирайте вашата спагети Карбонара по Римски. Завършете с бекона, прясно смлян пипер и малко Пекорино....
Пилешки рулца по римскиСервирайте пилешките рулца по римски горещи с гарнитура по ваш избор ! Добър апетит!...
2
Пържоли със спанак по римски
Пържолите се начукват, намазват се с олио и се поръсват със сол и черен пипер.
В намазана с мазнина тава се слага половината нарязан на ситно спанак, отгоре се нареждат пържолите и се покриват с нарязаните на ситно гъби...
Варена наденица с фасул по римски
Накиснете фасула във вода и 1 щипка сода бикарбонат. На следващия ден отцедете боба. Запържете в сгорещено олио и малко масло нарязаните морков и лук.
След като се позачервят добавете нарязаните домати и след няколко...
Римски омлет със сьомга и рукола
Яйцата се разбиват със сметаната и солта и се изпържват в загрятата мазнина.
Омлетът се слага в чиния и отгоре се нареждат парчетата риба и накъсаната на едро рукола, която може да се замени с копър или магданоз....
Пиле по римски с розмарин и гъби
Когато пилето по римски с розмарин е готово, го сервирайте горещо.
Овкусете със сол в края на готвенето.
Можете да замените гъбите с картофи и тогава ще имате, класическо пиле по римски!...
4 незаменими модела сандали за пролетта и лятото
Сандали с тънък ток
Може би най-горещите и женствени дамски обувки създавани някога!...
Артишок по римски с лимон и бяло вино
Поднесете артишока по римски с лимон и бяло вино, като го сервирате в същата позиция - изправен и поръсен със соса. По желание под него може да поставите филийка препечен хляб.
Добър апетит!...
Супа с нахут по Римски (Паста е чечи)Представям ви най-емблематичното ястие с нахут в Рим Pasta e ceci Традицията на традициите!
Това е най-лесното бързо и вкусно вегетарианско ястие. Някои приготвя ястието по-бързo като супа с нахут, други пасират част...
1
Лазаня със спанак и четири сирена по римски
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятите зехтин и масло. Добавя се нарязаният спанак и се оставя да се задуши.
В тава се сипва малко бешамел и се нареждат кори, покриват се със спанака и сирената...
Ромул Августул - последният римски император
Последният император на Западната Римска империя носи по ирония на съдбата имената на основателя на Рим - Ромул, и първия император - Август....
Калигула - първият убит римски императорЕдин от най-големите римски диктатори. Поданиците му го наричали Лудия император заради буйния му и чепат нрав, жесток деспотизъм и екстравагантна показност.
Гай Цезар е роден 31 август 12 година в днешно Анцио....
5
Източната Римска империя
Развитие на Източната Римска империя
В културно отношение Източната Римска империя далече изпреварва останалите народи....
Почитаме Свети Мартин Изповедник, папа Римски
Свети Мартин е бил римски папа в периода 649-553 година и заедно със свети Максим Изповедник е защитавал църковните канони, като се борел срещи ереста на монолитите....