Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пържола от дива свиня в зелеПържола от дива свиня в зеле
Месото се реже на малки пържоли, леко се начуква и се овкусява с черен пипер, червен пипер, сол, чубрица. Запържват се от двете страни в тиган със свинска мас. Готови се завиват в зелев лист и се реди на един ред в...
Китайски хороскоп: зодия СвиняКитайски хороскоп: зодия Свиня
Тези закономерности обясняват връзките на зодиакалния знак Свиня с другите знаци. Най-добра съвместимост Свинята има със зодия Тигър, зодия Заек, зодия Петел, зодия Овца, зодия Куче и зодия Вол....
Салата от дива свиняСалата от дива свиня
Езикът се сварява добре, почиства се от външната обвивка и след като изстине, се нарязва на тънки ивички. По същия начин се нарязва и пушеното месо /салатата може да се приготви и само от език/. Картофите се сваряват...
Чорба от дива свиняЧорба от дива свиня
1
Измитото месо се залива с хладка вода. Слагат се черният пипер и дафиновият лист, посолява се с щипка сол. Чорбата ври до омекване на месото. После то се изважда от бульона, който се прецежда. Към него се прибавят морковите...
Яхния от дива свиняЯхния от дива свиня
Разнообразете ежедневното си меню с тази яхния от дива свиня....
Роландини от дива свиняРоландини от дива свиня
Месото се нарязва на ленти, които се начукват и посоляват. Във всяка от тях се слага дълго парче морков, керевиз, кисела краставичка и клонче магданоз. Месото се навива и се забожда с клечка за зъби. Руладините се панират...
Салата от дива свиняСалата от дива свиня
Езикът се сварява добре, почиства се от външната обвивка и след като изстине, се нарязва на тънки ивички. По същия начин се нарязва и пушеното месо /салатата може да се приготви и само от език/. Картофите се сваряват...
Чорба от дива свиняЧорба от дива свиня
1
Измитото месо се залива с хладка вода. Слагат се черният пипер и дафиновият лист, посолява се с щипка сол. Чорбата ври до омекване на месото. После то се изважда от бульона, който се прецежда. Към него се прибавят морковите...
Попска яхния от дива свиняПопска яхния от дива свиня
1
Накрая се слагат кръгчетата лимон и по желание попската яхния с дива свиня може да се кипне с тях - така ястието получава особен аромат. Сервира се поръсена с нарязания на дребно магданоз....
Студена пача от дива свиняСтудена пача от дива свиня
Измитите глава и крака се варят заедно с морковите, керевиза, начукания черен пипер и лука до омекване на месото, след което то се накъсва на дребно. Бульонът се прецежда, смесва се с месото, подправя се с чесъна и се...
Топла пача от дива свиняТопла пача от дива свиня
1
Свареното месо се накълцва на дребно. Бульонът се прецежда. Прави се запръжка от брашното. Пачата се застройва с млякото и яйцето, подправя се с оцет, чесън и сол. Ако главата и краката не са пресни, а кръвясали, преди...
Дива свиня вещае успех в търговиятаДива свиня вещае успех в търговията
Ако сънувате огромни диви свине, ще ви потръгне в работата, особено ако се занимавате с търговия. Ако дивите свине са слабички, очакват ви нервни ситуации и неуспехи....
Никол Шерцингер се напи като свиняНикол Шерцингер се напи като свиня
Приятелката на първата ракета на България Григор Димитров се пропи. Певицата Никол Шерцингер не може да прецени кога да спре да се налива и все по-често става за резил. Поредната пиянска изцепка бе само преди дни. Никол...
Бясната Марияна Попова: Бергендорф е нашмъркана свиняБясната Марияна Попова: Бергендорф е нашмъркана свиня
Тя написа: Да ти предложи живота повече отколкото заслужаваш, да ти вярват хората и убедително да претендираш за качество и ниво, а всъщност да се нашмъркаш като свиня....
Ориз с виноОриз с вино
Сварете количеството ориз в подсолена вода, докато напълно омекне. След това прецедете, като първо го облеете със студена вода, за да не се слепва. Разбъркайте ориза с бадемите, стафидите, пудрата захар, канелата и залейте...
Пурички с виноПурички с вино
2
Извадете маста от хладилника, за да омекне, след което я разбийте с бялото вино. Добавете пудрата захар и разбъркайте добре. Постепенно добавете предварително пресятото брашно до получаването на меко тесто, което...
Заек с виноЗаек с вино
1
Използвала съм заек от Лидъл. Нарязвам си заека на порции и го измивам след това добре. Взимам си дълбока тенджерка. На дъното наливам олиото. Отгоре нареждам порцийките заешко месо една до друга. Почиствам си главите...
Масленки с виноМасленки с вино
Сложете всички продукти в голяма купа, като нарежете маслото на малки кубчета. Замесете меко тесто. В началото може да си помислите, че е много брашното и няма да стане, но вие не се притеснявайте. Готовото тесто...
Сладки с виноСладки с вино
2
Разбъркайте яйцето с олиото, содата, портокаловата кора и виното и започнете да добавяте пресято брашно. Трябва да замесите меко тесто, което се разточва и се оформят правоъгълници, ленти или кръгове по желание. По средата...
Крем с виноКрем с вино
Яйцата, захарта, щипка сол, виното и 1/2 ч.л. лимонова кора се разбиват на водна баня или на слаб огън. Във врящата вода се изсипва размитото брашно. Дърпа се от огъня и се прибавят лимоновият и портокаловият сок....
Шаран с виноШаран с вино
Рибата се почиства добре, отстраняват се всички перки и главата и се измива със студена вода. Изстисква се лимонът и със сока се поръсва рибата. Посолява се и се наръсва с черния пипер. Така подготвения шаран се оставя за...
Меденки с виноМеденки с вино
Пресейте брашното и го смесете с канелата в средна на големина купа. Разбъркайте ги заедно с кората, зехтина и виното до получаването на меко тесто. След това замесете тестото, докато стане гладко, и го покрийте. Оставете...
Кифлички с виноКифлички с вино
Смесете виното с олиото и сипете пресятото с бакпулвер брашно. Замесете меко тесто. Отделно разбъркайте орехите и стафидите със затопленото мляко. Накъсайте малки топки от тестото, разплескайте ги върху дланта си, сложете...
Петел с виноПетел с вино
Смесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината. Загрейте половината масло и олиото и запържете петела равномерно...
Ябълки с виноЯбълки с вино
Внимателно почистваме ябълките, като ги разрежем на половинки. Загряваме маслото и запържваме ябълките до омекване. Добавяме захарта, овкусяваме с канела, заливаме с вино и задушаваме поне 5 минути на тих огън. Готовите...