Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Лек хайверЛек хайвер
Накълцайте зеленчуците и рибата възможно най-ситно, но в никакъв случай не пасирайте, защото вкусът се променя. В подходящ съд разбъркайте първо изварата с киселото мляко, а после всички останали продукти, включително...
Как се премахва синина?Как се премахва синина?
В аптечната мрежа има и различни препарати със съдържание на хепарин, които правят чудеса при разнасянето на синината в кратък срок....
Лек при мазолиЛек при мазоли
За този лек при мазоли отчупете парче хляб - малко по-голямо от големината на мазола. Поръсете го с малко сода и няколко капки оцет. Наложете хляба върху мазола, покрийте с парче найлон и направете лека превръзка с...
Лек тиквен десертЛек тиквен десерт
Нарязваме обелената и почистена тиква на парчета и ги поставяме в тенджера. Поръсваме отгоре захарта и изстискваме сока от мандарина директно върху парчетата тиква. Задушаваме на слаб огън, докато тиквата съвсем омекне...
Лек крем БрюлеЛек крем Брюле
1
Загряваме фурната на 150 градуса. Намасляваме 4 купички за печене от 180 мл. Разделяме шушулката ванилия по дължина. Изтъргваме с нож семената и ги изсипете в тенджера, в която сме смесили сметаната и млякото. Загряваме...
Лек кокосов кремЛек кокосов крем
Най-важно е да сложите консервата/кенчето (400 мл) кокосово мляко в хладилник за няколко часа, за да се охлади добре. На повърхността ще се отдели по-твърда част, която всъщност наричаме кокосова сметана. Изгребете...
Лек спаначен пастетЛек спаначен пастет
Пастетът от спанак е не само вкусен, но е перфектен като предястие. Това е лесна рецепта за приготвяне на богата на хранителни съставки храна, важна за благосъстоянието и здравето ни. Едно от многото мезета със зеленчуци...
Лек десертен кремЛек десертен крем
2
На умерен огън сложете 400 мл от млякото да заври. През това време разбийте яйцата с останалото мляко, сиропът от агаве, настъргана лимонова кора, лимоновия сок и брашното. Към горещото мляко добавете маслото и сипвайте...
Лек портокалов сладкишЛек портокалов сладкиш
Първо разбивам яйцата и захарта до побеляване. Постепенно прибавям останалите продукти - 1/2 от портокаловия сок, кората му, маслото, брашното, смесено с бакпулвера, ванилията. Получената смес изсипвам в намаслена форма...
Лек гъбен сосЛек гъбен сос
Измиваме и почистваме гъбите. Нарязваме ги на филийки. Запържваме нарязаните гъби в маслото. Добавяме останалите продукти и оставяме на котлона докато соса се редуцира. Подходящ е за пържоли, кюфтета и други...
Лек ягодов тартЛек ягодов тарт
Тестото за този десерт е от типа на линцеровите. Брашното се пресява. Към него се прибавят захарта, солта и ваниловата захар. Добавят се олиото и киселото мляко. Замесва се тесто, което се оформя на топка. Покрива се с фолио...
Лек бананов чийзкейкЛек бананов чийзкейк
За блата натрошете бисквитите на по-едри трохички, слагайки ги в найлонова торбичка и минавайки с точилка отгоре. Може да ползвате и блендер, но тогава биха станали на ситен пясък, което също е приемливо като вариант. Смесете...
Лек при разстройствоЛек при разстройство
От едно прясно яйце се взима белтъкът. Разбъркваме го с 1 чаена лъжичка топла вода и 1 чаена лъжичка брашно. Пожелание може да се добави и малко лимонтозу. Тази смес се консумира сутрин обед и вечер....
Лек малинов десертЛек малинов десерт
Разпределете в 3 чаши по 2 с.л. корнфлейкс и добавете по 1 с.л. прясно мляко. Прехвърлете малините в купа заедно с меда, ваниловата захар, сметаната и 1 с.л. чиа. Разбийте с миксер и прибавете крема сиренето. Отново...
Лек тиквен кремЛек тиквен крем
1
Сваряваме предварително тиквата. Слагаме я заедно с млякото и захарта в дълбок съд. След като захарта се разтопи, започваме да намачкваме тиквата с вилица. Разбъркваме до получаване на еднородна кремобразна смес. Добавяме...
Лек шоколадов сладкишЛек шоколадов сладкиш
В купа прехвърляме последователно сметаната, прясното мляко, какаото, захарта и овесените ядки. Разбиваме за кратко с миксер, за да се смесят продуктите, като сместа трябва да удвои обема си. След това добавяме ромовата...
Лек ябълков кейкЛек ябълков кейк
Чукнете яйцата и разбийте заедно със захарта с миксер. После добавете бакпулвера и брашното на части. Разбъркайте с шпатула. Отделете 1/3 от сместа за вкусния кейк. Почистете ябълките и ги нарежете на ситно. Сипете лимоновия...
Лек ягодов сладкишЛек ягодов сладкиш
Загрейте фурната до 170 градуса. Измийте ягодите, подсушете ги с хартиена кърпа, отстранете дръжката и ги нарежете по дължина. Намажете формата и поръсете с брашно или застелете с хартия за печене. С миксер разбийте...
Лек плодов сладкишЛек плодов сладкиш
7
Разбиваме маслото с пудрата захар, прибавяме последователно яйцата, киселото мляко, в което сме разтворили содата, брашното и ванилията. Накрая добавяме вишните или черешите - пресни или консервирани, без костилките. Разбъркваме...
Лек орехов кремЛек орехов крем
Желатина се накисва в 50 мл хладка вода. Сметаната се разбива с миксер, прибавя се захарта, ванилията, есенцията и най-накрая желатина. Разбива се още малко. В получения крем се прибавят орехите. Разпределя се в купички...
Лек чеснов сосЛек чеснов сос
За приготвяне на този апетитен чеснов сос, ще ви е необходим пасатор. Смесете в подходящ съд чесъна, киселото мляко, изварата, солта и листенцата от копъра. Пасирайте до гладка консистенция. Бъркайте до желаната гъстота...
Лек черешов галетЛек черешов галет
Изброените продукти са за галет с по-малки размери (около 25 см диаметър). Плодовете могат да са различни, но внимавайте да не пускат много сок, за да не стане галетът глетав. Пресейте брашното. Нарежете на кубчета...
Лек ябълков сладкишЛек ябълков сладкиш
Ябълките се белят и почистват от семките и сърцевината. Може да ги нарежете на резени или да ги настържете. Вече нарязаните ябълки се слагат в купа и се заливат с лимоновия сок, кафявата захар и канелата. Разбъркват се...
Лек ябълков сладкишЛек ябълков сладкиш
Разбийте яйцата със захарта за няколко минути, след което добавете постепенно прясното мляко, олиото, разтопеното масло и бакпулвера. Добавете брашното, като препоръчително е да се бърка с дървена бъркалка, но в случая...
Лек ябълков сладкишЛек ябълков сладкиш
Обелете и нарежете ябълките на едри парчета. Сложете ги малка тенджера, задушете ги на слаб огън с 1 к.ч. вода. Когато омекнат, ги пасирайте с вилица, още докато са топли. Към изстиналото вече ябълково пюре добавете захарта...