Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сироп от вишнап
Плодовете се накисват за 15-20 минути във вода със сол. Това се прави, за да може червейчетата да излязат от плодовете.
Плодовете се измиват и се почистват от дръжките и костилките.
Минават се през сокоизтисквачка....
Сироп от малиниСлед като сиропът се сгъсти до нужното, разбъркайте с лимонената киселина и след 3-4 минути го свалете.
Разсипете сиропа от малини в добре подсушени бутилки и ги затворете. Съхранявайте го на тъмно и хладно място....
2
Сироп от аронияРазпределете сиропа в бутилки.
Затворете ги и ги стерилизирайте сиропа от арония за 3 минути....
3
Сироп от фурми
Може да изберете гъстотата на сиропа, като намалите или увеличите количеството на водата.
След приготвяне съхранявайте сиропа от фурми в затворен съд в хладилник....
Сироп от шипка
Получава се сироп от шипки, който разпределяме в тъмни бутилки и ги затваряме.
Стерилизираме за 10 минути плодовия сироп....
Сироп от касис
Налейте горещия домашен сироп в стерилните съдове и навийте капачките.
От посочените продукти получавате 500 мл сироп от касис....
Сироп от къпини
След това сипете сиропа от къпини в малки бутилки и веднага ги затворете.
Съхранявайте сиропа на прохладно, тъмно и сухо място....
Сироп от маточинаДругият вариант е да стерилизираме 5 минути за капачката - така ще си имаме консервиран сироп за цялата година.
Разреден със сода или вода е много освежаваща лятна напитка!
Сиропът от маточина е готов....
6
Сироп от ягоди
Добавяме лимоновия сок и наливаме горещия ягодов сироп в затоплени стъклени бутилки.
Затваряме плътно бутилките с ягодов сироп....
Сироп от Джанки
Може да намачкаме с ръце джанките и да прецедим сместа, а може да отстраним плода и да ползваме само сиропа.
При втория вид се получава бистър сироп, който прибираме в хладилника....
Сироп от Череши
Варим сиропа, докато се разтопи захарта, като образувалата се пяна отнемаме с решетъчна лъжица.
Преди да снемем от огъня, прибавяме лимонтозуто.
Изсипваме горещият сироп в бутилки, затваряме и поставяме на хладно....
Сироп за толумбички
Оставете сиропът да поври няколко минути. След това го прецедете и охладете.
Още горещите толумбички потопете в охладения сироп....
Сироп от смокиниВарете още, докато капка от сиропа, капната в чаша със студена вода, достига дъното на чашата без да се размива.
Готовият сироп от смокини разлейте още горещ в бутилки и ги затворете добре....
3
Сироп от касис
Сложете сиропа да ври, докато се сгъсти. Накрая добавете лимонената киселина.
След 3-4 минути свалете сиропа от огъня и го разсипете още горещ в добре изсушени и затоплени бутилки....
Сироп от сливиИзмийте сливите, разделете ги на половинки и махнете костилките.
Сложете ги в голяма тенджера на котлона заедно с водата, канелата и захарта.
Варете до пълното омекване на плодовете.
След това прецедете през цедка...
2
Сироп от дюли
Дюлите ги настъргвате и варите с водата 40 минути. Полученият сок прецеждате през сито и оставяте да почива 24 ч.
Отново слагате да се вари със захарта, като обирате пяната. Щом заври, снемате от огъня и прецеждате през...
Сироп от вишниСиропът горещ се насипва в затоплени бутилки, затварят се с капачки и се обръщат надолу, докато изстинат.
За по-дълго съхранение може да се стерилизират за 10 минути....
4
Сироп от ментаЗалейте измитите листа с водата. След 24 часа прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто.
Разбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте...
3
Сироп от розиПригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози.
Варете на тих огън още 10 минути....
1
Сироп от индрише
Този сироп, освен че е вкусен, може да се използва с много добър ефект при кашлица, като се пие по 100 милилитра през 2 часа, може и леко затоплен, но без да се кипва....