Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Скрепер за език - защо е важен за оралната хигиена?
Но денталните специалисти препоръчват да използвате и специален скрепер за език.
Какво пък е това, бихте се запитали? Защо този скрепер е важен за оралната хигиена?...
Волски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Желиран езикСвинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути.
Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета.
Езиците се...
2
Паниран езикВ подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса.
След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата.
Взимаме парче...
2
Език панеСвинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа.
След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва.
Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
1
Печен език
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва.
Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Пържен език
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар.
След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Паниран език
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар.
След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява.
Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Шпикован език
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете.
Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди).
Сложете шпикования...
Морски език (Палтус)
Природата ни изненадва с различни странни създания, но истинските чудновати същества са в дълбините на моретата и океаните. Видът и начинът на живот на тези морски обитатели изненадват и ни карат да се замислим за възможностите...
Дешифрираха бебешкия език
Лесно ли е да разбере майката защо бебето плаче, какво изразяват крясъците му? Невъзможността да се ориентират околните за желанията и нуждите на бебето идва от това, че не разбираме бебешкия език.
А бебетата изразяват...
Задушен телешки език
Подваряваме телешкия език в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета.
В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта...
Телешки език пане
Езикът се сварява /за около 1 час/ в подсолена вода, която е овкусена с посочените подправки.
След това се измива със студена вода и се нарязва на късове.
В един съд се слага брашното, в друг - галетата, а в трети...
Телешки език фрикасе
Подготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците.
Пригответе кашичка...
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист....
7
Коктейл Усукан Език
Светлият или златният ром имат едва доловим вкус, за разлика от тъмния ром, така че те не прикриват вкусовете от другите ликьори.
Слагаме в шейкър с лед светлия ром, кокосовия ликьор, портокаловото кюрасо и лимоновия сок...
Свински език пане
Измийте и почистете свинския език, след което го сложете да се вари в подсолена вода с подправки - карамфил, зърна черен пипер, бахар и др. По желание може да добавите и кубче бульон.
След като свареният език изстине,...
Език в сачеСварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки.
Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено. Сложете езика и го запечете равномерно...
1
Език в гърне
Добре почистените езици се осоляват и леко се фаршироват (разрязват) на поне 5-6 места. Във всеки прорез се слага по малко сланина, 1-2 зърна черен пипер, отчупено парченце дафинов лист.
Половината от доматите се изсипват...
Маринован телешки езикТелешкият език се накисва в студена вода за около 12 часа, която е добре да се смени няколко пъти. Изкиснатият език се слага в дълбока тенджера, залива се със студена вода, добавят се подправките и ч.л. сол и се кипва. Котлонът...
1
Пържен свински език
Почистете добре свинските езици и ги сложете да се варят с корените за супа, нарязани дребно, дафиновия лист, зърна черен пипер и бахар.
Към края добавете виното и доварете.
Сварените езици обелете. Нарежете ги на...
Пушен свински език
В тенджера под налягане поставяме всички продукти описани по-горе.
Сипваме вода, за да се покрият продуктите заедно със свинския език, и поставяме на котлона да ври за 35 минути.
Времето за готвене на езика зависи от...
Печен морски език
Почистете и измийте добре рибата морски език.
На мястото, където сте извадили вътрешностите, сложете сол, зехтин и цели скилидки чесън със стрък розмарин.
Намажете рибата със зехтин, поставете върху хартия за печене...
Вкусен телешки език
Телешкия език измиваме и поставяме в тенджера заедно с нарязаните на едро зеленчуци и зърната черен пипер.
Заливаме с вода и оставяме да кипне.
Оставяме на тих огън да се вари за около 3 часа, под капак, ако е необходимо...
Свински Език Яхния
Поставяме езика в съд заедно с бахара и дафиновия лист да се вари. След като е готов вадим и докато е още топъл го обелваме.
Нарязваме зеленчуците. В тиган запържваме всички зеленчуци в олиото. Към тях добавяме червеното...