Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита охлюв с готово тесто
Навива се на фитил, а той се свива като охлюв в тава, застлана с намаслена хартия за печене.
Намазва се питката с яйце. Печем пита охлюв с готов тесто на 180 градуса до златисто....
Солен охлюв с ориз и сирене
Навива се на руло, краищата се прищипват, леко се усуква и в тава 26 см върху хартия се навива на охлюв. Ако някъде се скъса не е проблем....
Охлюви с лук
Сварете охлювите и ги почистете.
В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязания на полумесеци лук до златисто.
Прибавете охлювите и ги запържете за кратко. Налейте виното и готвене до изпаряването му, подправете...
Охлюви с оризАко охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона.
В сгорещеното масло сложете да се задушава първо лука, после и морковите и чушката,...
1
Охлюви с лападЗа рецептата Охлюви с лапад предварително почистените от черупките, сварени и почистени от жили охлюви се прибавят в широк тиган, в който вече се е запържил ситно накълцания лук....
1
Охлюви с оризАко охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона.
В сгорещеното масло сложете да се задушава първо лука, после и морковите и чушката,...
1
Сиропирани охлюви с мая
Заливат се сладките охлюви със студен сироп и оставяме да попие поне 2-3 часа....
Охлюви с паста Патафри
За това вкусно бирено мезе целите охлюви се измиват. Слагат се в тенджера. Слагат се на котлона, колкото да се попарят.
Изрязва се само мускула /пълзящата част на охлюва/....
Бутер охлюви с кайма
Размразете бутертестото при стайна температура за 1/2 час.
Загрейте олиото в тиган. Нарежете лука на кубчета.
Лукът се запържва в олиото до омекване.
Комбинирайте каймата с лука и оставете да къкри.
Добавете...
Канелени охлюви с мед
В купа се разбиват яйцата със захарта, като преди това се отделя един жълтък за намазване. Добавя се заквасената сметана, щипка сол, олио.
В средата на брашното сипваме яйчената смес, прибавя се сухата мая, разбърква...
Охлюви с пресен лук
Ядливата част на охлюва, се измива обилно със студена вода. Излизат към 300 гр. охлюви за консумация....
Охлюви с подлучен сос
Сварените и почистени охлюви се запържват в 2-3 с.л. олио, заедно с бялата част на лука. Добавят се лучените пера, червения пипер и се залива с бирата или подкиселената вода....
Печени охлюви с билки
Обелете доматите и отстранете семките. Нарежете ги на ситно, заедно чушката и целината.
Счукайте чесъна и го объркайте с маслото. Добавете по 1-2 щипки от подправките и оставете маслото да престои 10 минути за да усвои...
Паста Охлюви с риба тон
В тенджера с подсолена вода сваряваме пастата. Отцеждаме от водата, поръсваме със зехтин и разбъркваме.
Нарязваме на малки кубчета жълта, червена и зелена чушка, краставица, репички, лук Шалот. Слагаме ги в купа и прибавяме...
Охлюви с чесън и маслоКипваме голяма тенджера с подсолена вода и изсипваме вътре добре изплакнатите охлюви. Варим в продължение на 20 минути, след което с решетъчна лъжица изваждаме сварените охлюви....
2
Охлюви с мащерка по средиземноморскиЕдна глава лук се нарязва на ситно. Чесънът, морковите и лукът се варят заедно с черния пипер около 30 минути - докато се получи ароматен бульон.
Охлювите се измиват добре и се сваряват в солена вода. Прецеждат се и се...
3
Супа от охлюви с коприва
Охлювите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
Изваждат се, отцеждат се и се отделят от черупките. Месестата част се връща в бульона и се добавят нарязаните коприва, праз и домат и пюре.
Вари се до готовност...
Охлюви с бутертесто и лешници
Лешниците се начукват с дървено чукче на дребно. В купа смесваме счуканите лешници със захар, натрошени бисквити, канела, нескуик. Разбърква се сместа.
Размразява се бутер тестото на стайна температура, разточва се върху...
Охлюви с ябълка и канелаНавива се на руло и се нарязва на охлюви.
Нареждат се в намазнена тава и печем до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна! Отгоре може да се поръсят с пудра захар за разкош!...
4
Охлюви с ориз и чесънСега трябва да си купите прибори за ядене на охлюви и сте като във френски ресторант....
5