Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Популярните сортове ябълки
Вижте най-известните сортове ябълки!
Според вкуса тези полезни плодове се делят на две големи групи - сортове ябълки със сладък вкус и сортове с кисел вкус....
Най-популярните сортове ябълки
В България има много и различни сортове ябълки, кой от кой по-вкусен и полезен....
Кои са най-сладките сортове ябълки
Място на произход: Австралия
Други сладки сортове ябълки в България са сортовете „Старкримсон”, „Демократ”, „Молиз Делишъс”....
Най-популярните сортове ябълки по целия свят
Сорт Брайбърн
Един от най-известните сортове ябълки е Брайбърн – сочни, с плътна месеста част и кисело-сладък вкус....
Ябълки с нишестеКогато ябълките започнат да къкрят, се изсипва разтвореното нишесте.
Разбърква се, докато се сгъсти. Вдига се от огъня и се добавя захар. Разбърква се и се сервира....
1
Ябълки с крем
Пълнят се ябълките.
Белтъците с 200 г захар се разбиват на сняг и се поставят отгоре върху ябълките като шапка. Може да се сложи по една-две вишни от сладко....
Ябълки с вино
Внимателно почистваме ябълките, като ги разрежем на половинки.
Загряваме маслото и запържваме ябълките до омекване. Добавяме захарта, овкусяваме с канела, заливаме с вино и задушаваме поне 5 минути на тих огън....
Ябълки с изненада
Ябълките се измиват и се обелват. Отрязват се капачета. Маха се сърцевината на всеки плод.
Канелата се смесва със захарта и ябълките се натриват с тази смес. В средата на всяка ябълка се слага мед....
Захаросани ябълки с ядкиВсяка ябълка потопете в захарната смес, отцедете леко и оваляйте в натрошени ядки по желание. Оставете да стегнат върху тава.
Захаросаните ябълки с ядки са готови!...
5
Пълнени ябълки с уиски
Свалете сместа от котлона и напълнете с нея ябълките.
Печете пълнените ябълки в предварително загрята фурна на 200 С за 15-20 минути....
Пълнени ябълки с орехи
Измиваме ябълките и ги срязваме на две.
Издълбаваме сърцевината им и премахваме дръжките.
Поръсваме ги с кафява захар.
Смиламе орехите с чопъра на по-едри парченца и ги слагаме в ябълките....
Пълнени ябълки с кайма
Сервираме ябълките поляти със соса. Може да сервирате печените ябълки и в кисело мляко....
Пълнени ябълки с кокос
Ябълките се измиват.
Изчистват се от семенната част.
Пълнят се с кокосови стърготини и се изпичат.
Като изстинат се декорират с разбитите на сняг белтъци, които леко се обгарят с горелка....
Ябълки в бутер тестоОставя се в хладилник докато се нарежат ябълките на филийки.
Захарта се разбърква с канелата. Ябълките се почистват и нарязват заедно с кората на фини филийки, полумесеци....
1
Печени ябълки с плънка
Поставят се в тавичката и ябълките се пекат на 180 градуса до омекването им.
Печените ябълки с плънка са много вкусни!...
Печени ябълки и дюли
Ябълките се пекат на 180 градуса с вентилатор до зачервяване.
Добър апетит с печените дюли и ябълки!
Източник: Юлия Герасимова - Българските ястия и рецепти...
Ябълки в палачинково тесто
Нареждат се на пластове, като панираните ябълки се наръсват с пудрата захар и канелата.
Поднасят се топли ябълки в палачинково тесто....
Печени ябълки с бадеми
Измийте и обелете ябълките, отрежете им капачките и ги издълбайте.
Напълнете със смес от добре разбитите жълтъци и захарта.
Сложете бадемите и стафидите.
Похлупете ги с капачките и ги наредете в тавичка....
Задушени ябълки с вино
Почистваме ябълките, махаме сърцевината и нарязваме на парченца.
В тиган с масло запържваме парченцата ябълки.
Прибавяме захарта, канелата и виното и задушаваме 5 минути на тих огън....
Пакетирани ябълки с кремПовтаряме всичко с втората ябълка и останалите 3 кори. Накрая поливаме с масло и двете пакетирани ябълки.
Печем в топла фурна на 180 градуса за 45 минути....
1
Печени ябълки с масло
., като от време на време обръщаме ябълките.
Можем да консумираме по желание топли или студени....
Печени ябълки с орехиПокрийте пълнените ябълки с малко парченце масло и долейте малко вода в тавата.
Сложете ябълките да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.
Поднесете една ябълка, полята с мед по желание....
2
Печени ябълки с конфитюр
Разполовете ябълките, изчистете ги от семките, поръсете ги с канелата, изпечете ги и след това, докато са още топли, ги намажете с конфитюра.
По желание поръсете с печени ядки....