Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет Рим
Нарежете месото на тънки малки пържоли. Наръсете ги със сол и черен пипер.
Върху всяка пържола поставете резенче шунка и малко джоджен. Всяко парче завийте на руло и забодете с клечка за зъби.
Оваляйте рулата в брашно...
Специалитет на скараНачукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин.
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии.
Намазваме...
2
Специалитет по китайски
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички.
Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички.
Сложете дълбок тиган или уок...
Специалитет на скараНачукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин.
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии.
Намазваме...
2
Турски специалитет с патладжанПоднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
5
Специалитет с агнешки ребърца
Месото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява.
В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото...
Говежди специалитет в марина
Измиваме добре месото и го слагаме в дълбок съд. Натриваме го добре с червен пипер, сол и подправките за марината от двете страни. Отгоре добавяме ситно нарязаните лук и морков и заливаме с виното. Оставяме да престои така...
Специалитет с говежди пържоли
Начукваме месото много добре. Намазваме всяка пържола с горчица и я поръсваме с черен пипер и сол. Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови, шунка и лук.
Разбъркваме добре и от така получената...
Агнешки специалитет в гювечета
Нарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките.
Смесваме месото със зеленчуците и подправките, разбъркваме...
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциПочистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички.
В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката.
В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути.
Пилешките...
2
Специалитет с Пилешко и Гъби
Пилешките пържолки /предварително начукани и мариновани в малко соев сос/ се овкусяват със сол и чер пипер, натъркват се със скилидка чесън. В края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови /нарязани на ленти и леко...
Пилешки специалитет в бутер тестоВ маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
2
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете...
30
Месен специалитет с разни зеленчуциНарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две.
Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
1
Специалитет с пържоли и гъби
Извадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути.
Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
Пилешки специалитет в бутер тестоВ маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
2
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете...
30
Гулаш - Национален специалитет на Унгария
Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
Лятна капама (Специалитет за гости)
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на парчета. Бутчетата също се измиват и се срязват на две.
Доматите се нарязват на едро, лукът се изчиства, измива се и главите се оставят цели.
Продуктите се нареждат...
Кафе специалитет с Бейлис и сладоледС помощта на ренде или кухненска белачка се настъргва малко количество шоколад (3-4 настъргани лентички), за да украсят алкохолния коктейл и да придадат лек шоколадов привкус на кафе специалитет с Бейлис и сладолед....
1
Неаполитански специалитет с кайма и бадемиХлябът се накисва, изстисква се и се добавя към каймата. Бадемите се нарязват на ситно и заедно с яйцето, сметаната, сока на лимона и настърганите на ренде лук и чесън се добавят към каймата.
Накрая се добавят солта и...
1