Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Домашна лютеница без стерилизацияДомашна лютеница без стерилизация
По този начин капачките добре ще се затворят и няма да има нужда от стерилизация. Домашната лютеница без стерилизация е готова....
Маринован патладжан без стерилизацияМаринован патладжан без стерилизация
Затворете маринованите патладжан без стерилизация с капак и оставете в хладилника за един ден....
Класическо кьопоолу без стерилизацияКласическо кьопоолу без стерилизация
3
Изпичаме патладжаните, чушките и доматите на 220 градуса за около 45 мин. Обелваме ги и ги нарязваме на малки парчета. Добавяме ситно нарязания чесън. Разбъркваме добре и подправяме на вкус. Отново разбъркваме и поръсваме...
Кисели краставички без стерилизацияКисели краставички без стерилизация
2
Кисели краставички без стерилизация, които са подходящо мезе за ракия. Изчистваме си краставичките добре и след това измиваме. Най-отдолу поставяме листа от хрян и вишна....
Мариновани краставици без стерилизацияМариновани краставици без стерилизация
Мариновани краставици без стерилизация за любителите на различни туршии. Почистваме си краставичките, от дръжките и измиваме предварително. Нареждаме ги плътно една до друга краставичките в бурканите....
Малиново сладко без стерилизацияМалиново сладко без стерилизация
Малиновото сладко без стерилизация е готово....
Люти чушлета без стерилизацияЛюти чушлета без стерилизация
Лютите чушлета без стерилизация са страхотни!...
Кисели краставици без стерилизацияКисели краставици без стерилизация
2
Измийте добре предварително краставичките. Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л. сол. Отгоре разпределете листата, долейте гореща вода и запечатайте....
Компот от дюли без стерилизацияКомпот от дюли без стерилизация
Прибираме на хладно компота от дюли без стерилизация....
Лесно малиново сладко без стерилизацияЛесно малиново сладко без стерилизация
Лесното малиново сладко без стерилизация е готово. За този вид сладко може да използвате и други плодове, само не такива с много твърда и дебела кора....
Туршия от мариновани лимони без стерилизацияТуршия от мариновани лимони без стерилизация
Лимоните се измиват хубаво с гъба със сапун и топла вода. Разтъркват се върху дъската за рязане с леки движения напред-назад, за да омекнат и половината от тях се разрязват на 4 парчета по дължина. Във всеки резен...
Шарена туршия с аспирин без стерилизацияШарена туршия с аспирин без стерилизация
4
Туршията се обръща по 2-3 пъти на ден, не се стерилизира и става готова за около седмица и половина вашата шарена туршия с аспирин без стерилизация....
Сладко от зелени смокини без стерилизацияСладко от зелени смокини без стерилизация
Това е сладко без стерилизация. Добър апетит!...
Люти чушлета в буркани без стерилизацияЛюти чушлета в буркани без стерилизация
1
Лютите чушлета в буркани без стерилизация са готови за зимата....
Люти шипки в буркани без стерилизацияЛюти шипки в буркани без стерилизация
Лютите шипки в буркани без стерилизация се съхраняват на тъмно и хладно. Хубаво е да се разклащат веднъж на ден. След около 20-28 дни са готови за консумация....
Сироп от мента за зимата (без стерилизация)Сироп от мента за зимата (без стерилизация)
Готовия сироп от мента за зимата (без стерилизация) пълним в сухи и чисти бутилки, затваряме добре и прибираме. Може да се ползва за домашни коктейли....
Люти чушки рибки в буркани без стерилизацияЛюти чушки рибки в буркани без стерилизация
2
Лютите чушки рибки в буркани без стерилизация се съхраняват на хладно....
Какво означава пастьоризирано мляко?Какво означава пастьоризирано мляко?
Стерилизация е, когато температурата на млякото се повиши над 130 градуса и се поддържа при тази температура повече от няколко минути....
Основни правила при стерилизирането на зеленчуциОсновни правила при стерилизирането на зеленчуци
Времето за стерилизация да се отчита от момента на завиране на водата в съда и да се спазват указанията за всеки вид консервиран зеленчук; 8. След стерилизация бурканите трябва да се охладят....
Защо бурканите стават бомбаш?Защо бурканите стават бомбаш?
Това означава, че нещо е направено нередно по време на консервирането и не всички микроорганизми са загинали по време на стерилизацията на продукта....
Как да си направим стерилизирани калмариКак да си направим стерилизирани калмари
Една от кулинарните употреби на калмарите е стерилизацията – процес на приготвяне и съхранение в буркани за дълъг период от време....
Правила за стерилизиране на бурканиПравила за стерилизиране на буркани
1
Добре е да правите тази процедура на стерилизация непосредствено преди да започнете консервирането....
Колко често се стерилизират бебешките шишета?Колко често се стерилизират бебешките шишета?
След стерилизация, не трябва да се пипат с ръце, докато не се изсушат напълно; Начини на стерилизация: • стерилизация чрез изваряване: най-прочутият метод. При него водата се оставя да заври около 20 минути....
Как да стерилизираме биберониКак да стерилизираме биберони
Как да стерилизираме бебешките биберони Това е най-лесният начин за стерилизация, който е достъпен за всеки човек, било то мъж, жена, баба или дядо....
Как се правят перфектните слънчеви краставичкиКак се правят перфектните слънчеви краставички
Независимо от рецептата успешна е тази стерилизация, която запазва качествата на зеленчука и след обработката....