Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна лютеница без стерилизация
По този начин капачките добре ще се затворят и няма да има нужда от стерилизация.
Домашната лютеница без стерилизация е готова....
Маринован патладжан без стерилизация
Затворете маринованите патладжан без стерилизация с капак и оставете в хладилника за един ден....
Класическо кьопоолу без стерилизацияИзпичаме патладжаните, чушките и доматите на 220 градуса за около 45 мин.
Обелваме ги и ги нарязваме на малки парчета. Добавяме ситно нарязания чесън. Разбъркваме добре и подправяме на вкус.
Отново разбъркваме и поръсваме...
3
Кисели краставички без стерилизацияКисели краставички без стерилизация, които са подходящо мезе за ракия.
Изчистваме си краставичките добре и след това измиваме.
Най-отдолу поставяме листа от хрян и вишна....
2
Мариновани краставици без стерилизация
Мариновани краставици без стерилизация за любителите на различни туршии.
Почистваме си краставичките, от дръжките и измиваме предварително.
Нареждаме ги плътно една до друга краставичките в бурканите....
Кисели краставици без стерилизацияИзмийте добре предварително краставичките.
Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л. сол.
Отгоре разпределете листата, долейте гореща вода и запечатайте....
2
Лесно малиново сладко без стерилизация
Лесното малиново сладко без стерилизация е готово.
За този вид сладко може да използвате и други плодове, само не такива с много твърда и дебела кора....
Туршия от мариновани лимони без стерилизация
Лимоните се измиват хубаво с гъба със сапун и топла вода.
Разтъркват се върху дъската за рязане с леки движения напред-назад, за да омекнат и половината от тях се разрязват на 4 парчета по дължина.
Във всеки резен...
Шарена туршия с аспирин без стерилизацияТуршията се обръща по 2-3 пъти на ден, не се стерилизира и става готова за около седмица и половина вашата шарена туршия с аспирин без стерилизация....
4
Люти чушлета в буркани без стерилизацияЛютите чушлета в буркани без стерилизация са готови за зимата....
1
Люти шипки в буркани без стерилизация
Лютите шипки в буркани без стерилизация се съхраняват на тъмно и хладно. Хубаво е да се разклащат веднъж на ден.
След около 20-28 дни са готови за консумация....
Сироп от мента за зимата (без стерилизация)
Готовия сироп от мента за зимата (без стерилизация) пълним в сухи и чисти бутилки, затваряме добре и прибираме.
Може да се ползва за домашни коктейли....
Люти чушки рибки в буркани без стерилизацияЛютите чушки рибки в буркани без стерилизация се съхраняват на хладно....
2
Какво означава пастьоризирано мляко?
Стерилизация е, когато температурата на млякото се повиши над 130 градуса и се поддържа при тази температура повече от няколко минути....
Основни правила при стерилизирането на зеленчуци
Времето за стерилизация да се отчита от момента на завиране на водата в съда и да се спазват указанията за всеки вид консервиран зеленчук;
8. След стерилизация бурканите трябва да се охладят....
Защо бурканите стават бомбаш?
Това означава, че нещо е направено нередно по време на консервирането и не всички микроорганизми са загинали по време на стерилизацията на продукта....
Как да си направим стерилизирани калмари
Една от кулинарните употреби на калмарите е стерилизацията – процес на приготвяне и съхранение в буркани за дълъг период от време....
Правила за стерилизиране на бурканиДобре е да правите тази процедура на стерилизация непосредствено преди да започнете консервирането....
1
Колко често се стерилизират бебешките шишета?
След стерилизация, не трябва да се пипат с ръце, докато не се изсушат напълно;
Начини на стерилизация:
• стерилизация чрез изваряване: най-прочутият метод. При него водата се оставя да заври около 20 минути....
Как да стерилизираме биберони
Как да стерилизираме бебешките биберони
Това е най-лесният начин за стерилизация, който е достъпен за всеки човек, било то мъж, жена, баба или дядо....
Как се правят перфектните слънчеви краставички
Независимо от рецептата успешна е тази стерилизация, която запазва качествата на зеленчука и след обработката....