Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Топмоделите споделят: 5 бюти съвета за това лятотоТопмоделите споделят: 5 бюти съвета за това лятото
Дори и да не сте супермодел, може да последвате съветите на някои от най-красивите жени на планетата днес....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете. Плодовата смес се вари...
Съвети и хитринки при варене на бобСъвети и хитринки при варене на боб
Ето затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб. 1. Най-напред изберете още в магазина боб, на който не му трябва много време за варене. Обикновено това е указано на опаковката на продукта....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
Съвети, за да стане каймата по-сочнаСъвети, за да стане каймата по-сочна
Всички обичаме сочни кюфтета, без значение дали са пържени, на фурна или са кюфтета със сос. Когато се омесва каймата, кюфтенцата се овалват в брашно и се оставят за 30 минути да си поеме брашното. Така стават хем...
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио. Налейте около пет сантиметра вода в долната част на...
Съвети за печене на зеленчуциСъвети за печене на зеленчуци
1
Всички тези проблеми могат да се избегнат ако следвате полезните съвети, които са описани тук. Първо, изберете подходящите зеленчуци за печене на скара....
Съвети при обработката на бутертестоСъвети при обработката на бутертесто
1
Ето няколко съвета как да стане това: - Когато купувате бутертесто, нека то да бъде замразено и извадено от фризера, неразмразявано и с цяла опаковката....
Съвети при отглеждането на розмаринСъвети при отглеждането на розмарин
Розмаринът представлява вечнозелено многогодишно растение, разпространено във всички страни на Средиземноморието и Мала Азия. Това бавно растящо храстче с тесни твърди листа, напомнящи за иглолистно. Достига до 1.5-2 метра...
Съвети за украса на салатиСъвети за украса на салати
Украсяването на салатата и изобщо на храната е почти толкова съществено, колкото самото приготвяне. Когато освен вкус има и вид, ястието определено е по-добро и му се наслаждаваме повече. Първото ни предложение за украса...
Съвети при избора на фритюрникСъвети при избора на фритюрник
Изборът на какъвто и да е уред за дома е важен. Всеки влага сума пари с надежда, че уредът ще оправдае очакванията му, както и цената си. Често сме попадали на евтини стоки, които се развалят много бързо. Случва се, обаче...
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
1
Патешкото месо е доста мазно и има своите тънкости при приготвянето му, които ако домакинята изпълни, ще приготви една много вкусна гозба. Макар, че и двете са пернати, не е едно и също дали приготвяте пиле или патица –...
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско съдържание...
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
Сиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си. Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
Съвети за почистване на скараСъвети за почистване на скара
4
Ако искате скарата ви винаги да е чиста и да ви служи дълго време, след като я използвате, оставете да поизстине и веднага почистете вътрешната и външна повърхност на скарата. За най-замърсените и загорели места се използва...
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
1
Патладжаните или така наречените сини домати са характерен и често използван зеленчук по нашите географски ширини. Когато си купувате патладжан, избирайте такъв, който е гладък. Набръчкалата се кора и омекналият патладжан...
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода. Мие се цялото парче, предназначено за готвене. Не се мие месо, което вече сте нарязали...
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
Въпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни. 1....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
Важно е да спазвате тези малки съвети и хитринки, за да се получи страхотен резултат и всичките ви рецептори да се насладят на крайния резултат....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
Сигурни сме, че ако приготвите птицата с нашите лесни съвети, ще се получат страхотни блюда, с които да удивите вашите близки и приятели....