Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тестени атракции
Правят се леки нарези по краищата – така тестото бухва по-добре. Натиснете леко тестото с палеца и показалеца и прокарайте ножа между двата пръста, за да нагънете краищата....
Тестени охлювчета
Тестото се оставя да втаса 1 час. След това се разделя на части. След това леко се разточват - големина, колкото кръгла табла чиния, и се намазват с разтопено масло.
Увиват се на руло и завъртат охлюви....
Тестени къдрици
Яйцата се смесват с пудрата захар, добавя се сметаната, солта, после се добавя брашното и се замесва течно тесто.
Влива се на тънка струйка в дълбок съд, пълен със загрята мазнина, за да се получат накъдрени парченца...
Юлиан Вергов бъбри за тестиси
Актьорът Юлиан Вергов, който стана любимец и на тинейджърите покрай участието му в сериала Революция Z, побърка от смях гостите на театрално представяне на уиски.
Вергов разказа различни весели истории, какъвто бе замисълът...
Киста на тестисаНай-често кистата се образува в горната част на тестиса. Може да и двустранна – кисти и на двата тестиса....
3
Тайните на тестотоЗа да не става сладкишът глетав, използвайте умерено мазнините в тестото.
Когато тестото има нужда от повече сол, долейте малко вода, в която сте разбъркали сол, и малко брашно, след което омесете тестото отново....
3
Арменски тестени специалитети
Арменски козунак – чорек
Чорег е арменски козунак, който се замесва за великденските празници, както и повечето други подобни сладки тестени храни при християнските народи....
Киста на тестиса
Причини за киста на тестиса
Все още не са напълно изяснени причините, поради които се образува киста в тестиса....
Торзио на тестиса
В някои случаи се наблюдава епизодично торзио на тестиса. Тук също трябва да се извърши закрепване на тестиса към скротума, защото рискът от развитие на пълно торзио и загуба на тестиса е реален....
Тестени ароматни облачета
Разделете тестото на малки топчета - колкото орех. Овалвайте всяко в ароматното масло и ги подреждайте в тавата на два реда.
Втория ред топчета подреждайте така, че да не са едно върху друго, а да се разминават....
Грузински тестени гозинаки
Яйцето се смесва с водката, добавя се сол и половин чаша вода и се разбърква. Добавя се по малко от брашното и се замесва тесто. Разточва се, разрязва се на тънки ленти с дебелина на кибритена клечка.
Маслото се загрява...
Картофено-тестени саралии
След като втасат готовите тестени охлювчета ще заемат празното място между тях, тогава ги намажете с разбит жълтък и печете на 170градуса за 40-50 мин.
Извадете ги от фурната и топли ги залейте със студения сироп....
Пълнени тестени миди
Обелваме доматите, режем ги на четвъртинки, отделяме месетата част от сърцевината и ги нарязваме на едро по отделно.
Задушаваме сърцевината за кратко, за да изври водата, и добавяме зехтина и солта, варим още 5 минути,...
Тестени снежни човечета
Маята се разбърква в топлото прясно мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме яйцата, щипка сол, 2 с.л. меко масло и замесваме средно меко тесто.
Оставя се на топло да втаса за 30 минути и се...
Тестени кошнички с коприва
Редим ги на шахмат, за да не се слепи тестото по време на печенето, тъй като леко се уголемяват....
Тестени мидички с колбасПоръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути.
Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини....
2
Тестени лодчици с плънка
Във водата се размива маята. Прибавя се захарта и малко брашно. Втасва 15 минути.
В пресятото брашно се прави кладенче и се излива маята, прибавя се содата за хляб, олиото и солта.
От тези продукти се замесва меко...
Тестени ушички по френски
Прави се топка от тестото и се оставя за 1 час в хладилника. Разточва се на кора с дебелина 2 милиметра и се реже на правоъгълници с размер 6 на 4 сантиметра....
Тестени охлюви със сиренеРазбъркваме маята с 1 с. л. захар, половината от млякото (затоплено) и 2 с. л. брашно на кашичка. Оставяме на топло за 7-8 мин. да втаса. Отделяме жълтъка на едното яйце за намазване. Изсипваме брашното в подходящ съд, правим...
4
Тестени възелчета по беларуски
Маслото се разбива със захарта, добавя се яйцето, сметаната, кимът, солта, брашното с бакпулвера и се замесва тесто. Оставя се на топло за 30 минути.
Разточва се на тънка кора, нарязва се на ленти с дължина 10 сантиметра...
Тестени лентички с кашкавал
Правим тестото на топка и го оставяме в хладилник за 30 минути.
Изваждаме тестото и с тъп нож разрязваме тестото на кръст, като ножа не трябва да опре в плота, за да не се прекъсне тестото....