Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вана за чупливи нокти
Загрейте към 100 милилитра зехтин на водна баня до поносима температура. Добавете 5 капки сок от лимон и 3 капки йодна тинктура.
Сложете сместа в удобен съд и потопете ноктите за 15 минути. Правете ваните 2 пъти седмично...
Билкова вана при депресия
Залейте 100 грама сухи млади листа от черна топола с 1 литър гореща вода и варете на слаб огън за около 20 минути, прецедете.
Излейте отварата във водата за баня: вземете вана за 15 минути. Много полезно при депресия....
При простуда - вана с мащерка
Залейте 2 чаши суха мащерка с 2 литра вода. Запарете за 10 минути и прецедете. Добавете към водата за ваната.
Ваните с мащерка се препоръчват за укрепване на тялото при лека простуда и кашлица.
Рецептата е от книгата...
Ароматна билкова смес за вана
Пет супени лъжици от смесените билки се запарват в 500 мл вряща вода. Запарката се сипва във ваната, която се пълни с достатъчно количество вода.
Тази смес от билки се използва за лечение на невродермит, но е ефективна...
Вана на Клеопатра за кадифена кожа
Изсипете във ваната с топла вода. След такава вана кожата става мека, гладка и кадифена.
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
При прищипан нерв - вана с дъбова кора
Един килограм дъбова кора се вари в пет литра вода за около половин час, след това да се прецежда и да се добавя към ваната.
Температурата на водата не трябва да бъде повече от тридесет и седем градуса по Целзий.
Рецептата...
Топла салата
Краставичките и колбасът се нарязват и запържват заедно с царевицата в масло.
Посолява се малко и след като се сервира, в чинията се поръсва с кашкавал....
Топла кървавицаСложете свинското месо да се свари, след което го накълцайте ситно със сатър. Добавете към него всички останали съставки за кървавицата. Хубаво омесете сместа и напълнете червата.
Максималната дължина на всяка кървавица...
1
Топла пача
В отделна купичка разбъркваме ситно нарязан чесън и оцет за подправяне на топлата пача....
Топла гарнитура
Измийте ориза до бистра вода и го накиснете в студена вода за 10-15 минути, за да не слепват зърната.
През това време почистете и нарежете на дребно зеленчуците, моркова - рендосайте.
Пригответе средна тава, сложете...
Топла пача
Общото тегло на краката, ушите и опашката трябва да е около 600 г. Измийте ги и ги залейте с 5-6 ч.ч. вода. Посолете и ги сварете до омекване.
Извадете ги от бульона и ги обезкостете. Прецедете бульона и в него върнете...
Топла солена тортаОт изброените продукти си пригответе картофено пюре, като сварите картофите, пюрирайте ги и добавете останалите съставки. Разбъркайте до хомогенност. Оставете на хладно място да стегне.
За приготвянето на плънката нарежете...
4
Италианска топла гарнитура
Залейте ги, както са топли, с доматената салца, зехтина и сухите подправки. Разбъркайте добре, докато сосът се поеме от картофите.
Настържете на ситната част от рендето пармезана. Поръсете обилно....
Топла свинска пача
Измийте добре краката, опашката и ушите и ги сварете в подсолена вода заедно с морковите, лука, целината и дафиновия лист.
Отделете месото от тях и го нарежете на парчета. Прецедете бульона и върнете месото в него....
Топла салата КапрезеДоматите се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Моцарелата се реже на кръгчета и леко се подсушава. Маслините се режат на ситно.
Листенцата босилек се нарязват, няколко се отделят за украса. Правят се кулички в...
1
Топла торта НаполеонТестото се разточва на кори, набождат се с вилица и се пекат по 5 минути на 180 градуса. Приготвя се крем, като млякото се кипва. В това време се разбиват яйцата със захарта, нишестето и брашното.
Тази смес се налива...
1
Топла цвеклова супа
Поднесете в купички за сервиране топла, гарнирайте със ситно нарязани листа от целина.
Топлата цвеклова супа е готова....
Механджийска топла салата
Поставете парчетата мезе отгоре и поднесете вашата механджийска топла салата, докато е топла....
Топла картофена салатаОбелете картофите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода. Краставичките и шунката нарежете на тънки ленти, а лукът на тънки кръгчета. Омесете всичко в купа, посолете, поръсете и с черен пипер.
Загрейте в тиган мазнината...
1
Топла зелева салатаЗелето се нарязва на ситно а моркова се настъргва на ренде.
В голям тиган се задушава ситно нарязан лук за 3 минути на среден огън. След което се прибавят стафидите и кърито и се запържват за 2 минути. Добавя се зелето...
1