Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Топъл душ пази от енергийни вампириТопъл душ пази от енергийни вампири
4
Всяка сутрин, с цел предпазване от енергийни вампири, взимайте топъл душ. Затоплянето на тялото изравнява енергиите му. Завършете душа с ледена вода....
Топъл бял шоколадТопъл бял шоколад
4
Прясното мляко се загрява и към него се добавя натрошеният на ситно бял шоколад и ваниловата захар. Разбърква се добре, за да се разтопи шоколадът, при нужда се загрява отново. По желание се гарнира с бита сметана...
Топъл джинджифилов сладкишТопъл джинджифилов сладкиш
Брашното се пресява и се смесва със содата, канелата, джинджифила и индийското орехче. Медът се загрява леко, добавя се маслото и кафявата захар и всичко се разбърква. Тази смес се добавя в брашното и се разбърква добре...
Пиян топъл шоколадПиян топъл шоколад
Шоколадът се начупва на парченца. Млякото се слага в тенджерка и се добавя шоколадът, захарта и канелата. Загрява се на среден огън и се разбърква, докато шоколадът и захарта не се разтворят напълно. Добавят се ромът...
Топъл шоколад плазмаТопъл шоколад плазма
Поставете всички съставки с изключение на бишкотите на прах в малка тенджера и разбъркайте добре на слаб огън, докато сместа се сгъсти. Оставете настрана за 10 минути. Изсипете чаена лъжичка от бишкотите на прах в чашата...
Сръбски топъл сандвичСръбски топъл сандвич
Готовия сръбски топъл сандвич извадете от фурната, намажете с олио, оставете да изстине и сервирайте....
Топъл млечен сосТопъл млечен сос
1
Разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка за 1-2 минути - докато се позапържи. Постепенно и при непрекъснато разбиване доливайте прясното мляко. Оставете да къкри леко в продължение...
Топъл коледен пуншТопъл коледен пунш
Нарежете на парчета портокала и лимона, добавете виното, захарта, индийското орехче и канелата и варете приготвеното червено вино на бавен огън 5 мин. Поднесете готовия пунш в предварително леко затоплени чаши от дебело...
Топъл сос от копърТопъл сос от копър
Запържваме в олио (зехтин) 2 с.л. копър, овкусен с черен пипер и сол на вкус. Добавяме 2 с.л. брашно и запържваме до златисто. Дръпваме от огъня и наливаме внимателно с непрекъснато разбъркване 1 ч.ч. вода. Добавяме...
Топъл коктейл с боровинкиТопъл коктейл с боровинки
В тенджера на котлона изсипваме сока от боровинки, прибавяме захарта и изчакваме тя да се разтвори. Прибавяме сметаната и лимоновия сок. Разбъркваме, сипваме в чаша и сервираме....
Топъл коктейл с малиниТопъл коктейл с малини
В тенджера на котлона сипваме сиропа от малини и добавяме канелата и счукания карамфил. Оставяме да кипне. Наливаме в чаши и сервираме....
Прекрасен домашен топъл шоколадПрекрасен домашен топъл шоколад
Шоколадите се натрошават на парченца. Загрява се 1/3 от млякото и към него се добавят двата вида шоколад и щипката сол. След като се разтопи шоколадът, се изсипва останалото мляко. Загрява се, като се разбива непрекъснато...
Топъл шоколад с ментаТопъл шоколад с мента
Прясното мляко се смесва със захарта и сметаната. Добавят се нарязаните ментови листа и сместа се загрява на среден огън. След като кипне, се сваля от котлона, похлупва се с капак и се оставя за 10 минути. Млякото...
Топъл шоколад по неаполитанскиТопъл шоколад по неаполитански
Нишестето се размива с малко сметана. Останалата сметана се загрява, без да кипва. Добавя се захарта и размитото нишесте и сместа се загрява при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Сваля се от котлона...
Топъл шоколад с ягодиТопъл шоколад с ягоди
Ягодите се пасират с половината от пудрата захар. Сметаната се разбива с останалата пудра захар. Млякото се смесва с нишестето и се оставя да кипне на бавен огън при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня. Добавя...
Топъл коктейл с касисТопъл коктейл с касис
В тенджера на котлона затопляме сока от касис. В купа разбиваме яйцето, захарта и канелата на пяна. Изсипваме сместа в чаша и заливаме с горещия сок от касис....
Италиански топъл ордьовър с кашкавалИталиански топъл ордьовър с кашкавал
Кашкавалът се настъргва, добавя се топлото мляко и сместа се сварява на бавен огън до еднородна гъста маса. Брашното се смесва с бакпулвера и бирата и едно по едно се добавят яйцата. Добавя се кашкавалената смес и се...
Зелена салата с топъл дресингЗелена салата с топъл дресинг
Смесете водата с наситнения лук и зеления фасул, разбъркайте и пуснете в микровълновата за 1 минути ан пълна мощ. След това ги отцедете и ги оставете да се охладят. Смесете нарязаните зеленчуци и накъсаната салата в голяма...
Топъл хляб за студени дниТопъл хляб за студени дни
В хладката вода активирайте маята със захарта. Когато шупне, пресейте вътре брашното и добавете солта. Тестото става лепкаво, затова бъркайте с дървена лъжица, а не месете. Покрийте и оставете да втаса. Вземете...
Картофена салата с топъл винегретКартофена салата с топъл винегрет
Картофите се сваряват в леко подсолена вода. Охлаждат се под течаща вода и се обелват. Нарязват се на шайби. Поръсват се с наситнен зелен лук. На умерен котлон в тиган се загрява олиото и се прибавя наситнен червен лук...
Неделна пица от топъл айранНеделна пица от топъл айран
В купа сипваме топла вода и кисело мляко, като се разбърква да се получи айран. Натрошава се маята, захар и след като се разбърка отново оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме...
Топъл ябълков сок по молдовскиТопъл ябълков сок по молдовски
Ябълковият сок се загрява на бавен огън. Преди да кипне, се добавят захарта, канелата, карамфилчето и индийското орехче. Сместа се загрява отново, като се оставя да кипне, и веднага се сваля от котлона. Канелата и...
Вегански топъл шоколад с лавандулаВегански топъл шоколад с лавандула
Захарта се смесва с какаото и соевото мляко. Добавя се малко вода и сместа се разбърква добре. Добавя се останалата вода и сушените лавандулови цветове. Сместа се загрява на бавен огън до кипване при непрекъснато...
Топъл сандвич със сирене и лукТопъл сандвич със сирене и лук
Филийките хляб намазваме с размекнатото масло. Слагаме ситно нарязан лук и отгоре поръсваме с натрошеното сирене. Запичаме на фурна с горно нагряване до порозовяване на сиренето....
Топъл кекс с орехи за закускаТопъл кекс с орехи за закуска
За този орехов кекс, първо, разбих яйцата и захарта, след това добавих олиото, киселото мляко, брашното, бакпулвера и ванилията. Отделих 4 с.л. от сместа и оцветих с какао. Изсипах в намазана с олио тавичка. Поръсих...