Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гликолова киселина - какво е и как се използва?
В дългосрочен план, при продължителна употреба, гликоловата киселина прави кожата трайно по-свежа, спомагайки за производството на колаген.
Има ли странични ефекти от гликолова киселина?...
Койева киселина: ползи и употреба
Вече сме наясно с чудесата на гликоловата киселина, когато става дума за изсветляване на кожата и постигане на по-хубав тен. Време е да разберем какво е койева киселина....
За киселини и оригване - семена на кориандър
На 2 чаени лъжички семена кориандър се налива чаша вряща вода, покрийте, оставете за 20 минути, прецедете.
Вземете 2 пъти на ден след хранене по 1 чаша за киселини оригване....
Замразен нахут за директна употреба
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Гликолова киселина за красива и гладка кожа с равномерен тен
Гликоловата киселина е алфа-хидрокси киселина, получена от захарна тръстика....
Билковa запарка за киселини в стомахаЗапарете 1 с.л. от тази смес с 250 мл вода, прецедете и пийте от чая 2-3 ч.ч. на ден при киселини в стомаха....
1
Киселец на фурна
Изчистете, измийте и нарежете киселеца. Сложете да се свари в подсолена вода. Отцедете от течността киселеца и го прехвърлете в подходящ съд. Залейте го със сос....
Свойства на феруловата киселина
Феруловата киселина, известна още като хидроксицинаминова киселина, е мощен растителен антиоксидант....
Дефицит на линолова киселина
Основната мастна киселина омега-6 в храната е позната още като линолова киселина....
Блини с киселец на сач
Прибавете брашното и разбъркайте до гъстотата на кексово тесто.
Задушете киселеца в две-три лъжици олио. Охладете и го прибавете към тестото....
Киселец на фурна по селски
Почистваме киселеца от дръжките и го измиваме. Попарваме го за 1 минута с вряла вода и го нарязваме.
В олио задушаваме нарязания лук, прибавяме киселеца, ориза и ситно нарязания магданоз....
Аспарагинова киселина
Аспарагинова киселина, позната още като аспартинова киселина или аспарагин представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции в организма....
Никотинова киселина
Тоест пелаграта е причинена от недостиг на никотинова киселина.
Функции на никотиновата киселина
Никотиновата киселина изпълнява много важни функции....
Ерукова киселина
За директна употреба в храни и кулинарна обработка масовото съотношение на ерукова киселина трябва да бъде не повече от 5%, за да не причинява вреди на здравето....
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин....
Салицилова киселина
Широко се употребява в препаратите срещу изпотяване и козметиката срещу пърхот.
Най-известното приложение на салицилова киселина е използването ѝ като суровина за получаване на аспирин....
Фолиева Киселина
Трите основни компоненти на фолиевата киселина са PABA, глутаминова киселина и птеридин....
Ябълчена киселина
Употреба на ябълчена киселина
Ябълчената киселина се използва в хранително-вкусовата промишленост под наименованието Е296. Разрешено е да се добавя в храната, защото се счита за напълно безопасна....
Хлорогенна киселина
Отслабване с хлорогенна киселина
Хлорогенната киселина блокира частично потока на глюкоза от консумираните въглехидрати....
Олеинова киселина
Олеиновата киселина представлява мононенаситена мастна киселина, която се съдържа в организмите на някои животни и растения....
Линолова киселина
Линоловата киселина представлява полиненаситена омега-6 мастна киселина, която е от изключителна важност за защитните функции на кожата....
Липоева киселина
Функции на липоева киселина
- Производство на енергия - липоевата киселина намира своето място в края на процеса, наречен гликолиза, при който клетките създават енергия от захар и нишесте;
- Предотвратяване на клетъчни...
Оксалова киселина
Не е токсична за здрави хора, но при дълготрайна употреба, приетата окаслова киселина може да намали общото ниво на усвоения калций за периода на нейната консумация, затова има някакви норми за консумиране....