Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Колко често може да се използва дарсонвал?Колко често може да се използва дарсонвал?
Кога и колко пъти да се използва дарсонвал? Най-добре е употребата на дарсонвал да започне есенно време, като за достигане на видим ефект са нужни 10-12 процедури, всяка поне по 5 минути....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
Прошутото е едно от най-прочутите италиански деликатеси. То представлява вид шунка, която е от свински бут и се маринова в определени условия. За да се получи прошутото, което познаваме днес, шунката се налага със сол и...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
1
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
Хрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Той се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук. Въпреки това все още рядко присъства в кулинарията...
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
Разбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се...
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
Сиренето Стилтън се произвежда само в три английски графства – Нотингамшир, Лестършир и Дербишир. То е с много силен аромат и се произвежда в две разновидности. По-известно е синьото сирене Стилтън, но се произвежда също...