Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от мента за добра памет и концентрация
Вдишваме и се наслаждаваме на приказния свеж аромат на чая от мента за добра памет и концентрация!...
Българска шунка
Залейте свинското филе със зелевия сок.
Сложете го да се вари с подправките до готовност.
След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица.
Може да се поднесе и студено.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
Българска пицаНай-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба.
Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
1
Българска лазаняЛукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.
Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво...
1
Българска мусакаВ маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол.
Слага...
2
Запарка от салвия за добра паметПомага при лекуване на намаляващи психични функции и загуба на памет. Действа като мозъчен стимулант и спомага за подобряване на умствения капацитет. Цялостно подобрява бдителността, концентрацията и спокойствието....
1
Българска медена питка
Слагаме маята в 25 мл топла вода заедно със захарта, щипка сол и 2 лъжици брашно. Разбъркваме хубаво , покриваме с кърпа и оставяме да шупне.
След като закваската шупне, я сипваме в брашното, добавяме разтопеното масло...
Класическа българска мусакаОбелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото.
Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка.
Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме.
След това добавяме картофите...
2
Българска Добуш тортаЗадължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
3
Сочна българска пица
Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта.
С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто.
Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Разделя се на 4 равни...
Пържола Българска планинаВ чиния слагаме по една пържола, в/у нея редим резенчета доматки, наситнен магданоз и рендосано сирене - получаваме българския трибагреник.
За гарнитура по избор използваме пържени картофи, а за украса - чушле....
5
Традиционна българска закускаВ киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне.
Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути.
С намаслени ръце късаме...
3
Кюфтета Българска плескавица
Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника.
Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни.
Излизат около 8-10 кюфтета....
Българска лучена супа
Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне....
Българска тиквена супа
Отнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук....
Традиционна българска мусакаНека сега приготвим обичаната българска мусака, така както я знам от моята баба:
Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган....
29
Българска традиционна млечна салата
Българската традиционна млечна салата се поднася отгоре поръсена с копър и смлени орехи....
Българска пица с кайма
Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се...
Най-вкусната българска мусака
Най-вкусната българска мусака се сервира с лъжица-две хубаво кисело мляко.
Ако обичате мусака, вижте и тази рецепта за традиционна българска мусака....