Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Фрактура на коститеФрактура на костите
Най-често фрактурите се отнасят до черепните кости, лицевите кости, кости на горен или долен крайник, ребра, тазови кости или дори да засегнат цялата дължина на гръбнака....
Фрактура на коститеФрактура на костите
Фрактурата може да засегне една или повече кости по цялото тяло – лицеви, черепни, кости на горен крайник, на долен крайник, по цялата дължина на гръбнака, ребра и тазови кости....
Свински ребърца без кост с бира на фурнаСвински ребърца без кост с бира на фурна
Печете около два часа на 200 градуса, след което махнете фолиото, обърнете парчето месо и го допечете още около 30 минути без фолио. Сервирайте с пържени картофки и зелена салата....
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараВратни Пържоли с Кост в Марината на Скара
1
Месото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне. Скарата се загрява и намазнява леко....
Вратни пържоли с кост на фурнаВратни пържоли с кост на фурна
Поднесете вратните пържоли с кост на фурна с подходяща гарнитура....
Свински врат без кост на фурнаСвински врат без кост на фурна
Свинският врат без кост на фурна е готов....
Свински врат с кост на фурнаСвински врат с кост на фурна
Свинският врат с кост на фурна е чуден!...
Свински гърди без кост на фурнаСвински гърди без кост на фурна
Свинските гърди без кост на фурна са готови....
Свинска вратна пържола с кост и градинска салатаСвинска вратна пържола с кост и градинска салата
Загряваме тиган с малко олио на фъното. Измиваме вратната пържола и я подсушаваме, за да не отива вода в горещия тиган. След като олиото е загряло, поставяме пържолите с кост в тигана....
Печени свински гърди с кост и червено виноПечени свински гърди с кост и червено вино
2
Измиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа. Оставяме на страна, за да поеме ароматите. Колкото повече стои, толкова по-добре....
Телешки гърди с кост в гърнеТелешки гърди с кост в гърне
Прибавя се чесънът, картофите на едро нарязани, черен пипер на зърна и малко смлян, дафиновия лист. Морковите, целината и лукът се нарязват на едри парчета и се слагат в тигана, където е пържено месото....
Свински гърди без кост с картофиСвински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата. Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват. Поливат се с разтопеното краве масло....
Вратни пържоли без кост в зехтинВратни пържоли без кост в зехтин
Леко запечените свински вратни пържоли вкарваме във фурната на 180 градуса горен и долен реотан. Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчетаЙодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчета
Стриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура. Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап. На сутринта се измиваме....
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифилСвински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
След като са готови, ги печете на грил тиган или на скарата. Добър апетит!...
Пуйка без костиПуйка без кости
Пече се 4 ч. на 150 градуса. Реже се като руло и се поднася с подходяща гарнитура....
Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винцеСвински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце
Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна....
Костур на тиганКостур на тиган
Изчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....
Костур на скараКостур на скара
1
Загрейте на средна степен добре намазнената скара, подреждайте отгоре рибата и изпечете костура до готовност от двете страни. Намазвайте рибата в мазнина при нужда преди да я обърнете....
Как да запазите костите си здрави и да предотвратите фрактури?Как да запазите костите си здрави и да предотвратите фрактури?
Поддържането на баланс и мускулна сила чрез упражнения и поддържане на силни кости чрез адекватен прием на калций и витамин D може да помогне за намаляване на риска от тежки фрактури при падания....
Изграждане на здрави костиИзграждане на здрави кости
Затлъстяването също може да наруши качеството на костите и да увеличи риска от фрактури....
Вкусен костур на тиганВкусен костур на тиган
Вкусният костур на тиган е готов....
Речен костур на фурнаРечен костур на фурна
2
Положете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин. Включете фурната да загрява до 200 градуса. За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно....
Филе от костур на фурнаФиле от костур на фурна
Почистете видимите костици от рибните филета, изплакнете под течаща вода за много кратко и после подсушете добре....
Филе от костур на тиганФиле от костур на тиган
Нарежете месото на парчета и го подсушете. Мариновайте го половин час в сос, приготвен от лимонов и портокалов сок, чесън, лук, горчица, сол и червен пипер....