Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За повече бебета: Френски кмет ще раздава безплатна виагра
Село без деца е село, което умира, каза френският кмет....
Френски предястияАртишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
1
Френски омлетЗа приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.
Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
1
Френски козунак
Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.
Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
Френски кремВ съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .
Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.
Добавяме останалата част от захарта...
5
Френски сладкиш
Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци.
Ябълките се обелват и настъргват....
Френски еклерМоже да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
3
Френски целувки
Френските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
Френски сладоледОригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго....
1
Френски сандвичиСложете френските сандвичи да се запекат в предварително загряна фурна за няколко минути....
2
Френски дресинг
Смесете всички съставки в шейкър и разбийте до получаване на гладка смес.
Опитайте и добавете още подправки, ако желаете. Съхранявайте в буркан в хладилник....
Френски поничкиКипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън.
Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно...
2
Френски пралиниНачупете бадемите и ги сложете на леко намазнена хартия за печене. Изсипете захарта и водата в много малка тенджерка и загрейте внимателно докато захарта се разтопи.
Щом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да...
3
Френски макарони
Разбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз.
Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
Френски флан
Кипнете прясното мляко. В отделен съд разбийте яйцата със захарта на пяна, добавете разтопеното масло и ванилиите. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.
Към брашнената смес добавете на тънка струйка и врялото...
Френски коктейл
Джинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър.
Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....
Френски кроасаниФренските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Сервирайте със сладко или масло....
1
Френски палачинкиПресейте брашното в купа и добавете захарта. Направете кладенче в центъра. Объркайте ваниловата есенция, разбитите яйца, жълтъка и около 50 мл мляко.
Сипете получената смес в кладенчето. Добавете стопеното масло и разбийте...
1
Френски кроасаниФренските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Сервирайте със сладко или масло....
1