Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шампоанът се справя с непослушен цип
Ако имате проблем с цип, който не иска да помръдне, поставете капка шампоан върху клечка за уши и леко разнесете шампоана върху ципа. Това ще улесни приплъзването му.
Излъсквайте обувките си с шампоан. Съвсем лесно можете...
Съхранение на копър, коприва и магданозВкусът на копъра, копривата и магданоза е неделима част от българската традиционна кухня. Ето и някои просто правила за съхранението им.
Съхранение на копър
Напръскайте леко стъбълцата копър по цялото им протежение...
2
Как да си направим възглавница от стара блуза
Много често се случва при преглеждане на гардероба да откриете стара блуза, която нямате вече намерение да носите, но ви е жал да я изхвърлите.
Можете да дарите старата си блуза с нов живот, като я превърнете в красива...
3 магически ритуала за привличане на позитивна енергия
Едно от най-прекрасните неща в магията е, че може да се направи навсякъде и по всяко време. Не е нужно да носите специално наметало или да танцувате около бълбукащ котел...
Въпреки че всички искаме голяма любов, много...
Как да замразим банани
Замразете няколко банана още сега и ще ви бъде много по-лесно да си приготвите смутита, бананов хляб, бананова торта и редица други рецепти на по-късен етап.
В зависимост от това как планирате да ги използвате,...
Омлет в торбичкаЗа приготвянето на омлета са ви необходими 3 бр. термоторбички с цип.
Първо нарязвате бекона и пипера на ленти, настъргвате сиренето и кашкавала.
Взимате торбичките и разбивате по три яйца във всяка като добавяте по...
1
Средиземноморски мариновани скариди на скара
Продуктите за маринатата блиндирайте заедно до хомогенна смес.
Поставете почистените скариди в плик с цип (или обикновен плик, като използвате ластик за завързването), добавете подготвената марината и затворете плика....
Скариди на скара с ароматна марината
Смесете всички посочени продукти за маринатата и ги пасирайте до хомогенност.
Почистете добре скаридите и ги прехвърлете в подходящ плик с цип. Сипете вътре маринатата, разбъркайте добре и затворете. Раздрусайте добре,...
Как се съхранява за по-дълго фъдж или брауни?
Ако сте си приготвили неустоим фъдж или любимото брауни и искате да ги запазите за по-дълго време, но не знаете как, то четете нататък и ще разберете.
Правилно съхранение на фъдж
- Съхранение на стайна температура....
Печени пилешки гърди за тънка талия
Нарежете скилидките чесън на дребно. Сипете в хаванче заедно със солта, розмарина и ригана, начукайте да стане на пюре.
Измийте и приберете пилешките гърди в найлонов плик, който се затваря с цип. Добавете към тях стрития...
Експресно сорбе
За приготвяне на сорбето са ни необходими 2 бр. найлонови пликове, които отгоре се затварят с "цип" с вместимост около 2 литра единия и 1 литър другия .
Ако не разполагате с такива пликове използвайте други, каквито имате...
Диетични пилешки гърди на фурна
Обелете чесъна и го нарежете на малки парчета. Сложете го в дървено хаванче заедно с розмарина, ригана и солта. Начукайте, докато стане на паста.
Измийте пилешките гърди и ги сложете в найлонов плик с цип. Добавете чесновата...
Съхранение и консервиране на лимони
Въпреки тяхната киселинност лимоните се развалят като всеки друг плод. Сбръчканите, меки или твърди петна и тъмен цвят са признаци, че лимонът е започнал да губи своя вкус и сок. Предотвратете това, като научите как да съхранявате...
Разширете тесните обувки с този хитър и лесен метод
Ако новите обувки, които сте си купили, се окажат тесни, има начин да ги поправите, стига те да са направени от естествени материали като кожа.
С един доказан метод, който може да приложите у дома, може да увеличите...
Великите дизайнери: Даян Фон Фюрстенберг
Даян фон Фюрстенберг е родена на 31.12.1946 година в Брюксел, в семейството на румънски имигрант и гъркиня.
Майката на дизайнерката е еврейка, която е оцеляла в концентрационен лагер по време на Втората световна...
Как да поддържаме обувките си при снежно време
За да не се напуква кожата на обувките и за да запазим красивия им външен вид, въпреки че вървим в снега, трябва да спазваме няколко ежедневни правила, с които да ги поддържаме. Как да поддържаме обувките си при снежно време...
Домашна свинска шунка
С машинка за окрехкотяване надупчваме хубаво месото.
Смесваме меда със сухите подправки и хубаво втриваме в месото.
Свинския врат или бут може да оформим на куб, като го обвържем с дебел конец. Поставяме го в плик...
Консервиране и съхранение на прясно зеле
Зелето е листен зеленчук, който е популярна съставка в супи, яхнии, гювечи и салати. Зелевите сортове са категоризирани главно по форма и сезон, въпреки че в някои части на страната те могат да се отглеждат целогодишно...
Как да съхраним тиквички за зиматаС деликатен вкус, леки, освежаващо засищащи тиквичките могат да бъдат чудесна храна през пролетно-летните дни. Съхранението им е подобно на това на краставиците и е добре да престояват в хладилник, докато не бъдат приготвени...
3
Как да държим новороденото?
Колкото и книги да прочетем предварително, появата на бебето всъщност задава някои въпроси, на които книгите не отговарят. Или по скоро имат различни позиции.
Това допълнително обърква родителите и ги кара да се притесняват...
Как да мариноваме месо за скара - кулинарни техники
Ще се запознаем с мариноване на свинско месо, пиле и други продукти, които са страхотни за готвене на въглища.
В този процес няма нищо сложно, но все пак си струва да обърнете внимание на някои моменти и да ги запомните...
Пълнени свински уши
В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време.
Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност...
Сусамена питчица
В плик с цип (от рода на тези за сандвичи) с вместимост 4-5 л, изсипваме маята, водата, солта, олиото и 3 чаши брашно. След това затваряме плика и го разклащаме няколко пъти, не прекалено дълго.
4-5 пъти с пръсти притискаме...
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
3
Люти чушки срещу жегата и други трикове за прохладно лято
Когато живакът се покачва, не се чувстваме комфортно. Дори ни е трудно да се концентрираме, защото умовете ни са заети с мечти за басейн и прохладен морски бриз. Ето няколко трика, които помагат за справянето с горещините...