Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Шампоанът се справя с непослушен ципШампоанът се справя с непослушен цип
Ако имате проблем с цип, който не иска да помръдне, поставете капка шампоан върху клечка за уши и леко разнесете шампоана върху ципа. Това ще улесни приплъзването му. Излъсквайте обувките си с шампоан. Съвсем лесно можете...
Съхранение на копър, коприва и магданозСъхранение на копър, коприва и магданоз
2
Вкусът на копъра, копривата и магданоза е неделима част от българската традиционна кухня. Ето и някои просто правила за съхранението им. Съхранение на копър Напръскайте леко стъбълцата копър по цялото им протежение...
Как да си направим възглавница от стара блузаКак да си направим възглавница от стара блуза
Много често се случва при преглеждане на гардероба да откриете стара блуза, която нямате вече намерение да носите, но ви е жал да я изхвърлите. Можете да дарите старата си блуза с нов живот, като я превърнете в красива...
3 магически ритуала за привличане на позитивна енергия3 магически ритуала за привличане на позитивна енергия
Едно от най-прекрасните неща в магията е, че може да се направи навсякъде и по всяко време. Не е нужно да носите специално наметало или да танцувате около бълбукащ котел... Въпреки че всички искаме голяма любов, много...
Как да замразим бананиКак да замразим банани
Замразете няколко банана още сега и ще ви бъде много по-лесно да си приготвите смутита, бананов хляб, бананова торта и редица други рецепти на по-късен етап. В зависимост от това как планирате да ги използвате,...
Омлет в торбичкаОмлет в торбичка
1
За приготвянето на омлета са ви необходими 3 бр. термоторбички с цип. Първо нарязвате бекона и пипера на ленти, настъргвате сиренето и кашкавала. Взимате торбичките и разбивате по три яйца във всяка като добавяте по...
Средиземноморски мариновани скариди на скараСредиземноморски мариновани скариди на скара
Продуктите за маринатата блиндирайте заедно до хомогенна смес. Поставете почистените скариди в плик с цип (или обикновен плик, като използвате ластик за завързването), добавете подготвената марината и затворете плика....
Скариди на скара с ароматна маринатаСкариди на скара с ароматна марината
Смесете всички посочени продукти за маринатата и ги пасирайте до хомогенност. Почистете добре скаридите и ги прехвърлете в подходящ плик с цип. Сипете вътре маринатата, разбъркайте добре и затворете. Раздрусайте добре,...
Как се съхранява за по-дълго фъдж или брауни?Как се съхранява за по-дълго фъдж или брауни?
Ако сте си приготвили неустоим фъдж или любимото брауни и искате да ги запазите за по-дълго време, но не знаете как, то четете нататък и ще разберете. Правилно съхранение на фъдж - Съхранение на стайна температура....
Печени пилешки гърди за тънка талияПечени пилешки гърди за тънка талия
Нарежете скилидките чесън на дребно. Сипете в хаванче заедно със солта, розмарина и ригана, начукайте да стане на пюре. Измийте и приберете пилешките гърди в найлонов плик, който се затваря с цип. Добавете към тях стрития...
Експресно сорбеЕкспресно сорбе
За приготвяне на сорбето са ни необходими 2 бр. найлонови пликове, които отгоре се затварят с "цип" с вместимост около 2 литра единия и 1 литър другия . Ако не разполагате с такива пликове използвайте други, каквито имате...
Диетични пилешки гърди на фурнаДиетични пилешки гърди на фурна
Обелете чесъна и го нарежете на малки парчета. Сложете го в дървено хаванче заедно с розмарина, ригана и солта. Начукайте, докато стане на паста. Измийте пилешките гърди и ги сложете в найлонов плик с цип. Добавете чесновата...
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение и консервиране на лимони
Въпреки тяхната киселинност лимоните се развалят като всеки друг плод. Сбръчканите, меки или твърди петна и тъмен цвят са признаци, че лимонът е започнал да губи своя вкус и сок. Предотвратете това, като научите как да съхранявате...
Разширете тесните обувки с този хитър и лесен методРазширете тесните обувки с този хитър и лесен метод
Ако новите обувки, които сте си купили, се окажат тесни, има начин да ги поправите, стига те да са направени от естествени материали като кожа. С един доказан метод, който може да приложите у дома, може да увеличите...
Великите дизайнери: Даян Фон ФюрстенбергВеликите дизайнери: Даян Фон Фюрстенберг
Даян фон Фюрстенберг е родена на 31.12.1946 година в Брюксел, в семейството на румънски имигрант и гъркиня. Майката на дизайнерката е еврейка, която е оцеляла в концентрационен лагер по време на Втората световна...
Как да поддържаме обувките си при снежно времеКак да поддържаме обувките си при снежно време
За да не се напуква кожата на обувките и за да запазим красивия им външен вид, въпреки че вървим в снега, трябва да спазваме няколко ежедневни правила, с които да ги поддържаме. Как да поддържаме обувките си при снежно време...
Домашна свинска шункаДомашна свинска шунка
С машинка за окрехкотяване надупчваме хубаво месото. Смесваме меда със сухите подправки и хубаво втриваме в месото. Свинския врат или бут може да оформим на куб, като го обвържем с дебел конец. Поставяме го в плик...
Консервиране и съхранение на прясно зелеКонсервиране и съхранение на прясно зеле
Зелето е листен зеленчук, който е популярна съставка в супи, яхнии, гювечи и салати. Зелевите сортове са категоризирани главно по форма и сезон, въпреки че в някои части на страната те могат да се отглеждат целогодишно...
Как да съхраним тиквички за зиматаКак да съхраним тиквички за зимата
3
С деликатен вкус, леки, освежаващо засищащи тиквичките могат да бъдат чудесна храна през пролетно-летните дни. Съхранението им е подобно на това на краставиците и е добре да престояват в хладилник, докато не бъдат приготвени...
Как да държим новороденото?Как да държим новороденото?
Колкото и книги да прочетем предварително, появата на бебето всъщност задава някои въпроси, на които книгите не отговарят. Или по скоро имат различни позиции. Това допълнително обърква родителите и ги кара да се притесняват...
Как да мариноваме месо за скара - кулинарни техникиКак да мариноваме месо за скара - кулинарни техники
Ще се запознаем с мариноване на свинско месо, пиле и други продукти, които са страхотни за готвене на въглища. В този процес няма нищо сложно, но все пак си струва да обърнете внимание на някои моменти и да ги запомните...
Пълнени свински ушиПълнени свински уши
В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време. Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност...
Сусамена питчицаСусамена питчица
В плик с цип (от рода на тези за сандвичи) с вместимост 4-5 л, изсипваме маята, водата, солта, олиото и 3 чаши брашно. След това затваряме плика и го разклащаме няколко пъти, не прекалено дълго. 4-5 пъти с пръсти притискаме...
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
3
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
Люти чушки срещу жегата и други трикове за прохладно лятоЛюти чушки срещу жегата и други трикове за прохладно лято
Когато живакът се покачва, не се чувстваме комфортно. Дори ни е трудно да се концентрираме, защото умовете ни са заети с мечти за басейн и прохладен морски бриз. Ето няколко трика, които помагат за справянето с горещините...