Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Гинекологични заболяванияГинекологични заболявания
Гинекологичните заболявания са често срещан женски проблем, с който се сблъскват редица жени....
Билки при гинекологични проблемиБилки при гинекологични проблеми
Отлична билка при гинекологични проблеми. Също така има антибактериално, диуретично, стягащо действие. Стимулира регенерацията на тъканите. Използва се успешно при лечение на кървене, гинекологични заболявания....
Котешка стъпка при гинекологични заболяванияКотешка стъпка при гинекологични заболявания
Баните с тази билка пък за особено ефикасни при бяло течение, възпалени яйчници и други гинекологични инфекции. Друга ефикасна билка при гинекологични неразположения е жълтият кантарион....
Гинекологични проблеми при малките момичетаГинекологични проблеми при малките момичета
Детско-юношеската гинекология е съвсем различна и отделна дисциплина от гинекологията. Занимава се с репродуктивното здраве и осъществява контрол в развитието на детето. Най-честите проблеми, които могат да имат малките...
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Тесто за поничкиТесто за понички
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за ХалаТесто за Хала
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за соленкиТесто за соленки
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за всичкоТесто за всичко
1
Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
Тесто за соленкиТесто за соленки
Замесете меко тесто. Поставете на набрашнен плот и ако има нужда, доизмесете тестото, така е да не лепи. Готовото тесто за соленки разточете на правоъгълен лист и изрежете по желание с нож, чашка, форма......
Тесто за мекициТесто за мекици
Брашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти. В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
Тесто за питиТесто за пити
1
В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло. Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
Тесто за щруделТесто за щрудел
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за хлябТесто за хляб
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за фокачаТесто за фокача
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си. Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
6
Започнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи. Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
Тесто за баницаТесто за баница
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....
Тесто за пициТесто за пици
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за пицаТесто за пица
4
В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица. Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
Тесто за декорацияТесто за декорация
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за юфкаТесто за юфка
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час. Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
Тесто за пициТесто за пици
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за пицаТесто за пица
4
В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица. Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
Тесто за щруделТесто за щрудел
1
Оставете тестото да почива при тази умерено топла температура за 30 минути поне. Разточете тестото на тънък лист върху кърпа, поръсена с брашно....