Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Честваме Европейския ден на езиците26-ти септември е обявен от Съвета на Европа за Европейски ден на езиците. Идеята на празника е да се стимулира изучаването на непознати езици в Европа....
2
Овчи езици по френски
В загрятото масло, запържете нарязаната на парченца пушена сланина и когато порозовее, прибавете отцедените и обелени езици и леко ги задушете....
Свински езици с праз
Сварете предварително свинските езици. Най-добре в херметическа тенджера.
Нарежете на колелца. Запържете леко в олиото. Добавете и нарязания праз. Поръсете с червен, черен пипер и сол.
Долейте с чаша от бульона....
Патешки езици с джинджифил
Ястието се оставя да къкри 2 минути на огъня и се добавя настърганият джинджифил. Разбърква се и се оттегля от котлона....
Свински езици с винен сос
Пускаме няколко скилидки чесън и оставяме соса да се вари на тих огън около 20 минути.
Добавяме нарязаните на филийки езици, варим още 10 минути....
Питка за имен ден на Христо
Питката за имен ден на Христо става пухкава и мека, вкусна и привлекателна! Да ви е сладко!...
Предястие от свински езици и зеленчуци
Измиваме езиците и сваряваме. Отделно сваряваме и почистените и белени зеленчуци , за да не се оцветяват по време на варене.
В купа смесваме сварените, обелени от ципата езици, картофите и сварените яйца....
Свински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.
Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Свински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.
Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Честваме Европейския ден на шоколада
На 7-ми юли освен Деня на макароните празнуваме Европейския ден на шоколада. На тази дата през далечната 1550 година в Испания е доставена от Америка първата партида шоколад....
Kрем ден и нощВъв всяка сипвайте едновременно от двете страни от двата крема, така че да се оцветят на половина чашките.
Сложете млечните кремчета ден и нощ да се стегнат в хладилника за няколко часа....
4
Гофрети ден и нощ
С помощта на черпак отмервайте малко смес, която да изсипете в гофретника.
Печете докато гофретите добият златист загар.
Още топли намажете половината гофрети с бял и другата половина с кафяв шоколад....
Бисквити Ден и нощВсяка част разточваме на лист с дебелина около 0.5 см.
Изрязваме кръгчета с помощта на чаша или форма. Подреждаме в намаслена тавичка и печем на 180 градуса за 6-8 минути....
2
Питка за Бабин ден
Когато сте готови, оставете тестото да втаса до удвояване на обема си (около 1 час), след което го премесете отново и го разделете на толкова топчета, колкото желаете....
Питка за всеки ден
От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части. Първата се разточва на правоъгълник и намазваме с масло, навива се на руло....
Питка за рожден ден
Тестото разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размер на тавата и намазняваме. Подреждаме ги една върху друга без четвъртата.
Срязваме ги на 8, като започваме от центъра, но не до края....
Меденки Ден и Нощ
Оставете меденките Ден и Нощ да престоят един ден и тогава ги поднесете на своите гости....
Меденки за рожден ден
Декорират се с фондан, шоколад, шоко криспита или както на вас ви харесва.
Меденките за рожден ден са готови....
Сладкиш Ден и Нощ
Рецептата за сладкиш Ден и Нощ зная от доста години, но скоро не бях го приготвяла.
Единственото, което промених е, че полях отгоре с черен шоколад и сметана на водна баня. Получи се вкусно....
Кифлички Ден и Нощ
Готовите кифлички правим на светли и тъмни ивици чрез пръскане с вилица, с предварително отделения и разтопен на водна баня бял и тъмен шоколад....
Крем Ден и Нощ
Поднесете крема Ден и Нощ обърнат в чинийка и гарниран със соса и плодовете от консерва коктейлни череши....
Торта за Рожден денСложете тортата за Рожден ден в хладилника за поне 12 часа преди да разрежете....
3