Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Натурален ябълков оцетНатурален ябълков оцет
1
Използвайте този натурален ябълков оцет за овкусяване на различни салати и супи....
Натурален оцет от ябълки и грозде без захарНатурален оцет от ябълки и грозде без захар
Ябълките се почистват от гнило, ако има, и се нарязват на парчета заедно със семките. Гроздето също се почиства и смачква да пусне сок. Ябълките и гроздето се смесват в голям съд и се добавя оцетната гъба и утайката от...
Натурален шницелНатурален шницел
Свинското филе се начуква и се набраздява с остър нож леко, без да се нарязва. Овалва се в брашно и се пържи в малко мазнина. Сервира се с гъбен сос и гарнитура пържени или варени картофи....
Натурален бифтекНатурален бифтек
От телешкото филе се нарязват парчета 2 - 3 см, като им се придава кръгла или овална форма. Пържат се в тиган 10-15 мин. Поръсват се със сол и черен пипер. Бифтека се полива с масло и се поднася с подходяща гарнитура...
Натурален бифтекНатурален бифтек
От телешкото филе се нарязват парчета 2 - 3 см, като им се придава кръгла или овална форма. Пържат се в тиган 10-15 мин. Поръсват се със сол и черен пипер. Бифтека се полива с масло и се поднася с подходяща гарнитура...
Натурален шницелНатурален шницел
Свинското филе се начуква и се набраздява с остър нож леко, без да се нарязва. Овалва се в брашно и се пържи в малко мазнина. Сервира се с гъбен сос и гарнитура пържени или варени картофи....
Натурален малинов сладоледНатурален малинов сладолед
Малините, млякото и меда слагаме в блендер. Блендера се до получаване на еднородна пухкава смес. Сипваме в купички и гарнираме по желание. Аз украсих с малка ореховка....
Натурален сок от кайсииНатурален сок от кайсии
4
В тенджера слагам почистените кайсии и наливам водата. Варя до омекване на плодовете (около 15 минути). Пасирам и добавям захарта. Варя 5 минути, добавям лимонената киселина и след 1 минута свалям от котлона. Пълня...
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
Месото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две. Добавят се подправките, дафиновите листа, бахарът и се налива вода колкото да покрие...
Мъфини с натурален шоколадМъфини с натурален шоколад
1
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на гъста пяна. След това последователно се добавят останалите продукти - мляко, олио, бакпулвер, ванилия, натрошен шоколад и брашно. Сместа се изсипва в различни форми за мъфини и...
Натурален сок от нарНатурален сок от нар
Готовият натурален сок поднесете веднага или сухранявайте в хладилник в добре затворена стъклена бутилка....
Натурален антибиотик за зиматаНатурален антибиотик за зимата
Измийте портокала и лимона с веро и подсушете. В буркана с меда сложете пръчка канела, която сте счупили на две. Нарежете лимона на малки парчета. Настържете кората от портокал. Добавете и нея. Джинджифила нарежете...
Натурален сироп от малиниНатурален сироп от малини
За целта използваме добре узрели плодове. Почистваме малините от дръжки и измиваме в гевгир под течаща студена вода. Отцедените и още мокри плодове изсипваме в стъклен съд / йена глаз тавичка с високи стени. Посипваме...
Мъфинчета с натурален шоколадМъфинчета с натурален шоколад
Смесваме (1) и (2) и след това постепенно добавяме (3) Последно добавяме начупения на дребно натурален шоколад....
Ябълков оцетЯбълков оцет
2
Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място. Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като...
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
Намачкайте малините и ги сложете в стъклен буркан. Залейте ги с оцета. Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце. След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете...
Малинов оцетМалинов оцет
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета. Затворете добре буркана и сложете в хладилника. Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...
ОцетОцет
Оцетът е един от най-древните хранителни подправки, които човечеството познава. Добре известни са здравословните ползи на ябълковия оцет или на традиционния оцет Балсамико (Balsamico). Оцетът има широко приложение както...
Пълнозърнест хляб с натурален квасПълнозърнест хляб с натурален квас
Пълнозърнестият хляб с натурален квас е чуден!...
Ванилови мъфини с натурален шоколадВанилови мъфини с натурален шоколад
1
Смесете сухите съставки в купа и прибавете към тях натрошения на парченца шоколад. В друга купа разбийте яйцето, олиото и млякото. Смесете внимателно сухите и течните съставки с помощта на шпатула. Разпределете...
Домашни бонбони с натурален шоколадДомашни бонбони с натурален шоколад
Сварете гъст захарен сироп от водата и захарта. Добавете препеченото брашно и настъргания шоколад и варете при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, добавете орехите, изсипете я в намазнена тавичка и щом се...
Безглутенови бисквитки с натурален шоколадБезглутенови бисквитки с натурален шоколад
1
Разбиваме яйцето със захарта, ванилията и канелата, след което добавяме тахана. В случая нямах тахан и използвах малка слънчогледова халвичка, която размачках. Разтваряме содата в 2-3 с.л. топла водичка и лимоновия сок...
Натурален телешки стек на скараНатурален телешки стек на скара
Месото се маринова за една нощ в зехтина заедно с розмарина и черния пипер. Изцежда се добре и се пече на силна скара от двете страни около 15 минути. Сервира се с гарнитура от задушени зеленчуци. Върху всеки стек се...
Домашен гроздов оцетДомашен гроздов оцет
В голяма тенджера налейте един литър вода. Изсипете захарта и разбъркайте. Оставете разтвора да къкри на огъня двадесетина минути и отдръпнете. Щом течността изстине до четиридесет градуса, пуснете в нея филията хляб...