Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пияни поничкиПияни понички
Разбийте яйцата със захарта и солта на пухкав крем. Постепенно добавяйте зехтина, алкохола, портокаловата кора настъргана на фино ренде (само оранжевата част) и пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте с лъжица до получаване...
Пияни сладкишчетаПияни сладкишчета
Виното трябва да е студено, за да спомогне бързото изстиване на сиропа. Оставете да се доохлади. Щом пандишпанът е изпечен, го нарежете на 12 квадратчета и отделете внимателно всяко от хартията....
Пияни пържолиПияни пържоли
Начуканите пържоли се пържат до зачервяване в 3 - 4 с. л. олио, като се обръщат от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се задушават морковите, нарязани на кръгчета и лукът – на полумесеци. Налива се виното, посолява...
Пияни кюфтетаПияни кюфтета
3
Натопете хляба в студена вода. Обелете лука и го нарежете на ситно. Смесете каймата, лука, мастиката и ригана. Посолете и поръсете с черен пипер....
Пияни гъбиПияни гъби
Изчистените, измитите и нарязани гъби се бланшират 5 минути във вряща вода, в която е добавена лимонена киселина. Отцеждат се и се нареждат в буркани. Поръсват се с черен пипер на зърна. Заливат се със смес от водата...
Пияни ябълкиПияни ябълки
2
Измиваме и издълбаваме с остро ножче ябълките откъм дръжките. Подреждаме ги в тавичка и във всяка ябълка слагаме по една чаена лъжичка захар и една кафяна лъжичка ром. На дъното на тавичката наливаме 100 милилитра вода...
Пияни ягодиПияни ягоди
Ягодите се почистват и се измиват. Нарязват се на половинки, по-дребните ягоди се оставят цели. Нареждат се в голям буркан, като се редуват слой ягоди, слой захар. Накрая всичко се залива с коняк и се оставя за 1...
Пияни курабийкиПияни курабийки
Разбиваме виното със свинската мас и постепенно добавяме пресятото със содата брашно и ванилията. Омесваме умерено меко тесто, оформяме го на топка и го разточваме на кора върху поръсена с брашно повърхност. С формички...
Пияни пържолиПияни пържоли
Пържолите се посоляват и поръсват с черен пипер. Изпържват се в предварително сгорещената мас. Изваждат се и се оставят на топло. В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, а след това брашното. Средата на филиите...
Пияни сладкиПияни сладки
Пресяваме брашното и в средата му правим кладенче, прибавяме олиото, виното, захарта и содата. Замесваме меко тесто, от което оформяме малки топчета, които редим в тава застлана с хартия за печене. Печем в предварително...
Пияни гъбиПияни гъби
Изчистените, измитите и нарязани гъби се бланшират 5 минути във вряща вода, в която е добавена лимонена киселина. Отцеждат се и се нареждат в буркани. Поръсват се с черен пипер на зърна. Заливат се със смес от водата...
Пияни кюфтетаПияни кюфтета
3
Натопете хляба в студена вода. Обелете лука и го нарежете на ситно. Смесете каймата, лука, мастиката и ригана. Посолете и поръсете с черен пипер....
Пияни пържолиПияни пържоли
Начуканите пържоли се пържат до зачервяване в 3 - 4 с. л. олио, като се обръщат от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се задушават морковите, нарязани на кръгчета и лукът – на полумесеци. Налива се виното, посолява...
Пияни морковиПияни моркови
Морковите се измиват, обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се в малко вода заедно с маслото, захарта и солта. Когато цялата вода се изпари, се добавя водката. Оставя се за 1 минута на котлона и след това морковите...
Торта Пияни вишниТорта Пияни вишни
Започваме с приготвянето на блатовете. Разбийте с миксер яйцата със захарта и ванилията на висока скорост. Сместа трябва да стане пухкава и значително да увеличи обема си. След това разтопете шоколада на водна баня, оставете...
Пияни рибни филенцаПияни рибни филенца
За тази рецепта може да ползвате рибно филе от мерлуза, треска, хек или акула. Разполовете рибните филета на две части. Подсушете ги с домакинска хартия. Сложете малко брашно в чиния, подправете със сол и черен пипер и оваляйте...
Пияни карамелизирани пуканкиПияни карамелизирани пуканки
В дълбока тенджера налейте олиото и го загрейте. След това добавете зърната царевица. Разпределете ги равномерно по дъното и захлупете с тежък капак. Оставете така на огъня и изчакайте, докато пуканките престанат да пукат...
Пияни новогодишни мъфиниПияни новогодишни мъфини
В купа се смесват брашното, содата и бакпулверът. Добавят се захарта, смлените орехи, смленият карамфил, ваниловата захар и канелата. Смесва се добре. Прибавя се виното и се разбърква хубаво с дървена лъжица. Сместа се...
Пияни новогодишни пържолиПияни новогодишни пържоли
Нарежете свинското месо на пържоли и ги начукайте. В купа разбъркайте всички подправки и хубаво омесете пържолите. Напръскайте леко с олио и покрийте с домакинско фолио. Оставете ги да се мариноват за около 2 часа....
Пияни мини палачинкиПияни мини палачинки
Отгоре намазваме с масло всяка една от мини пияните палачинки....
Пияни пилешки дробчетаПияни пилешки дробчета
2
Дробчетата се нарязват на половинки и се слагат във загрято олио да се пържат. Лукът се реже на полумесеци и се добавя към дробчетата. Когато леко се запържат, се добавя виното, а върху дробчетата се слагат нарязаните...
Пияни пролетни картофкиПияни пролетни картофки
5
Пролетните картофки се измиват на течаща вода и без да се белят, се слагат в тенджера или по-дълбок тиган. Заливат се с олиото и се разбъркват. Запържват се 4-5 минути на умерена температура, като се разбъркват няколко...
Крехки пияни каренцаКрехки пияни каренца
1
Накисваме тънко нарязаните и начукани каренца в зехтина и уискито за поне 4 часа. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Печем ги на сгорещена скара или грил тиган....
Пияни свински пържолиПияни свински пържоли
Месото се нарязва с дебелина около 1 см и се овкусява с подправките и зехтина. Накрая сипваме бирата върху тях и ги оставяме в хладилника за няколко часа да се мариноват. Пекат се на скара или грил до готовност заедно...
Панирани пияни скаридиПанирани пияни скариди
Оставяме скаридите върху кухненска хартия, да се поразмразят и да се отцедят добре. От брашното, бирата, солта и яйцата правим смес за панирането им. Потапяме скаридите в получената панировка и ги пържим в дълбок...