Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилатес - медицинската гимнастика
Създател на методът Пилатес е Джоузеф Пилатес. Той е американец от немски произход. Като дете страда от астма, рахит и ревматизъм....
Кардио пилатес за изваяно тяло
Ако обаче искате да опитате нещо по-различно започнете да тренирате кардио пилатес - чудесен избор за спортуване – не отнема много време, а резултатите идват бързо.
Защо да изберете кардио пилатес?...
Всичко, което трябва да знаете за пилатеса
Съществуват различни Пилатес класове
Традиционният Пилатес обикновено включва тренировка, изпълнявана върху постелка на пода. Обаче съществуват и други класове, които смесват Пилатеса с други упражнения....
Пилаф с орзо
Оризът се измива и се накисва в купичка със студена вода, поне един пръст над ориза. Така престоява поне 40 минути.
В тиган се поставя олио, колкото да покрие дъното на тигана, и се поставя орзо, да се запържи да светло...
Пилаф с шехрие
За този турски пилаф се загрява зехтинът и маслото. Добавя се шехрие и се запържва до златисто.
След което се добавя и предварително измитият и накиснат ориз във вода.
Оризът се запържва, налива се водата и се овкусява...
Пилаф с фиде
В един дълбок незалепващ тиган слагаме малко мазнина и запържваме за фидето, докато си промени света. След като е готово, отделяме в една чиния и се заемаме с измиването на ориза.
В дълбока купа слагаме ориза и измиваме...
Пилаф с гъби
Не е трудно да приготвите пилаф с гъби по арабска рецепта.
Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука, докато стане прозрачен.
Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате....
Пилаф с миди
Режем лука и чесъна и ги запържваме в маслото.
Прибавяме настъргания морков, ориза и зеления лук и запържваме, сипваме доматите и овкусяваме със сол и пипер.
Сипваме три чаени чаши вода и варим пилафа с ориз на бавен...
Пилаф с кимион
Измийте ориза със студена вода. Залейте измития ориз с подсолена вода, колкото да то покрие и го оставете да набъбне за 20 минути.
Добавете вода и сварете зърната до полуготовност. Накиснете кимиона във вода и когато набъбне...
Пилаф с кайсии
Почистваме кайсиите и ги накисваме в кипяща вода. Като се сварят добре, се пасират.
Ориза варим в 15 г вода.
Когато той поеме водата, прибавяме захарта и пюрето от кайсии. Добавяме маслото и разбъркваме пилафа с кайсии...
Пилаф с гъбиПочистете добре гъбите и както са цели ги сварете в подсолена вода за 15 минути. Извадете ги, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на парчета.
В гъбената отвара сварете до полуготовност ориза. При нужда може да долеете...
3
Пилаф с овнешко
Измиваме и нарязваме овнешкото месо на средно големи парчета. Почистваме и измиваме oриза, нарязваме лука на дребно.
В затоплена мазнина изсипваме лука да се задуши с малко вода. Прибавяме и месото да се задуши за десетина...
Пилаф с месоНарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука.
Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
1
Пилаф с кайма
Запържете лука в олиото. Добавете каймата, солта и черния пипер. Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите и граха.
Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата. Гответе на умерен...
Пилаф с агнешко
Запържете лука в зехтина в тенджера до златисто. Добавете агнешкото и запържете, докато се зачерви. Подправете със сол, черен пипер и канела.
Добавете доматите, кедровите ядки, стафидите, нарязаната чушка и разбъркайте...
Пилаф с месоНарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука.
Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
1
Пилаф с миди
Хубаво остъргайте черупките на мидите, измийте ги под течаща студена вода и ги задушете в зехтин, заедно със ситно нарязания лук.
Когато лукът стане златист на цвят, а черупките на мидите леко се отворят добавете виното...
Древният надпис за Пилат Понтийски
Въпреки че името на Пилат Понтийски е споменато също и в евангелието на Йосиф, Фило и Такитас и съществуват монети, сечени по време на неговото управление, писмено доказателство за съществуването на Пилат е открито при...
Пилаф с риба хамсия
Хамсиите се изчистват от главите и гръбначната кост, посоляват се, поливат се със сока на лимона и се оставят на хладно.
Оризът се почиства, измива и накисва в 2 чаени чаши гореща вода за 1 час. Изцежда се.
В тиган...
Веган пилаф с киноа
Киноата се измива. Спанакът се измива и нарязва на не много едро. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
В сгорещено олио заедно с 1/2 к.л. сол се запържват лукът и чесънът. След това се прибавя киноата и се разбърква добре...
Пилаф с агнешка кайма
В дълбока тенджера се сипват 2 с.л. зехтин, прибавя се наситнен лук и се задушава за около 3/4 мин. Добавят се каймата и белените бадеми, както и половин ч.ч. вода.
Разбърква се, докато стане на трохи. Прибавят се и необелените...
Булгур пилаф с пилешко
Пилешките бутчета се слагат в тенджера, за да се сварят.
След като вече са сварени, се накъсват на малки парчета и се заделят настрани.
В тенджера, за предпочитане незалепваща, се добавя една глава нарязан лук с малко...
Пилаф с патешко месо
За патешкото магре
Почистете патешкото магре от ципите. След това направете разрези по кожата, които да се пресичат. Овкусете месото със сол и черен пипер и го сложете в загрят сух тиган, първо от страната на кожата....
Турски пилаф с месо
В подходящ съд сложете пилешкото филе, нарежете моркова на шайби, а лука нарежете на едро. Долейте вода, която да покрива добре филето и оставете да заври до полуготовност на филето.
Прецедете бульона, а пилешкото филе...
Булгур пилаф с фиде
Лукът и праз лукът се нарязват на дребно и задушават в сгорещен зехтин.
Когато омекнат, се прибавя фидето. Бърка се, докато фидето стане прозрачно, след което се добавя разтвореното в малко вода доматено пюре и настърганият...