Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Морски дявол завит в сланинаМорски дявол завит в сланина
Морският дявол, завит в сланина е готов!...
Завит тутманикЗавит тутманик
1
Замесваме меко тесто от горните продукти, разделяме на 5 топки и оставяме да втаса около 30-40 мин. Разточваме първата топка на кора с дебелина около от 1/2 до 1 см. Намазваме я с маргарин и/или мас и я слагаме на страна....
Богат завит тиквеникБогат завит тиквеник
Завийте руло и оформете като кравай. Същото се повтаря, докато корите свършат. Наредете в намазнена тава отделните тиквеници и поръсете с масло. Печете в предварително загрята фурна до зачервяване....
Завити СиренкиЗавити Сиренки
4
Правят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава. На всяка сиренка се прави вдлъбнатина и се поставя парченце масло, малко настърган кашкавал, след което се слагат да се пекат....
Завити СиренкиЗавити Сиренки
4
Правят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава. На всяка сиренка се прави вдлъбнатина и се поставя парченце масло, малко настърган кашкавал, след което се слагат да се пекат....
Завита домашна баницаЗавита домашна баница
3
Завива се и поставяме рулата в намазнена тава като охлюв. Така се оформя и останалото тесто, докато се напълни тавата. Разбиват се яйцата с киселото мляко и олиото, заливаме баницата равномерно....
Мезе за виноМезе за вино
Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес....
Хапки за виноХапки за вино
След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля....
Турски завити баничкиТурски завити банички
Турски завити банички....
Мезе за виноМезе за вино
Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес....
Хапки за виноХапки за вино
След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля....
Бързо мезе за виноБързо мезе за вино
В купа си настъргваме сиренето и кашкавала на едро ренде. Прибавяме разбитите яйца, бакпулвера, брашното и подправките на вкус. Омесваме всички продукти и оставя сместа в хладилника за около час. След това си оформяме...
Шийтаке мезе за виноШийтаке мезе за вино
Почистете гъбите Шийтаке, без да ги миете и белите. Ако са ви големи, ги разрежете на половинки, а ако са малки - ги оставете така. В тиган сложете 2 с.л зехтин и запържете гъбите. Котлонът ви трябва да е силен...
Шкембе, завито с черваШкембе, завито с черва
Шкембето се попарва, остъргва се и се кисне в студена вода, след което се измива много добре и се вари на тих огън до омекване. Нарязва се на квадрати, които се навиват на рула и се увиват с тънките черва, предварително...
Завита пържола по испанскиЗавита пържола по испански
Начуквате пържолата, докато стане голяма, но тънка. Втривате солта и черния пипер. Махате семките на средно парливите мариновани чушки и ги нарязвате на едро. Слагате ги върху пържолата. Върху тях слагате прошуто...
Шунка, завита в свинскоШунка, завита в свинско
Завийте пържолите на стегнати рула, като добре ги оформите. Пригответе си разбито яйце и чиния с галета и загрейте на умерен котлон обилно количество мазнина за пърженето....
Коктейлни соленки за виноКоктейлни соленки за вино
1
Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Разбиваме го и прибавяме последователно солта, черния пипер, прясното мляко и брашното на струйка. От получената смес замесваме гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина...
Сарми, завити в лападСарми, завити в лапад
От листата отрязваме широката част толкова, че като сложим от плънката, да може да се завие сармичка. Почистеният лапад попарваме във вряща вода за 3 мин....
Завити милинки със сиренеЗавити милинки със сирене
Замесете тесто от изброените продукти и го оставете да втаса за около половин час. За плънката натрошете сиренето, добавете 2 от яйцата, киселото мляко и брашното и разбъркайте добре. Втасалото тесто разточете на две...
Завити кифлички със сиренеЗавити кифлички със сирене
Маята и захарта разтворете в хладкото мляко, водата и 2-3 с.л брашно. Оставете да втаса 15 минути на топло. В купа смесете втасалата мая и олиото. Разбъркайте и добавете брашното със солта. Замесете меко тесто и оставете...
Мъжка салата за виноМъжка салата за вино
За това мъжко мезе обелете краставицата, разрежете я на две и нарежете еднакво тънки парчета. Наредете по края на избраната от вас чиния. Разделете домата на две, нарежете го на дълги парчета. Сложете домата в средата...
Солени бонбони за виноСолени бонбони за вино
В дълбока купа се изсипва една кутийка крема сирене Филаделфия или от подобен тип. Към него се натрошава на дребни парченца бяло саламурено сирене (не се стърже). Чесънът се обелва и се пресова в купата при двата вида...
Лесно мезе за виноЛесно мезе за вино
9
Нарежете двата вида сирена на еднакви кубчета и ги разпределете в две по-малки или 1 голяма чиния. Разбъркайте с телена бъркалка зехтина с портокаловия сок и всички подправки. Сол не слагайте, защото сиренето би трябвало...
Зеленият човек или истинската история на човека без лицеЗеленият човек или истинската история на човека без лице
Историята за Зеления човек, познат още като Човека без лице, е зловеща градска легенда от американския Среден запад. Тя била изключително популярна в средата на 50-те до края на 60-те години на ХХ век....
Завити кренвирши с топено сиренеЗавити кренвирши с топено сирене
Препоръчително е тестото за пица да е охладено, тип бутер тесто. По-лесно е за разстилане и нарязване. След като сме разстлали тестото за пица, нарязваме го на малки правоъгълници, които намазваме с топеното сирене....