Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Завит тутманикЗамесваме меко тесто от горните продукти, разделяме на 5 топки и оставяме да втаса около 30-40 мин. Разточваме първата топка на кора с дебелина около от 1/2 до 1 см. Намазваме я с маргарин и/или мас и я слагаме на страна....
1
Богат завит тиквеник
Завийте руло и оформете като кравай. Същото се повтаря, докато корите свършат.
Наредете в намазнена тава отделните тиквеници и поръсете с масло. Печете в предварително загрята фурна до зачервяване....
Завити СиренкиПравят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава.
На всяка сиренка се прави вдлъбнатина и се поставя парченце масло, малко настърган кашкавал, след което се слагат да се пекат....
4
Завити СиренкиПравят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава.
На всяка сиренка се прави вдлъбнатина и се поставя парченце масло, малко настърган кашкавал, след което се слагат да се пекат....
4
Завита домашна баницаЗавива се и поставяме рулата в намазнена тава като охлюв. Така се оформя и останалото тесто, докато се напълни тавата.
Разбиват се яйцата с киселото мляко и олиото, заливаме баницата равномерно....
3
Мезе за вино
Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес....
Хапки за вино
След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля....
Мезе за вино
Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес....
Хапки за вино
След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля....
Бързо мезе за вино
В купа си настъргваме сиренето и кашкавала на едро ренде.
Прибавяме разбитите яйца, бакпулвера, брашното и подправките на вкус.
Омесваме всички продукти и оставя сместа в хладилника за около час.
След това си оформяме...
Шийтаке мезе за вино
Почистете гъбите Шийтаке, без да ги миете и белите.
Ако са ви големи, ги разрежете на половинки, а ако са малки - ги оставете така.
В тиган сложете 2 с.л зехтин и запържете гъбите.
Котлонът ви трябва да е силен...
Шкембе, завито с черва
Шкембето се попарва, остъргва се и се кисне в студена вода, след което се измива много добре и се вари на тих огън до омекване.
Нарязва се на квадрати, които се навиват на рула и се увиват с тънките черва, предварително...
Завита пържола по испански
Начуквате пържолата, докато стане голяма, но тънка. Втривате солта и черния пипер.
Махате семките на средно парливите мариновани чушки и ги нарязвате на едро. Слагате ги върху пържолата.
Върху тях слагате прошуто...
Шунка, завита в свинско
Завийте пържолите на стегнати рула, като добре ги оформите.
Пригответе си разбито яйце и чиния с галета и загрейте на умерен котлон обилно количество мазнина за пърженето....
Коктейлни соленки за виноОставяме маслото да омекне на стайна температура. Разбиваме го и прибавяме последователно солта, черния пипер, прясното мляко и брашното на струйка.
От получената смес замесваме гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина...
1
Сарми, завити в лапад
От листата отрязваме широката част толкова, че като сложим от плънката, да може да се завие сармичка.
Почистеният лапад попарваме във вряща вода за 3 мин....
Завити милинки със сирене
Замесете тесто от изброените продукти и го оставете да втаса за около половин час.
За плънката натрошете сиренето, добавете 2 от яйцата, киселото мляко и брашното и разбъркайте добре.
Втасалото тесто разточете на две...
Завити кифлички със сирене
Маята и захарта разтворете в хладкото мляко, водата и 2-3 с.л брашно. Оставете да втаса 15 минути на топло.
В купа смесете втасалата мая и олиото. Разбъркайте и добавете брашното със солта. Замесете меко тесто и оставете...
Мъжка салата за вино
За това мъжко мезе обелете краставицата, разрежете я на две и нарежете еднакво тънки парчета. Наредете по края на избраната от вас чиния.
Разделете домата на две, нарежете го на дълги парчета. Сложете домата в средата...
Солени бонбони за вино
В дълбока купа се изсипва една кутийка крема сирене Филаделфия или от подобен тип.
Към него се натрошава на дребни парченца бяло саламурено сирене (не се стърже).
Чесънът се обелва и се пресова в купата при двата вида...
Лесно мезе за виноНарежете двата вида сирена на еднакви кубчета и ги разпределете в две по-малки или 1 голяма чиния.
Разбъркайте с телена бъркалка зехтина с портокаловия сок и всички подправки. Сол не слагайте, защото сиренето би трябвало...
9
Зеленият човек или истинската история на човека без лице
Историята за Зеления човек, познат още като Човека без лице, е зловеща градска легенда от американския Среден запад. Тя била изключително популярна в средата на 50-те до края на 60-те години на ХХ век....
Завити кренвирши с топено сирене
Препоръчително е тестото за пица да е охладено, тип бутер тесто. По-лесно е за разстилане и нарязване.
След като сме разстлали тестото за пица, нарязваме го на малки правоъгълници, които намазваме с топеното сирене....