Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Костенурки от кайма и кренвиршиКостенурки от кайма и кренвирши
В купа се слагат каймата, яйцето, киселото мляко, хляба (намокрен), щипка магданоз, щипка кимион, щипка черен пипер, сол на вкус и настъргания пармезан. Омесваме добре. След това оформяме кюфтенца. Кренвиршите се нарязват...
Маслени великденски зайчетаМаслени великденски зайчета
Към разбитото с миксер леко затоплено масло прибавете последователно пресятата захар, яйцето, млякото, ванилията и пресятото брашно и замесете тесто. От него оформете топчета, наредете ги в суха тавичка, като на всяко...
Пържени яйца с лукПържени яйца с лук
Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тиган с малко олио, вода и сол на вкус. Задушават се под капак, като периодично се разбъркват. След като омекнат, се чукват яйцата, но така, че да останат...
Пилешки пържоли на плочаПилешки пържоли на плоча
Пуснете плочата да се загрява, като леко я намазните. Леко начукайте пилешките пържоли и ги поръсете с черен пипер и соев сос. Докато се мариноват, метнете нарязания на кръгчета лук да се пече. Щом се карамелизира леко...
Американски хамбургери с яйцеАмерикански хамбургери с яйце
Телешката кайма, най-добре приготвена у дома, се подправя със сол и черен пипер. Омесва се добре и от нея се правят плоски кюфтета с диаметър около 7-8 см. Печем на скара, като обръщаме от двете страни. Нарязваме лука...
Начини за гадаене по чертите на лицетоНачини за гадаене по чертите на лицето
2
Гледането е процес, в който не само определени предмети или ритуали могат да ни помогнат. Гадателите твърдят, че разбират много за един човек само по външния му вид. Форма ли лицето Продълговато лице – широкото лице...
Суверия относно цвета на очитеСуверия относно цвета на очите
5
Хората със сини очи, според вярванията, постоянно са в движение и кипят от енергия. Съдбата не им прави подаръци, за всичко трябва да се борят сами. Те се разбират много добре с хората с кафяви и черни очи. Синеоките постоянно...
Яйца върху патладжаниЯйца върху патладжани
Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме ги и ги оставяме около 15 минути да се отцедят. След това ги изплакваме, овалваме ги в брашно и ги пържим от двете страни до зачервяване. Отделно пържим яйцата на очи. Доматеното...
Пълнени бухти с яйцаПълнени бухти с яйца
От киселото мляко, 2 яйца, содата и солта правим смес, добавяме брашното и омесваме меко тесто. Сгорещяваме олио, в което с лъжица пускаме от тестото и щом бухтичката се зачерви от едната страна, обръщаме я от другата...
Пълнени яйца ПиленцаПълнени яйца Пиленца
Изрежете дупетата на сварените яйца, за да стоят прави. Изрежете шапчиците. С лъжица издълбайте жълтъка на яйцата. Към него добавете другите съставки и разбъркайте плънката за вкусните пълнени яйца. Напълнете яйцата...
Яйца по ориенталскиЯйца по ориенталски
Лукът и чесънът се нарязват и се задушават в малко мазнина до омекване. Към тях се добавят нарязаните на кубчета домати и чушки. Всичко се пържи за около 5-6 минути, като се бърка. Накрая се чукват и яйцата. Ястието...
Миш-маш от домати и гъбиМиш-маш от домати и гъби
Нарязвате гъбите на по-едри парчета и ги задушавате в половината от маслото. Прибавяте ситно нарязания лук и поръсвате с брашното. Когато гъбите поомекнат, прибавяте обелените и нарязани на кубчета домати и посолявате....
Яхния от стар лукЯхния от стар лук
Обелете кромида, измийте го и го нарежете на тънки филийки. Задушете го в сгорещената мазнина, докато омекне и добавете една част от нарязаните ситно домати, запържете с тях и посипете брашното, като разбъркате. Ръснете...
Таралежи от каймаТаралежи от кайма
2
Каймата се омесва с яйцето, солта, нарязания лук и подправките. Яйцата се обелват и се режат през средата на две половинки. Взема се топка кайма, сплесква се, поставя се половин или цяло яйце и се оформя на голяма топка...
Картофени пиленцаКартофени пиленца
1
Картофите се сваряват, обелват и намачкват с вилица на пюре. Добавя се сол на вкус, прясното мляко и малко масло. Трябва да е гладко и средно меко. С ръце се оформят две малки топчета за глава на пиленцата, от други две...
Аспержи с гъбиАспержи с гъби
Аспержите се почистват и слагат в тенджера, заливат се с вода, малко масло, лимонов сок и подправките и се вари около 15 минути. Измитите и изчистени гъби се режат на филийки. В останалото масло се пържат фъстъците, сусама...
Пилешки пържоли с лук на плочаПилешки пържоли с лук на плоча
Леко начукайте пилешките пържоли (за предпочитане от бут) и ги поръсете с черен пипер и соев сос. Оставете ги да се овкусяват, а през това време започнете да печете нарязания на кръгчета лук на леко намазнената плоча....
Цветът на очите разкрива сексуалността на една женаЦветът на очите разкрива сексуалността на една жена
За да разберете какви са сексуалните умения на една жена, трябва само да погледнете какъв цвят са нейните очи, смятат специалисти от света на окултното. В зависимост от това дали една жена е със сини, кафяви или зелени...
Тракийска кавърмаТракийска кавърма
1
Нарежете месото на кубчета. В дълбок тиган загрейте 1-2 с. л олио. Запържете месото за 5-6 минути. Добавете лука, нарязан на полумесеци и нарязаните на кубчета моркови. След 3-4 минути добавете нарязаните чушки и след...
Лесен и забавен детски обядЛесен и забавен детски обяд
Размесете каймата с настъргания на ситно ренде лук, щипка чер пипер и сол на вкус и оформете кюфтенца. Намажете скарата с олио и изпечете кюфтенцата и суровата наденичка. Изпържете картофите. За салатката: Нарежете...
Солени палачинки с тиква и пармезанСолени палачинки с тиква и пармезан
Разбърквате продуктите - яйца, сол, захар, мътеница. Постепенно сипвате и бъркате брашното с объркания бакпулвер в него, пюрето от тиква, чедъра, пармезана, така че да получите гъста смес като боза. В нагорещен тиган печем...
Салата с киноа и бухалчетаСалата с киноа и бухалчета
1
Семената киноа сварете за 15 минути. Смесете измитите листенца рукола с кубчета краставица и накълцан зелен лук. Сложете и чери доматчета, нарязани на колелца. Моркова нарежете на ивички. За бухалите: Сварете яйцата...
Пюре от спанак с пържени филийкиПюре от спанак с пържени филийки
Спанакът се почиства добре и се сварява в подсолена вода. След това се отцежда много добре и се накълцва на ситно. Маслото се загрява и в него се запържва брашното до златисто. Прибавя се спанакът, налива се прясното...
Очни ябълки за ХелоуинОчни ябълки за Хелоуин
Яйцата се сваряват за около 10-15 минути. Обелват се и се разрязват на две половини. Жълтъците се смачкват с вилица, прибавя се киселото мляко, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре, белтъците се пълнят със сместа...
Пюре от патладжани и доматиПюре от патладжани и домати
Ситно нарязаният лук се задушава в половината от растителното масло 4 – 5 мин. Прибавят се настърганите домати и дафиновият лист, посоляват се и се задушават, докато останат на мазнината. Патладжаните се изпичат, обелват...