ezine.bg»Условия за ползване

Условия за ползване

§1 Общо

(1) Тези условия съдържат основните правила за ползване на услугите на страницата Ezine.bg.
(2) Съдържанието на страницата е под закрила на „Закона за авторското право и сродните им права“ (ЗАПСП). Информацията и материалите се предоставят от Ezine.bg като услуга и потребителите могат да ги използват за лично осведомяване.
(3) Всички снимки за защитени с лиценз и ползването на снимки от сайта става само с изричното съгласие на Ezine.bg.
(4) Всички материали и статии могат да бъдат ползвани само чрез изричното споменаване на източника с ДИРЕКТЕН линк.
(5) Ezine.bg има право по всяко време да променя или допълва предлаганите услуги в страницата, без да уведомява посетителите.
(6) Ezine.bg не гарантира за постоянната и непрекъсната функционалност на страницата, предлаганите услуги и техническите системи.
(7) Ezine.bg не отговаря за съдържанието на страници, съдържащи препратки към Ezine.bg.
(8) Всички RSS-Канали (RSS-Новини) могат да бъдат използвани по всяко време във Вашите сайтове или блогове, чрез позоваване на съответната статия или сайта с линк, който е директен и няма nofollow!
(9) Копирането на Ezine.bg чрез скриптове и ботове е забранено.

§2 Достоверност

(1) Екипът на Ezine.bg не носи отговорност за достоверността на информацията предоставена на Ezine.bg и всички негови поддомейни, тъй като информацията (рецепти, статии, истории, форумни теми и др.) се предоставя в по-голямата си част от потребителите на сайта.
(2) При некоректна информация или нарушаване на авторските правва, потребителите могат да се свържат с Ezine.bg от формата за Контакти

§3 Поверителност

(1) Политиката на поверителност на Град.бг ООД, собственик на Ezine.bg, има за цел да ви уведоми за това как се използват вашите лични данни, а също и за това как бихте могли да променяте своите предпочитания и настройки във връзка с това използване.
(2) За да прочетете цялата ни политика на поверителност кликнете на линка: Поверителност във футъра на страницата или тук.

§4 Регистрация, Потребителско Име и Парола

(1) Регистрацията в Ezine.bg е безплатна.
(2) Регистрацията в Ezine.bg не е задължителна.
(3) След като извърши процеса на регистрация, потребителят получава потребителско име и парола, с които може да публикува рецепти, статии, съвети, снимки и споделени истории.
(4) При влизане/регистрация в който и да е от сайтовете на Град.бг ООД чрез Facebook, потребителят разрешава на сайта да използва неговият имейл адрес, име, потребителско име, профилна снимка, пол, населено място и дата на раждане за бърза регистрация в сайта. Ако потребителят е вече регистриран, той се разпознава по неговият имейл адрес доставен от Facebook и повторна регистрация не е необходима. Потребителят може да влиза в своят профил от бутона за Facebook без да въвежда своите данни за достъп.
(5) В случай на забравена парола, Ezine.bg предоставя възможност за възстановяване на паролата.
(6) Потребителят се съгласява да уведоми незабавно Ezine.bg всяко неправомерно използване на потребителското си име и парола.
(7) Потребителят е задължен да не преотстъпва на друго лице своето потребителско име и парола.
(8) Ezine.bg не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради открадната парола.
(9) Ezine.bg си запазва правото да обработва данните на потребителите в рамките на закона.
(10) Ezine.bg полага дължимата грижа и отговаря за защита на информацията за потребителя, станала му известна по повод на регистрацията - предмет на настоящите Общи условия, освен в случаите на непреодолима сила, случайно събитие или злоумишлени действия на трети лица.

§5 Промени

(1) Ezine.bg си запазва правото по всяко време да променя или допълва предлаганите услуги в страницата, без да уведомява посетителите.
(2) Условията могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на потребителите. Ezine.bg не носи отговорност, ако потребителят не е прочел последния актуален вариант на настоящите общи условия.

§6 Защита на лични данни

(1) Град.бг ООД полага необходимата грижа и отговаря за защита на информацията за потребителя, станала известна по повод неговата регистрация - предмет на настоящите Общи условия, освен в случаите на непреодолими събития или злоумишлени действия на трети лица.
(2) В регистрационният формуляр, попълван от потребителя при неговата регистрация, Град.бг ООД обозначава задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им. С изразяване на съгласие с настоящите Общи условия, потребителят се съгласява информацията за него да бъде обработвана по предвидения в тях ред.
(3) С приемането на Общите условия, потребителят се съгласява личните му данни, обявени като общодостъпни в потребителския му профил в сайтовете на Град.бг ООД, Facebook или където и да било другаде във виртуалното пространство; качените профилни снимки или текстови материали, или други подобни, да бъдат използвани и разпространявани от Град.бг ООД за целите на директния маркетинг, освен ако изрично не забрани достъпа до тях.
(4) Повече относно поверителността и защитата на личните данни можете да прочетете на посочения линк.

§7 Игра

(1) От 25 Септември 2018 Ezine.bg започва своята нова игра, в която всеки активен участник в сайта може да събира точки, срещу които да получи наградите, които желае.
(2) Наградите са осигурени от Град.бг ООД и се изпращат в рамките на 4 седмици от момента на заявяването им.
(3) От своя админ панел всеки участник може да заяви сам наградата, което желае, стига да е събрал точките за това.
(4) Наградите се изпращат по куриер при попълнени адрес, телефон и име на получателя. Участниците, които живеят извън България и са спечелили награда в играта, могат да си получат наградата в офиса ни в София на ул. Овче Поле 103 или да заявят изпращане на наградата на посочен от тях адрес.
(5) Всички участници в играта гарантират, че добавените от тях рецепти и снимки са собствени и не накърняват нечии авторски права. Ezine.bg си запазва правото да изтрива рецепти, статии или статии, които са непълни, копирани от чужди сайтове или се вече повтарят в сайта. Същото важи и за добавените снимки.
(6) С участието си в играта участниците дават изключителното право на Град.бг ООД (собственик на Ezine.bg) за използване на техните снимки и текстови материали, което включва безвъзмездно и многократно публикуване и възпроизвеждане в неограничен брой. При използването на рецептите/снимките организаторът ще изписва името на автора.
(7) Снимките и рецептите, с които потребителят е участвал вече в нашата игра, и са вече публикувани, не подлежат на изтриване. Потребителят не може да има претенции към одобрени и публикувани материали, с които е участвал в играта.
(8) Класацията на играта е абсолютно прозрачна и в началото на всеки месец автоматизирано се обявяват потребителите с най-висок точки от предния месец. Класацията за всички месеци остава в архива на сайта и не подлежи на изтриване.
(9) Потребители, които се опитват да събират точки с чужди рецепти и снимки се дисквалифицират от играта, ако след писмено предупреждение не коригират грешките/пропуските си.
(10) Участието в играта не е обвързано с покупката на стоки или услуги.
(11) Наградите не могат да бъдат заменяни за тяхната парична равностойност.
(12) Спечелилите награди носят отговорност относно всички данъци, такси и допълнителни налози върху наградите наложени от българското законодателство. Всички награди над 30 лв. трябва да бъдат декларирани от спечелилите участници в годишната данъчна декларация.
(13) Организаторът има право по всяко време да иска предоставяне на доказателства за самоличността на участник в играта. Ако такива доказателства не бъдат предоставени, организаторът може да дисквалифицира участник по своя преценка.
(14) Организаторът си запазва правото да променя или да прекрати играта по всяко време без никакво извинение, ако обстоятелствата налагат това.