Йорданка Ковачева
Йорданка Ковачева
Новак

Коментарите на Йорданка Ковачева

  • Йорданка Ковачева коментира:Свински бузи в гювечСвински бузи в гювеч28.11.2020ГювечБлагодаря Ви за отзива и оценката :). Аз добавих вегетата за по- интензивен вкус, но истината е, че може би няма толкова нужда от нея.
  • Йорданка Ковачева коментира:Лесен царевичен хлябЛесен царевичен хляб21.11.2020Хляб и питкиНа трета точка от приготвянето на рецептата съм забравила да упомена, че топлата смес от царевично брашно и вода трябва да се остави за 15 минути да изстине, преди към нея да се добавят шупналата мая и останалите продукти....покажи още
  • Йорданка Ковачева коментира:Класически ванилов кексКласически ванилов кекс28.07.2020КексБлагодаря,Кристиан! :)
  • Йорданка Ковачева коментира:Котешко езичеКотешко езиче22.06.2016Котешко ЕзичеДа, грешна е рецептата. Липсва захарта в продуктите, а в описанието я има иначе. Ето ви сполучлива рецепта за котешко езиче: 100 г. брашно 100 г. масло, меко 100 г. пудра захар 3 белтъка Ванилия Щипка сол Разбивате си маслото със захарта, щипка сол и ванилията. Добавяте един по един белтъците при непрестанно разбиване. Накрая слагате и брашното и когато имате хомогенна смес - доста е рядка, слагате за 8-10 минути в хладилник. Ако ще шприцовате, напълнете сместта в пош с гладък накрайник преди да сложите в хладилника. Шприцовайте си котешките езичета в тавичка покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Просто правете пръчици, които впоследствие при печенето ще се разлеят и придобият типичната за котешко езиче форма. Печете около 10 минути или докато краищата почервенеят. След като извадите от фурната изчакайте да изстинат, защото в началото са меки, после се втвърдяват. Други съвети: Изпечете на два пъти, защото в една тава трудно се събират и може да слепнат едно за друго аконса по на гъсто. Съхранявайте в добре затворен херметически съд. Дано съм била полезна. Успех!...покажи още