Здравейте. Сгрешено е името на рецептата... Това не е кейк, а клафути. Съвсем различни текстури са и нямат общо.. Би било добре да се промени наименованието, поне на "сладкиш" ако не друго.
Благодаря :)
Мисля, че не е удачно да се сменя името на рецептата със споменаване на продукт, който отсъства от упоменатите в нейното съдържание.. Прошуто и хамон не е едно и също.. Но да, може хамонът да се замени с прошуто, просто би било добре да се смени и в указанието за продуктите, както и в описанието на рецептата, за да не се чуди и обърка някой. Но както решите.. :)
Здравейте. Би било добре да се промени името на салатата, защото това, че съдържа един плод, не я прави плодова. Плодовите салати са за десерт, а това не е десерт..
Привет!
Количеството на водата в рецептата трябва да се поправи на 600 мл..
Не съм аз автора, но направих хлебчетата и писах под рецептата в другия сайт, че 300 мл. течност е крайно малко за 1 кг. брашно.
Авторката отговори, че се е объркала, така че е хубаво да се поправи...
На трета точка от приготвянето на рецептата съм забравила да упомена, че топлата смес от царевично брашно и вода трябва да се остави за 15 минути да изстине, преди към нея да се добавят шупналата мая и останалите продукти.
Да, грешна е рецептата. Липсва захарта в продуктите, а в описанието я има иначе.
Ето ви сполучлива рецепта за котешко езиче:
100 г. брашно
100 г. масло, меко
100 г. пудра захар
3 белтъка
Ванилия
Щипка сол
Разбивате си маслото със захарта, щипка сол и ванилията. Добавяте един по един белтъците при непрестанно разбиване. Накрая слагате и брашното и когато имате хомогенна смес - доста е рядка, слагате за 8-10 минути в хладилник. Ако ще шприцовате, напълнете сместта в пош с гладък накрайник преди да сложите в хладилника.
Шприцовайте си котешките езичета в тавичка покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Просто правете пръчици, които впоследствие при печенето ще се разлеят и придобият типичната за котешко езиче форма. Печете около 10 минути или докато краищата почервенеят.
След като извадите от фурната изчакайте да изстинат, защото в началото са меки, после се втвърдяват.
Други съвети:
Изпечете на два пъти, защото в една тава трудно се събират и може да слепнат едно за друго аконса по на гъсто.
Съхранявайте в добре затворен херметически съд.
Дано съм била полезна. Успех!
Моите коментари