Ezine.bg»Форум»Говорилник»Как да си отговорим?

Как да си отговорим?

  • 27.03.13 07:39#1ангелангелНовакРегистрация: 19.03.13Град: ПловдивОтговори: 19Как да си отговорим?Човек и природа - антагонизъм или какво? Човек, това е природа - жокер

    Човек и природа - антагонизъм или какво??? Човек и природа в едно!

    Човек се нуждае от природата, но тя се нуждае от човека за да я пази и подържа. Симбиоза между разум и натура. Но защо се получава така, че природата при дадени обстоятелства може да убие и убива по най - жесток и безмилостен начин човека. Случайност или закономерност е да стават земетресения или да изригват вулкани, свлачища, наводнения, торнада , бермудски триъгълник, пренебрегване на гравитация и много други примери, които нямат предсказуемо обяснение. Може ли някой да спре тези процеси и как да се справим с катаклизмите и блудството на природата с човека. Има ли природата разум или не, и ако, има до каква степен на развитие е стигнала. Кой може да е този който да дава разум на природата? Кой има интерес да убива човечеството с катаклизми и разрушения? Може ли човека да е виновен за тези разрушаващи функции на природата? Имам предвид напредналата военна техника за масово унищожение и защо човека трябва да създава оръжия за самоунищожение и унищожение? Има ли разлика между примитивният канибализъм и оръжията за масово унищожение? Имат ли те дистанция, а ако нямат защо не се самоунищожат? Можем ли да съпоставима една позиция канибализма с тоталното въоръжаване на военната индустрия? Материалистическото съзнание и концепция, имат ли ментален, религиозен и изкуствен потенциал, за да потискат - притесняват човешката природа и с каква цел?
    А сега обратната страна! Защо човека убива природата, след като знае пагубните действия на парниковият ефект? Нима няма кой да спре това? Има достатъчен капацитет в хората, за да пресекат тази безумна и нелогична агресия на човека. С какво са виновни бъдещите поколения, че нашият разум, че не може да наделее над престъпните действия на политици и терористи? Що за разумна политика е това да се гавриш с бедността и отчаянието на хората? На какво цивилизовано ниво е цивилизацията ни? Защо цивилизацията ни върви все надолу и деградира?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.04.13 02:52#2СоняСоняНовакРегистрация: 08.04.13Град: -Отговори: 16от: Как да си отговорим? :
    За съжаление и аз съм от хората ,които са си сложили маски.Но идва момент ,когато ми се иска да я махна.Но това е толкова трудно ,искам да отворя отново сърцето си и да кажа"Ето това съм аз!",но ми е толкова трудно и това чувство за самосъхранение,ме кара да пропускам толкова хубави моменти.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.04.13 08:53#3cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 124от: Как да си отговорим?извинявайте но почвате да се повтаряте.вече разбрахме какво мислите за жените.смятате че те са на много по -ниско интелектуално ниво от вас самият.според мен грешите.отдавна е доказано че жените са по умни от мъжете.а само заради това че се е подвела по някой мъж ,съвсем не означава че е глупава.просто е била влюбена.трудно ли е да го разберете?по вашите писания за пореден път, се убеждавам че не сте срещнали още голямата си любов.или сте я срещнали но сте я оставили да си тръгне.жалко ако е така.помислете над това което ви написах.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest