- 31.03.13 08:59#1Лъжовна любовПускам нова тема за любовта. Помислете върху нея. Ако някой жестоко ви е наранил бихте ли могли да го обичате?това по скоро е към дамите от форума.но мъжете може също да отговорят.моето мнение е че ако любовта е силна бих могла да му простя.ОтговорОтговор с цитат
- 08.04.13 05:29#2от: Лъжовна любовЕдно е да простиш,друго е да продължиш с него.Моето мнение е,
че нищо вече няма да е същото,че нещо такова не се забравя то те преследва.След ввреме започваш да се чувстваш ограбен и тази борба със себе си отнема силите ти и доверието как се възтановява.Доверието е като лист хартия смачкаш ли го ,то никога няма да бъде същото.Колкото и да обичам някой ,ако е загубил доверието ми и уважението ми мога да му простя, но не искам да бъда с него.ОтговорОтговор с цитат - 08.04.13 08:55#3от: Лъжовна любовсъгласна съм с вас.но любовта прощава всичко.ако този човек ме потърси не знам дали ще мога да му откажа.явно съм безволева.ОтговорОтговор с цитат
- 09.04.13 02:40#4от: Лъжовна любовАз също мислех като теб,но го преживях.Две години живях в лъжа
и истината е ,че от голямата любов нищо не остана,освен страха да се влюбиш отново.Когато живееш с някой който те е наранил, без да искаш ти променяш отношението си към него. Колкото и да го обичаш ,колкото и да искаш да му вярваш ти вече не си същият и това се усеща и от другия.Всеки ден усещаш как любовта ти умира и това е най-болезненото.За мен той беше най-важният човек ,човекът на когото вярвах сляпо.Може би ако се бяхме разделили веднага щях да запазя поне уважението си към него.ОтговорОтговор с цитат - 09.04.13 08:52#5от: Лъжовна любовуважавам вашето мнение.може би аз и досега си патя от такива, защото знаят че бих им простила.даже и когато са ми посягали.ОтговорОтговор с цитат
- 05.05.13 09:02#6от: Лъжовна любовКрайната ми цел винаги е била да се оттърва от подобни отношения и вътрешни душевни връзки. Явно имам някакво специално умение, с което все пак успявам да ги заличавам, за което много се радвам. Прощавам, защото това е белег на мъдрост и на любов към себе си - за да не се самоизмъчвам с деструктивни мисли и да мисля дали най-накрая тези хора, които са ме наранили, са си получили заслуженото. Но веднъж като си дам сметка колко струват, и света да се обърне, пак няма да бъда с тях. Няколко пъти ми се е случвало така. Последното ми влюбване, не ми се получи да го махна... :n: Което пак не означава, че съм оглупяла поради него или нещо такова - временно бях, сега си продължавам живота, приемайки, че не мога да победя тази част. До известна степен има и положителна роля - няма да ми се налага да преминавам през ада на влюбването--->чувстването като идиот -->изтриването отново и отново, защото вече не се чувствам като идиот, но и не съм го изтрила. Някак си съм на средата на целият процес и откривам, че тази фаза е доста градивна във всеки друг аспект на живота ми. ОтговорОтговор с цитат
- 12.05.13 02:17#7от: Лъжовна любовколко лесно било.обича ме ,не ме обича.вие в всички връзки ли сте така непостоянна?аз не мога така.но предпочитам да обичам и да ме боли отколкото да живея без любов.ОтговорОтговор с цитат
- 13.05.13 05:44#8от: Лъжовна любовЛюбовта е най-хубавото изживяване,което може да ни се случи!
Особенно ,ако е споделена.След всеки неуспех ,ние ставаме по-силни от една страна и по-страхливи от друга.По-силни,защото разбираме ,че въпреки болката намираме сили и продължаваме сами и се справяме по-добре/материално,професионално/и по-страхливи, защото се страхуваме да пробваме отново,за да не ни боли.Но за какво са ни знания и пари ,ако няма с кого да ги споделим?За себе си аз стигнах до един извод,че колкото знания да притежавам,колкото материални блага да имам БЕЗ ЛЮБОВ НИЩО НЕ СЪМ!ОтговорОтговор с цитат - 13.05.13 10:07#9от: Лъжовна любоврадвам се че мислим еднакво.колкото и да си богат и учен без любов си нищо.не говоря само за секса.говоря за истинската любов.незнам дали някога сте изживявали това чувство.да бъдеш значим за някой.той да е целият ти свят.да лягаш и да се събуждаш с неговото име на уста.усещането е неописуемо.пожелавам го на всички да намерят истинската любов.ОтговорОтговор с цитат
- 15.05.13 04:26#10от: Лъжовна любов В подобно състояние се намирам сега.Имах връзка с един мъж от няколко години,разведен.Но бившата му съпруга която работи в чужбина,всяка година идваше за месец и отсядаше при него.Обичах го много но след време започнах да се дразня от тези нейни посещения.И се случи така че се разделихме за известно време. След няколко месеца се сдобрихме но нищо не беше както преди.Бих простила обидите от него защото съм човек който прощава.Но не бих го обичала повече защото той се подигра с чуствата ми.
ОтговорОтговор с цитат - 15.05.13 09:01#11от: Лъжовна любовбих ви посъветвала да се борите за него.ако той ви обича ще я остави.аз лично бих преобърнала цялата земя но с цената на всичко, ще бъде мой.ОтговорОтговор с цитат
- 16.05.13 04:21#12от: Лъжовна любовcveteto70 :колко лесно било.обича ме ,не ме обича.вие в всички връзки ли сте така непостоянна?аз не мога така.но предпочитам да обичам и да ме боли отколкото да живея без любов.
Не бих го определила като непостоянство - напротив аз много се влагам и даже съм и голям идеалист. Въпросът е, че не съм срещнала човек, който може да отогвори на високите ми очаквания, а нямам намерение поради това да ги смъквам, по простата причина, че се губи целият смисъл. Любовта за мен, преди всичко е да преоткриеш красивата душевност на другия човек, резонирането между вас самите и това е нещо, с което не може да се направи компромис - ако ще се прави, значи не е любов и няма смисъл от него. Много често именно хората се заблуждават, че са се влюбили - а реално не са се влюбили - а са се обсебили от някого - имат страха да останат сами със себе си в един духовен план, мислят си, че "половинката" е това, което ни допълва, а то реално изобщо не е така. За да създадем символа на безкрайност с един човек, ние първо трябва да бъдем цял кръг, запълнен от нас самите - другото е проектиране на очаквания и идеали върху друг човек - а не обичането му заради това, което е той всъщност - т.е една помпозна илюзия. Повечето хора именно по нея си умират, а истинската любов е нещо, което не всеки среща в живота си,а ако срещне, не вярвам да е повече от веднъж.
Иначе по природа съм хедонист и искам да стана и бохема, така че в живота ми никога не бих толерирала повече болка от нужното - именно заради това, ако мога да прекратя отношение, което ми носи повече болка от радост, естествено че ще го направя и ще продължа напред. Все пак животът е един и трябва да му се радваме ОтговорОтговор с цитат - 16.05.13 08:45#13от: Лъжовна любовМного хубав коментар и съм съгласна с вас.Истинската любов се среща само веднъж.Но понякога се заблуждаваме, когато сме обсебени от някого че го обичаме.ОтговорОтговор с цитат
- 17.05.13 08:38#14от: Лъжовна любоввъобще не съм съгласна с вас.какво значи обсебени?никога не съм бъркала обсебването с влюбването.който не прави разлика , си е негов проблем.аз знам какво чувствам.всеки знае какво чувства сърцето му.за мен любовта е всичко.ОтговорОтговор с цитат
- 17.05.13 01:04#15от: Лъжовна любовСпоред мен влюбването и любовта са много различни.Влюбването е
страст,емоция,привличане,а любовта е онова което остане след това.По някога любов има само от едната страна,тогава колкото и да се бориш,каквото и да правиш не можеш никого насила да накараш да те обича.Аз мисля ,че няма смисъл да се мъчиш да задържаш някой,който не изпитва същото.Това е много егоистично
ако го обичаш го пусни,колкото и трудно да е това.Ако любовта е взаимна трябва всеки ден да я доказваш,да я показваш,да я заслужаваш по милион начини.Това за мен е борба,но да се боря за някой който не ме обича няма смисъл.ОтговорОтговор с цитат - 17.05.13 04:02#16от: Лъжовна любовsyysyy :Според мен влюбването и любовта са много различни.Влюбването е
страст,емоция,привличане,а любовта е онова което остане след това.По някога любов има само от едната страна,тогава колкото и да се бориш,каквото и да правиш не можеш никого насила да накараш да те обича.Аз мисля ,че няма смисъл да се мъчиш да задържаш някой,който не изпитва същото.Това е много егоистично
ако го обичаш го пусни,колкото и трудно да е това.Ако любовта е взаимна трябва всеки ден да я доказваш,да я показваш,да я заслужаваш по милион начини.Това за мен е борба,но да се боря за някой който не ме обича няма смисъл.
Съгласна съм с вашия коментар
Ще ви разкажа защо взех решение да се разделя с човека когото обичах.
Аз съм вдовица от много години,в нета се запознах с него.Той бе разведен от доста години и живееше сам.В него ме привлече гласът му когато си говорехме в скаипа.Започнахме да се виждаме и в мен се зародиха чуства.Обикнах го много но в началото на връзката ни той не откликна на моите чуства но в течение на времето и той са привърза към мен.И измина една хубава година и за двама ни . Но бившата му съпруга разбра и започнаха дразнения между нас.Още в самото начало аз трябваше да се крия когато ходех в жилището му, да не ни видят съседите от блока,когато влизах вътре се спускаха щорите също някои да не ме види.Когато си идваше бившата му жена в България отсядаше в жилището му.През този период се виждахме рядко.Правеха си събирания с нейни роднини той излизаше с ней.Но ме убеждаваше че не може да я понася но го прави заради децата си ,които бяха в чужбина.Виждах че се подценявам много и въпреки всичко го обичах.И започнах все по често да се питам заслужава ли си да го обичам.Започнах много да се измъчвам ,той ме нарани много.Знаех псевдонима му с когото влизаше в различни блогове.Правеше се на поет и пишеше неща от който се възмотих и ги пращаше на жени.И тогава взех решение и сложих краи на връзката ни.Незнам защо но обичта ми премина в силна ненавис към него.Въпреки болезнената връзка за мене сега след като всичко приключи се почуствах спокойна.Това е моята история.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest