Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Тенденции»Кой е цветът на 2023 година и как да го съчетаваме?

Кой е цветът на 2023 година и как да го съчетаваме?

Кой е цветът на 2023 година и как да го съчетаваме?

Както всяка година, институтът Pantone избра цвета, който ще бъде водещ в модата, дизайна и интериора през годината. Най-важният цвят на 2023 е Viva Magenta. Той е микс от приглушен червен нюанс, съчетаващ в едно топлите и студените тонове и символизиращ сливането на минало и бъдеще, физическа и виртуална реалност.

Как точно изглежда цветът вива маджента и защо той се превърна в най-важния цвят за 2023 година?

Viva Magenta произхожда от семейството на червените цветове и е вдъхновение от червения нюанс на кохинеала - едно от най-ценните и същевременно най-силни естествени багрила, познати в света. Viva Magenta ни дава връзката с първичната материя. Позовавайки се на силите на природата, Viva Magenta стимулира духовното начало, помага за изграждане на вътрешната сила.

Цветът е предназначен да дава мощ, положителна нагласа и вяра в бъдещето. Той има силно присъствие, без да е агресивен. Създава най-добрата нагласа, с която човек иска да пристъпи в новата година.

Модерни цветове

Някои го определят като нюанс на приглушено червено с нотка на розово. Цветът може да се нарече също смесица от алено, бордо или просто Viva Magenta.

Дизайнерите предвидиха тенденцията в цветовете предварително - този сезон има повече от достатъчно различни нюанси на Вива Маджента на модните подиуми. Той се препоръчва за носене от главата до петите. Примери са ярки панталони, макси рокли и дълги палта. Вариантът с пълен комплект в модерния нюанс със сигурност е много ефектен, но донякъде опасен и не всеки ще реши да се облича изцяло в червено бордо дрехи.

Вива маджента

За щастие има и други начини да се подкрепи модната тенденция. Най-сигурният вариант е обувки или аксесоари в този цвят. Ярка чанта, например, ще украси всяка визия в базови цветове и ще я направи по-интересна.

Ако червеното не е опция, може да се избере дреха, която е възможно най-далече от него, било полата или панталона. Трендът се получава от съчетанието с голям брой различни дрехи, които ще осигуряват различни стилни визии. Този цвят осигурява много възможности за креативни решения, дава воля на фантазията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest