Ezine.bg»Статии»Красота»Прически за дълга коса

Прически за дълга коса

Нина НордНина Норд
Джедай
2k342
Прически за дълга коса

През тази година на мода са прическите, които придават естествен вид на косата. Дългите разпуснати коси, които са пръснати по раменете и гърба като красив водопад, са приятна гледка за очите. За официални случаи в момента са актуални женствените и в същото време семпли прически.

За създаване на ежедневна прическа, която пленява с меката си небрежност, трябва да разрешите мократа коса с едър гребен, а след това да я изсушите, като периодично разрошвате косата в корените.

В края на всеки кичур нанесете вакса, за да не стърчи косата като метла. Ако искате прическата ви да изглежда динамично, като последен щрих можете да поставите длан на темето си, като придържате косата си в корените. Насочете сешоара така, че въздушният поток да е насочен към задната част на главата.

Леките вълни се постигат лесно – навийте леко подсушената с помощта на кърпа коса на възел и я изсушете с помощта на сешоар. След това разпуснете възела. Ако направите няколко възела, прическата ще бъде обемна.

Прически за дълга коса

Ако мечтаете за вълни като козината на малко агънце, сплетете влажната си коса на малки плитки, изсушете ги добре и ги разплетете. За придаване на романтичен образ служи и друг трик – сплитате малки плитки само около слепоочията. Останалата коса навивате на възел. След изсушаване разпускате и разплитате.

Ако искате плитка, която да изглежда небрежно разрошена, разпределете косата на три кичура. Започнете да плетете класическа плитка, като преплитате страничните кичури един след друг със средния.

След две преплитания разделете единия страничен кичур на две. Оставете крайния кичур, а вътрешния преплетете със средния. След това направете същото и с другия страничен кичур.

След няколко преплитания отново разделете страничните кичури на по две и използвайте за преплитане само вътрешните им части. Резултатът е красиво разрошена плитка, от която се подават непокорни кичури.

Оригинална прическа за ежедневието е опашката-плитка. Направете три опашки една до друга и ги преплетете в плитка. Друг вариант е всяка опашка да разделите на три кичура и да ги сплетете на плитка.

Ако отивате на прием или сватба, не е задължително да си правите кок с падащи от него кичури. В момента хит сред официалните прически е високо вързана опашка. Ластикът се прикрива с кичур от собствената коса.

Вариант на тази прическа е разделянето на опашката на кичури. Една част остават свободни, а другите хаотично или стъпаловидно се прикачат към основата.

Необикновена, но много женствена прическа е фалшивата опашка. Тук не става въпрос за опашка от изкуствена коса. Навийте косата на ролки или с маша и разделете на две. С помощта на фиби закрепете кичурите към тила така, че да се получи опашка, но без ластик.

Великолепно изглеждат и повдигнатите и хаотично фиксирани едри къдрици. Така се открива прекрасна гледка към шията, а падащите къдрици придават нежност и женственост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest