ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Маноло Бланик - повелителят на високия ток

Маноло Бланик - повелителят на високия ток

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1501
Маноло Бланик
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см-18%
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
48.38 лв.
Виж ››

Това е една кратка история за обувката с висок ток и нейния създател - испанският дизайнер Маноло Бланик, покорил върховете на висшата мода. Всъщност зад неговото лице стои един земен човек, посветил изцяло работата си на създаването на обувки. Уникални и неповторими те са любим аксесоар, който всяка изтънчена дама ще се радва да притежава.

Маноло Бланик е роден на 28 ноември 1942 г. на Канарските острови, Испания в обикновено семейство с баща чех и майка испанка. Пътува често с родителите си до Париж и Милано, а там преоткрива и големия си интерес към модата. Започва да изучава езици и изкуство в Женева, а през 1965 г. заминава за Париж.

Няколко години по-късно решава да се установи в Лондон, като се посвещава изцяло на изработването на обувки и започва работа в бутик Zapata. Приема и предложение да пише за италианския Vogue. Оттук стартира и неговата кариера. В началото на 70-те години той се запознава с главната редакторка на американския Vogue Диана Вриланд. Тя остава запленена от скиците му за обувки и го насърчава да се занимава само с това.

Талантът на Маноло е голям - той започва да се посвещава на изкуството на правенето на обувки с единственото му желание да се превърне във велик дизайнер. Любовта му към обувките го вдъхновява да използва различни техники и материали. През 1972 г. той изработва първата си колекция за лондонския дизайнер Ossie Clack, която му носи голяма популярност. Хиляди почитателки нямат търпение да притежават обувки от марката Бланик.

Маноло Бланик започва да изработва обувки и за модната марка Мидас (британска верига постигнала голям успех в Лондон). Оттук насетне неговата кариера в света на модата е във възход. Той отваря малък магазин в Челси и после и в Ню Йорк, Хонконг и Филипините.

Обувки Маноло Бланик

Обувките, които създава дизайнерът, му носят голяма популярност. Ражда се нова марка за всички почитатели на модата. Магазините му се простират по цял свят във всички модни столици, а изключителните модели са достъпни за всички, които имат желание да се докоснат до невероятната марка Бланик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest