Риана определено е една от най-обичаните звезди в световен мащаб. За нейната храна винаги се е грижела нейната майка. От няколко години обаче самата тя има отмяна в кухнята в лицето на професионалния готвач Деби Соломон.
В последното си интервю Соломон разкри, че да бъдеш личен готвач на Риана, определено не е лесно. С нея обаче винаги ѝ е било интересно. Риана никога не знаела какво ще ѝ се прияде на следващия ден и винаги изненадвала готвачката си в последния момент.
Барбадоската дива залага на протеинови продукти и обожава да похапва плодове, зеленчуци, ориз и макаронени изделия. Въпреки това прясната паста не ѝ е по вкуса, поради което Соломон я смесвала с различни треви и билки, за да я направя вкусна за нея.
Риана по природа обича подправките, традиционни за родния ѝ Барбадос. За да е сигурна, че ястията ще се харесат на дивата, Деби често се консултирала с майката на Рири.
Освен това тя често се подлагала на диети най-вече заради генетичната си обремененост към качване на килограми в областите на бедрата и дупето.