Иновации: Дрехи от кондоми се борят със СПИН

Дизайнерка направи облекла от кондоми. Зад привидно странната идея се крие благородна кауза.

Фелисите Лувунгу започва своята модна линия с вечерни рокли без презрамки, след като епидемията от ХИВ/СПИН засегнала нейни близки. С колекцията си тя рекламира безопасния секс.

Модната дизайнерка е от Демократична република Конго. С модната си линия тя иска да обърне внимание на това колко важен е безопасният секс.

Основна цел на Фелисите Лувунгу е да подпомогне борбата срещу ХИВ/СПИН в централноафриканската страна. Страховитата епидемия не само е засегнала нейни близки, но тя вече е загубила някои то тях благодарение на вируса ХИВ. Това я вдъхновило да направи дрехите /разгледай галерията/. Посланието към хората е: Бъдете внимателни.

Лувунгу е на 40 години. Тя обикновено представя колекциите си на модни ревюта и изложби. Догодина, когато е напълно готова с облеклата от кондоми, ще ги покаже пред света на по-голямо събитие.

В първия момент дрехите на Лувунгу шокират, а някои дори им се подиграват. Каузата на дизайнерката в повечето случаи обаче предизвиква позитивни отзиви. Дори негативните коментари са способни да я мотивират.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати