Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бански КукуриниБански Кукурини
Притискаме ги по средата, за да заприличат на панделки. Пържим кукурините в загрята мазнина на 170 градуса, до златист цвят. Когато са готови, ги поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко!...
Бански старецБански старец
6
Месото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе. Напълненото...
Бански суджукБански суджук
2
Мястото задължително трябва да е сухо и проветриво, в противен случай рискувате да ви мухлясат суджуците. Сушат се 20-30 дни, в зависимост от времето и мястото....
Бански чомлекБански чомлек
4
Може да долеете и малко топла вода. Сложете капака на гърнето и го пъхнете във фурната да се пече за 4 часа на 170-180 градуса....
Бански зелникБански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници: 1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца. 2....
Бански суджукБански суджук
Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа. С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били...
Бански старецБански старец
6
Месото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе. Напълненото...
Причини да изберете малкия град пред столицатаПричини да изберете малкия град пред столицата
Причините за това ежедневно се увеличават и все повече жители на големия град предприемат тази стъпка в името на по-качествен живот....
Печен цял лукПечен цял лук
Насладете се на вкусно предястие или гарнитура с вкусен печен цял лук!...
Цял печен заекЦял печен заек
Отново с фолиото още час, да се запече и от другата страна заекът с картофи. Проверих с вилица за готовност след двата часа и махнах фолиото....
Цял печен заекЦял печен заек
Сложете заека да се пече под фолио. След като заешкото омекне, добавете към соса размитото брашно с лимоновия сок. Доопечете заека за още около 30 минути или до пълна готовност, като накрая махнете фолиото....
Чомлек по банскиЧомлек по бански
Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто и го сложете да ври за 6 часа на тих огън....
Попарник по банскиПопарник по бански
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки. Намажете с масло и мас всяка топка и разточете на кръгче....
Капама по банскиКапама по бански
6
Капамата може да бъде и без сърми, като зелето се нарязва на ситно....
Бабек по банскиБабек по бански
След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....
Старец по банскиСтарец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по банскиСирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути. Отстранете...
Кървавица по банскиКървавица по бански
Провесват се да се сушат на проветриво място. Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сарми по банскиСарми по бански
3
След това се слага да се пече в умерена фурна за около 3 часа, като капакът на тенджерата се закрепя с тесто. Банските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
Капама по банскиКапама по бански
6
Капамата може да бъде и без сърми, като зелето се нарязва на ситно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Цял калкан на скараЦял калкан на скара
2
Поднесете вкусния и крехък цял калкан на скара със свежа салата и резени лимон. Добър апетит!...
Цял карфиол на фурнаЦял карфиол на фурна
Цял карфиол на фурна - става неустоимо добро и вкусно!...