Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Негърско окоПудрата захар, сухото мляко и маслото се смесват. Към тях се добавя какаото и малко се разтопява маслото.
След това бисквитите се смилат и сместа от маслото, пудрата захар и сухото мляко се изсипва към бисквитите и се...
1
Коктейл Котешко Око
В шейкър с лед слагаме джина, сухия вермут, кирша, трипъл сек ликьора и лимоновия сок.
Разклащаме хубаво докато се охлади добре.
Пресипваме коктейла в охладена коктейлна чаша и добавяме заледената вода в средата на...
Мързеливо ризото
Измивате ориза и го оставяте да кисне във вода 1 час. След това го прехвърляте в намаслена тавичка, като добавяте към него нарязаните на ситно лук и тиквички.
Посолявате на вкус и наливате 1 и 1/2 ч.ч. вода. Печете яденето...
Мързеливо пиле фрикасе
А именно освен гореописаната мързелива застройка преди нея правя запръжка в 3-4 с.л. олио и половината от брашното. А ако пилешкото месо е от буркан /домашно консервиран/ всичко това става за 10-15 мин....
Италиански слепени бисквитки Биволско око
Италиански слепени бисквитки Биволско око или biscotti occhio di bue будят много симпатии, както защото формата им много напомня на добрите очи на добитъка, така и защото са толкова добри и лесни за приготвяне.
Тези бързи...
Къри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Къри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Мързеливо кюфте в микровълнова
Каймата се смесва с накиснатия и отцеден хляб (без кората), ситно нарязания лук, яйцето, подправките, солта, пипера и кетчупа и се размесва добре.
Сместа се разстила в тавичка и върху нея се нареждат тънки парченца бекон...
Мързеливо мляко с ориз
Измийте ориза и го сложете в малка йена, налейте 1 ч.ч. вода и сложете капака, сложете във фурната на 220 градуса.
Размийте жълтъците с брашното и захарта, добавете млякото и ванилената захар.
Когато оризът поеме...
Мързеливо суши за диети
Завиваме рачешките рулца с парченца пушена сьомга.
Сервираме.
Подходящо за рибен ден на диети....
Мързеливо сладко от дюлиДюлите обелваме и почистваме от семките.
Настъргваме ги на едро ренде.
Посипваме ги със захарта и лимонтузуто и разбъркваме добре.
Слагаме веднага в бурканчета, затваряме лесното сладко от дюли и стерилизираме...
4
Мързеливо суфле от тиквички
Разбъркайте хубаво настърганите тиквички, ситно нарязания лук, натрошеното сирене, разбитите яйца, киселото мляко, брашното и солта.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка.
Изпечете до готовност суфлето...
Мързеливо сладко от дюлиДюлите обелваме и почистваме от семките.
Настъргваме ги на едро ренде.
Посипваме ги със захарта и лимонтузуто и разбъркваме добре.
Слагаме веднага в бурканчета, затваряме лесното сладко от дюли и стерилизираме...
4
Мързеливо тирамису без сурови яйца
Поръсете с какао и поднесете мързеливото тирамису без сурови яйца....
Вранско око
Вранско око или кръстач /Paris quadrifolia/ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Кремови /Liliaceae/. Вранското око има дълго, пълзящо и хоризонтално коренище, обвито с влагалищни люспи. Стъблото е до...
Бисквити биволско око с желе от дюлиМаслото се разбива със захарта докато се получи пухкава смес. Едно след друго се прибавят яйцата, като не се спира бъркането.
Брашното се пресява и към него се прибавя бакпулверът. Полека се прибавя от брашното към яйчената...
2
Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)
Фурна - 180 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
В купа с вилица се разбива яйцето и захарта. Добавя се мекото масло, като леко се смачква с вилицата, то ще стане на много дребни парченца, добавя се ванилията...
Салата от боб Черно око с маслиниБобът се слага в тенджера с вода. След завиране първата вода се изхвърля.
Налива се нова вода и бобът се вари до омекване. Трябва да се внимава да не се превари.
В купа се смесват нарязания на ситно лук, оцетът и солта...
1
Салата с киноа и боб Черно око
Киноата се измива и се слага да се вари в 2 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.
През това време се измива и накъсва спанакът.
Чери доматите се нарязват на четвъртинки, а маслините на колелца...