Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш Кралица Елизабет
Яйцето се разбива със захарта за кратко, добавя се олиото, водата, брашното с бакпулвера. Накрая ванилията и орехите. Фурмите се сваряват 2-3 минутки.
Нарязват се с нож и се смесват с тестото....
Toрта Кралица Елизабет
Оставяме изпечената торта да се охлади.
През това време приготвяме айсинга. В касерола смесваме маслото, кокоса и кафявата захар. След като маслото се разтопи прибавяме и сметаната....
Коктейл Африканска кралица
Смесете сок от манго, вермут и кафе и поръсете с индийско орехче.
Разпределете сместа в две големи чаши и долейте с добре изстудено мляко.
На ръбчето на чашата закрепете парченцето манго, прекарайте сламката през фурмата...
Коктейл Джинджифилова кралица
Разбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката.
Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
Сладкиш Черешова кралицаТака те ще се задържат на повърхността и няма да паднат на дъното на сладкиша.
Сложете тавата във фурна на 170 градуса за около 40 мин до суха клечка.
Извадете тавата, оставете да се охлади сладкишът....
1
Кекс Кралица Елизабет
Накисваме фурмите в топла вода за няколко минути, след което ги наситняваме и ги миксираме с останалите продукти за кекса.
Изсипваме полученото тесто в подходяща форма или тава. Печем в загрята фурна до суха клечка....
Торта Кралица ВикторияСместа се разделя на две и се приготвят два блата, които се изпичат във форма, покрита с хартия, в загрята на 180 градуса фурна, за 35 минути. Блатовете се оставят да се охладят....
2
Коктейл Джинджифилова кралица
Разбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката.
Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Андреа се отърва на косъм
Но Андреа репетира като бясна с партньора си Живто и е решена да стане първа....
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Кралска салата
Авокадото се обелва и се реже на лентички. Доматите, краставиците и марулята се измиват.
Яйцата се варят и се разрязват на четири. Доматите и краставиците се режат на кубчета, а марулята - на едро....
Кралска мазурка
Бадемите се смилат. Лимоните се изцеждат. Маслото се разтопява.
Яйцата се разбиват със захарта на водна баня, докато сместа не се сгъсти....