Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш Кралица ЕлизабетСладкиш Кралица Елизабет
Яйцето се разбива със захарта за кратко, добавя се олиото, водата, брашното с бакпулвера. Накрая ванилията и орехите. Фурмите се сваряват 2-3 минутки. Нарязват се с нож и се смесват с тестото....
Toрта Кралица ЕлизабетToрта Кралица Елизабет
Оставяме изпечената торта да се охлади. През това време приготвяме айсинга. В касерола смесваме маслото, кокоса и кафявата захар. След като маслото се разтопи прибавяме и сметаната....
Коктейл Африканска кралицаКоктейл Африканска кралица
Смесете сок от манго, вермут и кафе и поръсете с индийско орехче. Разпределете сместа в две големи чаши и долейте с добре изстудено мляко. На ръбчето на чашата закрепете парченцето манго, прекарайте сламката през фурмата...
Коктейл Джинджифилова кралицаКоктейл Джинджифилова кралица
Разбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката. Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
Сладкиш Черешова кралицаСладкиш Черешова кралица
1
Така те ще се задържат на повърхността и няма да паднат на дъното на сладкиша. Сложете тавата във фурна на 170 градуса за около 40 мин до суха клечка. Извадете тавата, оставете да се охлади сладкишът....
Кекс Кралица ЕлизабетКекс Кралица Елизабет
Накисваме фурмите в топла вода за няколко минути, след което ги наситняваме и ги миксираме с останалите продукти за кекса. Изсипваме полученото тесто в подходяща форма или тава. Печем в загрята фурна до суха клечка....
Торта Кралица ВикторияТорта Кралица Виктория
2
Сместа се разделя на две и се приготвят два блата, които се изпичат във форма, покрита с хартия, в загрята на 180 градуса фурна, за 35 минути. Блатовете се оставят да се охладят....
Коктейл Джинджифилова кралицаКоктейл Джинджифилова кралица
Разбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката. Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Андреа се отърва на косъмАндреа се отърва на косъм
Но Андреа репетира като бясна с партньора си Живто и е решена да стане първа....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Кралска салатаКралска салата
Авокадото се обелва и се реже на лентички. Доматите, краставиците и марулята се измиват. Яйцата се варят и се разрязват на четири. Доматите и краставиците се режат на кубчета, а марулята - на едро....
Кралска мазуркаКралска мазурка
Бадемите се смилат. Лимоните се изцеждат. Маслото се разтопява. Яйцата се разбиват със захарта на водна баня, докато сместа не се сгъсти....