Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се налага коронарография?
Чак когато приключат тези процедури и лекуващият лекар е сигурен, че има повод за притеснения, се налага пациентът да бъде подложен на коронарография;
- Коронарографията е задължителна при всички остри коронарни синдроми...
Кога се налага лумбална пункция
Тази манипулация се налага при диагностична или лечебна цел - при съмнение за възпалително заболяване на нервната система (менингит, енцефалит), кръвоизлив, мултиплена склероза, наличие на повишено ликворно налягане...
Кога се налага поставянето на стент?
По тази причина се налага и допълнително лечение на проблема....
Какво е хистероскопия и кога се налага
Хистероскопията е медицинска процедура, при която се използва хистероскоп - тънка и гъвкава инструментална тръба със светлинен източник и камера, която се вмъква през вагината и шийката на матката, за да се разгледат вътрешните...
Какво е ангиопластика и кога се налага?
При много пациенти на хемодиализа се налага провеждането на аниопластика и поставянето на стент....
Кога се налага ограничаването на приема на калций?
Правилният баланс на веществата винаги е важен за здравето. Следователно дори такъв важен природен елемент, като калция, може да бъде вреден, ако се приема в прекомерни количества.
Рискът от достигане на излишък от калций...
Kакво върви с шампанско
Шампанското е много по–гъвкаво отколкото повечето вина, относно избора на храна, с която да бъде поднесено. Колкото е важен избора на шампанско, което да подхожда на нашият вкус, толкова се оказва важен и подборът на това...
Как се налага сланина?
С наближаването на зимата и застудявянето на времето все повече хора се замислят дали да не напълнят един бидон с наложена сланина за мезе. Приготвянето ѝ съвсем не е трудно, а при правилно съхраниние този традиционен български...
Как се налага зеле?
Налагането на зеле или иначе казано слагането на зелето в бидони у нас е свещенодействие, което се извършва в края на октомври, началото на ноември. Периодът не е избран случайно. Именно тогава зелето е обрано и съвсем прясно...
Kакво не понасят различните зодииКолкото и да е странно, от това каква е зодията ви, зависи какво не можете да понасяте. Така например Овните са перфектни организатори, затова не обичат, когато някой прави планове за живота им вместо тях.
Те не харесват...
3
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Kакво е дропшипинг и как се печели от него?
В дигиталната ера, в която живеем, все повече хора започват да се ориентират към печеленето на пари онлайн. Дропшипингът чудесно се вписва в тази концепция, особено за хора, които правят първи стъпки в онлайн бизнеса....
Секцио се налага по-често при възрастни родилки
Интересен факт от изследването е, че на дамите с по-високо образование по-често им се налага оперативно раждане.
С цезарово сечение е родила и гордата на майка на четиризнаци – Мелиса Рейд....
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....