Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле АнджелинаПиле Анджелина
Залива се с останалата марината и бульона, разтворен в 1 литър вода. Похлупва се и се вари до готовност на месото и се сервира, поръсено с магданоз....
Виненките на бабаВиненките на баба
Делим тестото на две части. Оформяме на две по големина топки. Първата топка разточвам на лист. Режем с размери 4 на 5 см или 5 на 5 см. според желанието с помощта на остър нож....
Питката на бабаПитката на баба
Приготвената плънка се разпределя върху листа и той се навива на стегнато руло. Разрежете го на охлювчета, които се нареждат в добре намазнена тава. Оставяйте малко разстояние между парчетата....
Орехчетата на бабаОрехчетата на баба
След това оформяме топчета от сместа и се овалват в смлените орехи и слагате в чиния. Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Лангидите на бабаЛангидите на баба
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови. Лангидите на баба са готови....
Бобчето на бабаБобчето на баба
2
Бобчето на баба е готово....
Пататника на бабаПататника на баба
1
С брашното, водата и щипка сол се омесва меко тесто. Тестото се разделя на две, разточват се две тънки кори според размера на тавата, в която ще се пече пататникът....
Соленките на БабаСоленките на Баба
От тези продукти става доста голямо количество, така че може да се направи половината. Соленките на Баба са готови....
Тутманикът на бабаТутманикът на баба
1
На набрашнена повърхност се разточват 3 правоъгълника. Мажат се с масло и сирене. Нареждат се един върху друг. Завиват се на руло и се режат на парчета....
Тиганичките на бабаТиганичките на баба
2
Яйцата са на стайна температура. Разбиват се много добре със солта. 2. В киселото мляко се слага содата, разбърква се да шупне и се добавя към яйцата. Разбърква се добре. 3....
Катмичките на бабаКатмичките на баба
2
В топлата водичка се прибавят последователно всички продукти. Разбъркват се /най-добре с ръка/ до гладка течност с гъстота на боза. Затваря се в съда и се оставя за около час да втаса на топличко....
Курабийките на бабаКурабийките на баба
5
В една тава се слага брашното и постепенно се прибавят всички останали продукти. Омесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат на 180-200 градуса до порозовяване....
Лалангите на бабаЛалангите на баба
Лалангите на баба са страшна вкусотия....
Пирожките на бабаПирожките на баба
2
Поръсва се със сиренето и се завива на руло. Реже се на по 2 сантиметра, като на всяка част се притискат крайчетата, оформят се пирожки /като кебапче/ и се пържи в средно горещо олио....
Мезенцето на бабаМезенцето на баба
Чесънът се изчиства от люспите и се пресова, с него се намазва сланината или се слага по малко на няколко места. Сланината се навива на стегната руло и се завързва с здрав конец....
Локумките на бабаЛокумките на баба
3
Разделете го на топки и всяка разточете на кръг. Нарежете триъгълници, в основата на всеки сложете парченце локум и върху него орехче. Завийте на стегната кифличка. Печете на 200 градуса в загрята фурна....
Погачата на бабаПогачата на баба
След това с помощта на кърпата се навива на руло. След това рулото се реже на четири пръста разстояние. Редят се в тава, която е намазана с олио и е набрашнена. Редят се плътно една до друга....
Масленките на бабаМасленките на баба
Извадете тестото на набрашнена повърхност и разточете в кръг. С кръгъл резец или чашка вадете кръглите масленки. Наредете ги в тавичка с хартия за печене на дъното. Печете на 180 °C 10-15 мин....
Бозата на бабаБозата на баба
Тайната е, че трябва да престои поне 48 часа, за да има вкус на едновремешната боза. Но става и да се пие така. На следващия ден видях, че се посгъстила и добавих още вода, това вече е въпрос на избор....
Задушеното на бабаЗадушеното на баба
Захлупете с капак и задушавайте докато течността се изпари. Преди да свалите задушеното от котлона поръсете с черен пипер....
Захаринките на бабаЗахаринките на баба
11
Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до порозовяване....
Тутманик На бабаТутманик На баба
После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло. Разстила се. Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква....
Лучник на бабаЛучник на баба
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят. Тестото се разделя на две части и се правят два блата....
Баклавата на бабаБаклавата на баба
Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа. Слагаме в тенджерка водата и захарта да кипнат....
Закуската на бабаЗакуската на баба
Пече се 20 минути на 200 градуса. Оставя за още пет минути да почине. Гарнира се с пресен домат....