Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле Анджелина
Залива се с останалата марината и бульона, разтворен в 1 литър вода. Похлупва се и се вари до готовност на месото и се сервира, поръсено с магданоз....
Виненките на баба
Делим тестото на две части.
Оформяме на две по големина топки. Първата топка разточвам на лист. Режем с размери 4 на 5 см или 5 на 5 см. според желанието с помощта на остър нож....
Питката на баба
Приготвената плънка се разпределя върху листа и той се навива на стегнато руло.
Разрежете го на охлювчета, които се нареждат в добре намазнена тава. Оставяйте малко разстояние между парчетата....
Орехчетата на баба
След това оформяме топчета от сместа и се овалват в смлените орехи и слагате в чиния.
Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Лангидите на баба
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
Пататника на бабаС брашното, водата и щипка сол се омесва меко тесто.
Тестото се разделя на две, разточват се две тънки кори според размера на тавата, в която ще се пече пататникът....
1
Соленките на Баба
От тези продукти става доста голямо количество, така че може да се направи половината.
Соленките на Баба са готови....
Тутманикът на бабаНа набрашнена повърхност се разточват 3 правоъгълника. Мажат се с масло и сирене.
Нареждат се един върху друг. Завиват се на руло и се режат на парчета....
1
Тиганичките на бабаЯйцата са на стайна температура. Разбиват се много добре със солта.
2. В киселото мляко се слага содата, разбърква се да шупне и се добавя към яйцата. Разбърква се добре.
3....
2
Катмичките на бабаВ топлата водичка се прибавят последователно всички продукти. Разбъркват се /най-добре с ръка/ до гладка течност с гъстота на боза.
Затваря се в съда и се оставя за около час да втаса на топличко....
2
Курабийките на бабаВ една тава се слага брашното и постепенно се прибавят всички останали продукти.
Омесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат на 180-200 градуса до порозовяване....
5
Пирожките на бабаПоръсва се със сиренето и се завива на руло.
Реже се на по 2 сантиметра, като на всяка част се притискат крайчетата, оформят се пирожки /като кебапче/ и се пържи в средно горещо олио....
2
Мезенцето на баба
Чесънът се изчиства от люспите и се пресова, с него се намазва сланината или се слага по малко на няколко места.
Сланината се навива на стегната руло и се завързва с здрав конец....
Локумките на бабаРазделете го на топки и всяка разточете на кръг.
Нарежете триъгълници, в основата на всеки сложете парченце локум и върху него орехче. Завийте на стегната кифличка.
Печете на 200 градуса в загрята фурна....
3
Погачата на баба
След това с помощта на кърпата се навива на руло. След това рулото се реже на четири пръста разстояние. Редят се в тава, която е намазана с олио и е набрашнена. Редят се плътно една до друга....
Масленките на баба
Извадете тестото на набрашнена повърхност и разточете в кръг.
С кръгъл резец или чашка вадете кръглите масленки. Наредете ги в тавичка с хартия за печене на дъното.
Печете на 180 °C 10-15 мин....
Бозата на баба
Тайната е, че трябва да престои поне 48 часа, за да има вкус на едновремешната боза. Но става и да се пие така.
На следващия ден видях, че се посгъстила и добавих още вода, това вече е въпрос на избор....
Задушеното на баба
Захлупете с капак и задушавайте докато течността се изпари.
Преди да свалите задушеното от котлона поръсете с черен пипер....
Тутманик На баба
После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло.
Разстила се.
Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква....
Лучник на баба
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят.
Тестото се разделя на две части и се правят два блата....
Баклавата на баба
Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа. Слагаме в тенджерка водата и захарта да кипнат....
Закуската на баба
Пече се 20 минути на 200 градуса. Оставя за още пет минути да почине.
Гарнира се с пресен домат....