Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какъв тип родител сте?Какъв тип родител сте?
Експертите разграничиха 3 типа родители - лъв, териер и пингвин. Допитване във Великобритания установи, че нагласата на майките и бащите, когато децата са във ваканция, може да се класифицира в 3 типа поведение. Лъв...
Изберете си око и виж какъв тип човек сиИзберете си око и виж какъв тип човек си
Погледнете изображението много внимателно. Окото е вратата към вътрешния свят и това, което изберете, ще е определящо за същността ви. Окото често се нарича прозорец към душата, защото в очите на човек можем да прочетем...
Какъв е вашият тип коса?Какъв е вашият тип коса?
Определянето на вашия действителен тип коса може да изиграе огромна роля в ефикасността на ежедневната ви грижа за косата. В допълнение към очевидните категории, като права, вълнообразна и къдрава коса, има и други фактори...
Какъв е вашият тип кожаКакъв е вашият тип кожа
За да се грижите правилно за вашата кожа, първо трябва да знаете каква е тя. Има пет основни типове кожа, към които можете да определите и вашата кожа – това са суха, чувствителна, комбинирана, мазна и нормална кожа....
Какъв тип брашно да избераКакъв тип брашно да избера
Брашното е необходимо не само за приготвянето на различни видове десерти, но също така и за приготвянето на основни ястия и сосове, и при панировка. Най-полезно за здравето е пълнозърнестото брашно. То съдържа...
Какъв тип е интелектът ви?Какъв тип е интелектът ви?
11
Хората имат различни интелектуални способности, които включват езици, музика, пространствено ориентиране и други – типовете интелект са общо девет на брой. Лингвистичният интелект отразява способността за четене, писане...
Как да откажеш захарта според това какъв тип личност си?Как да откажеш захарта според това какъв тип личност си?
Режимът на хранене с високо съдържание на захар често се свързва с проблеми катосърдечни заболявания или затлъстяване. А когато стане въпрос за прекъсване или отказване на сладкото, има начин да наклоните везните...
Какъв тип съпруг ще е той според зодиятаКакъв тип съпруг ще е той според зодията
Затова вижте в нашата галерия какъв съпруг ще бъде той според зодиакалния си знак, което може да ви спести доста колебания и евентуални разочарования. pageОвен С него определено няма да ви е скучно....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Какъв тип човек сте според цвета на вашите очи?Какъв тип човек сте според цвета на вашите очи?
За да научите повече за своя характер, прочетете следващите редове, в които описваме какъв тип човек сте според цвета на вашите очи. Кафяви очи Хората с кафяви очи са независими, уверени и решителни личности....
Ашуре тип купешкоАшуре тип купешко
Почистеното и измито жито се вари в 1.250 литъра вода, докато заври и се вари за 40 минути. Прибавя се солта преди да се отстрани от огъня. Съдът с житото се поставя на топло място - има 2 варианта: 1. Поставя се в...
Питки тип бретцелПитки тип бретцел
Печете питките тип бретцел 30 минути или до хубава златиста коричка. Използвайте ги за компания на всяко ястие или за направа на бургери и сандвичи. Страхотни!...
Пиле тип РопотамоПиле тип Ропотамо
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките. Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват. В 2-3 лъжици загрята мазнина се изсипват...
Хляб тип СандвичХляб тип Сандвич
1
Направете кладенче в брашното. Сложете в средата всички съставки и замесете гладко тесто (ще ви лепи малко, но това да не ви притеснява). Намазнете голяма купа и го прехвърлете там. Завийте в стреч фолио и оставете да...
Хляб тип ДобруджаХляб тип Добруджа
Печем хляба тип Добруджа на предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути и още 15 минути на 180 градуса....
Курабийки тип TutkuКурабийки тип Tutku
В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се...
Торта виенски типТорта виенски тип
Плодовете от двата вида сладко се отцеждат от сиропа и се мариноват с рома. Тестото се разточва на лист с дебелина 5 мм, от който с помощта на шаблон се изрязват 6 кръга с диаметър 20 см. В средата на 5 от кръговете...
Баница тип пайБаница тип пай
Поднесете баницата тип пай, поръсена с магданоз....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...