Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бруно Марс е изпълнител на годинатаБруно Марс е изпълнител на годината
Това е, което обичам да правя" - заяви Бруно по повод наградата....
Бисквитени пастички МарсБисквитени пастички Марс
В продълговата форма за кекс се нарежда един ред бисквити, отгоре крем, отново бисквити и така 4-5 реда, докато свършат продуктите, като се завършва с крема. Оставя се в хладилник да стегне....
Хумус би тахинаХумус би тахина
1
Пасирайте отново. Овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете в чиния за сервиране. Поръсете с още зехтин и кайенски пипер....
Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресенНе изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресен
Ето как да направим хляба отново пресен много лесно. Никога не трябва да изхвърляме хляб - от него може да си приготвим галета, домашни кубети или пък да го претоплим във фурната....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето....
Рапърът Дий отново посегна към наркотицитеРапърът Дий отново посегна към наркотиците
Рапърът Дий отново посегна към забранените вещества. След като излезе от Фермата, той се отдаде на тридневен запой с наркотици и мацки в ямболски хотел....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да го накарам да не ревнуваКак да го накарам да не ревнува
За съжаление, точна рецепта няма. Всеки човек носи своята индивидуалност и това, как избира да се чувства си е само негово решение. Но тъй като ревността е признак на неувереност и несигурност в една връзка, то вие можете...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат. Приготвя се лесно и бързо....
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Да се научим да рискувамеДа се научим да рискуваме
Разграничаването им, ще ви помогне да се чувствате по-спокойни, докато обмисляте дали да рискувате или не....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Дух вилнее из Би Би Си, за да си отмъсти?Дух вилнее из Би Би Си, за да си отмъсти?
Страховит призрак се подвизава в студиата на британската медия Би Би Си. От известно време духът броди сред телевизионерите и оставя видими знаци за присъствието си. Едно от последните му появявания е в началото на месец...
Не може да бъде! Заснеха летяща птица на МарсНе може да бъде! Заснеха летяща птица на Марс
Ровърът Curiosity направи нещо невероятно. Той засне летяща птица на Марс. Откритието е дело на представители на уфологичната общност Disclose Screen. Докато преглеждали направените от известния марсоход от трето поколение...
Марс не ни иска! Колонизацията невъзможнаМарс не ни иска! Колонизацията невъзможна
Амбициите на човечеството да колонизират и превърнат Марс в наш втори дом най-вероятно ще ударят на камък. Причината е, че Червената планета изобщо не е толкова гостоприемна, колкото ни се искаше. На повърхността на...
Марс не винаги е бил червенМарс не винаги е бил червен
2
Свикнали сме да наричаме Марс „Червената планета” заради кафеникаво чeрвеникавия цвят на повърхността й. Учените смятаха, че пурпурният оттенък на почвата й, се е формирал за милиарди години. Оказва се, че червеният цвят...
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...