Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Майонеза от водата на варен бобМайонеза от водата на варен боб
Покривам съда с нещо, съхранявам в хладилник и се наслаждавам на вкусна домашна майонеза от боб. Майонезата от водата на варен боб е готова....
Вкусен тиквеник по рецепта Теодора ТитоваВкусен тиквеник по рецепта Теодора Титова
Готовия изпечен вкусен тиквеник по рецепта Теодора Титова още горещ поръсете с пудра захар....
Теодора се цели в АспенТеодора се цели в Аспен
Фолк певицата Теодора отскоро е запален фен на ските и в скоро време смята да има достатъчно умения, че да се спуска по пистите в световноизвестния ски-курорт Аспен....
Ябълкова вода за детоксЯбълкова вода за детокс
Ябълковата вода за детокс е много полезна....
Плодова вода за детоксПлодова вода за детокс
Пригответе си и вие освежаваща Плодова вода за детокс....
Бъркан домашен хляб по рецепта на Теодора ТитоваБъркан домашен хляб по рецепта на Теодора Титова
Маята, солта, захарта и 1 с.л брашно поставяме в съд, като към тях добавяме 300 мл. топла вода. Разбъркваме добре и завиваме с кърпа, оставяме така маята да шупне добре....
Торта Черно кадифе по рецепта на Теодора ТитоваТорта Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова
2
Аз направих няколко розички от крема и поръсих тортата Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова със смлени орехови ядки....
Теодора става актрисаТеодора става актриса
1
В учебното заведение Теодора научила основни похвати, които ще са й от полза в по-нататъшната й работа пред камера....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Разбийте жълтъка с 10 мл вода и намажете добре кроасаните. Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Накиснете прясната сланина за 1-2 дни в солена вода. По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина....
Медена вода на гладен стомахМедена вода на гладен стомах
Чудесно е да знаете, че тази вода се абсорбира бързо и напълно от тялото....
Копривена вода за здрава косаКопривена вода за здрава коса
Важно е да изсушим косата на слънце след слагане на копривена вода за здрава коса....
Домашен хляб без месене по рецепта на Теодора ТитоваДомашен хляб без месене по рецепта на Теодора Титова
Домашният хляб без месене по рецепта на Теодора Титова е готов....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина. Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
Кипнете вода на котлона, посолете и пуснете вътре готовите тортелини. Варете ги 10-тина минути и поднесете с любим сос по избор....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....