Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да запазим аромата на парфюмКак да запазим аромата на парфюм
1
Не е необходимо да се „къпем” в парфюм – има няколко лесни начина, чрез които миризмата му ще се запази дълго време. 1. Напръскайте дрехите си – платовете задържат ароматите за много по-дълго време....
Лютеница на фурна Аромата на есентаЛютеница на фурна Аромата на есента
Когато опитате тази лютеница, ще останете очаровани от нейния чудесния вкус и несравним аромат....
Как да задържите аромата на парфюма през целия ден?Как да задържите аромата на парфюма през целия ден?
Експертите в тази област съветват да използвате хидратиращ лосион на същата марка, за да сте сигурни в трайността на парфюма. 3....
7 начина да запазите аромата на малините за зимата7 начина да запазите аромата на малините за зимата
И така, днес ще консервираме малини по най-различен начин, така че да запазим невероятният им аромат за зимата....
Създадоха парфюм с аромат на треваСъздадоха парфюм с аромат на трева
Аромат на прясно окосена трева ще се разнася от новия парфюм "Сиринасент", който разработиха в Австралия. Ароматът на трева действа антистресиращо, успокоява и отгоре на всичко увеличава чувството на щастие....
Измислиха парфюм с аромат на викингИзмислиха парфюм с аромат на викинг
И ако си мислите, че ароматът на този парфюм е странен, почакайте да помиришете парфюма с аромат на погребален дом....
Сътвориха парфюм с аромат на хлябСътвориха парфюм с аромат на хляб
Създаден е нов парфюм - Eau de Toast. Ароматът е замислен с цел да върне на мода добре познатата миризма на хляб....
Овесени бисквити с три ароматаОвесени бисквити с три аромата
Отделят се белтъците на яйцата. Жълтъците могат да се използват за друго-например крем Брюле. Белтъците се разбиват /но не на сняг/ заедно със захарта и разтопеното масло....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Вижте как парфюмът ви може да ви разболееВижте как парфюмът ви може да ви разболее
Това, което изненада Гренвил най-много по време на изследването, е, че почти всички съвременни парфюми и аромати се правят с помощта на изкуствени химикали....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Защо харесваме аромата на ванилия?Защо харесваме аромата на ванилия?
Ароматът им е толкова силен, че е достатъчно няколко от тях да се сложат в буркан с пудра захар и тя започва да ухае много силно. Ванилията е навсякъде около нас....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....