Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вталете се с винена диетаВталете се с винена диета
1
Всички диети изключват напълно приема на алкохолни напитки. Но неотдавна учени от Австралия тестваха нов хранителен режим с червено вино. За всеобща изненада той се оказал изключително ефективен. Новата диета не само...
Вталете се с бърза разходкаВталете се с бърза разходка
Ако близо до дома си имате парк или пък работното ви място не е толкова далеч, вместо да се предвижвате с автомобила си или градския транспорт, практикувайте бързо ходене. Все повече хора по света избират бързото ходене...
Вталете се експресно с млечна диета!Вталете се експресно с млечна диета!
Млякото и млечните продукти, известни на хората от най-дълбока древност, съдържат изключително ценни хранителни вещества, които на практика могат да задоволят човешкия организъм по пълноценен начин. Те са богати...
Вталете се, без да се лишите от пържени картофкиВталете се, без да се лишите от пържени картофки
За да бъдете винаги здрави и да не се притеснявате от килограмите си, трябва да се храните правилно, смятат италиански диетолози. Всички ние се оправдаваме с липсата на време, но се оказва, че трябвада се спазват прости правила...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Спете на студено, за да се вталитеСпете на студено, за да се вталите
За да се вталите, необходимо е да спите в стая, където температурата е 20 градуса, сочат резултатите от италианско проучване....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как да се научим да плувамеКак да се научим да плуваме
Поканете във вашата компания човек, който може да плува: освен че той ще бъде там във всяка непредвидена ситуация, ще получите и практически съвети за плуване....
Махнете мазните храни, ако искате да се вталитеМахнете мазните храни, ако искате да се вталите
Искате да се вталите – тогава намалете мазнините в менюто си, съветват ни лекари от Американските институти по здравеопазване....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Ето така се прави блат за торта....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....