Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си изсветлим веждите?
Просто нарежете червения зеленук на тънки ленти и го поставете на веждите си. След десет минути махнете домата и измийте веждите със студена вода....
Как да си оформя сама веждите?
Гледайте направо, дръжте отново молива от външната част на ноздрата, а точката на пресичане е мястото, което има най-голяма извивка и най-висока точка на веждата. Отстранете косъмчетата отляво и дясно....
Как да си оформим сами веждите
Първо се премахват косъмчетата между веждите и над веждите, защото в тези области кожата е по-чувствителна. След като приключите с оформянето на веждите, нанесете молив за допълнителен блясък....
Как да оформим веждите си с молив
Напълно е възможно вече да сте "татуирили" веждите си, но с прекалено тънка ивица. А вече е факт, че на мода са по-обемните и плътни вежди....
Как не бива да оформяме веждите сиПравилната форма на веждите е в състояние да разкраси лицето ви, да го направи по-свежо и чисто. Неподходящия им контур в същото време може да придаде страховит вид на цялостната ви визия....
2
Да си направим хумус
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
3
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Да си направим пушено пиле
Затова е най-добре да си направите пушено пиле сами в домашни условия.
Първото нещо, което трябва да направите преди да преминете към процеса на опушване на месото, е да го осолите добре....
Да си направим домашен шприц
Ако искате да си направите шприц за еклери се взима едно пликче 1 л за еднократна употреба.
Едното крайче на една от долните страни се отрязва под ъгъл около 0.5 см....
Да си направим домашна луканкаНе е трудно да се направи истинска домашна луканка, но трябва да се запасите с голяма доза търпение, защото тя не се получава за един ден....
1